Ofis Tasarımları: Ofis Dizaynı Nasıl Olmalı?

Dekorasyon; hayatımız ve karakterimiz hakkında detaylı ipuçları veren belirleyici bir unsurdur. Dekorasyon denildiğinde akla ilk gelen noktalar ev olsa da bu konuda yelpaze oldukça geniş. Günlük iş hayatının en yoğun saatlerini yaşadığımız ofisler, güzel ve çarpıcı bir dekorasyonu hak ediyor. Günün büyük bölümünü geçirdiğimiz ofis hayatı, ne kadar konforlu ve ne kadar iç açıcı olursa bir o kadar verimlilik artar. Dekorasyonda elde edilen detaylar ise ofis işleyişi hakkında net çizgiler haline gelir. Çalışanlar ve misafirlerin kendini rahat hissedeceği ofis tasarımları hakkında detaylı bilgi edineceğiniz güzel bir içeriği sizlerle paylaşıyoruz.

İşin Ruhunu Yansıtacağınız Mobilyalara Öncelik Tanıyın!

İşin ruhunu yansıtmanın en kestirme ve en güzel yollarından biri mobilyalardır. İş hayatında çalışma masalarının önemi oldukça büyük. Masaların mevcut yüksekliği ve genişliğinin yanı sıra sandalyelerin konfor seviyesi, çalışma performansını doğrudan etkileyen bir faktördür. Her çalışana hitap eden bir ofis dizaynı gerçekleştirmek istiyorsanız doğru ölçüleri tercih ettiğinizden emin olun. Yeni nesil açık ofis mobilyaları, bu konudaki en büyük yardımcınız olmaya hazır. Hem yükseklikleri hem de genişlikleri ile farklı seçenekler sunan ofis masaları, ofis alanının en doğru şekilde kullanılmasına da olanak sağlıyor. Aynı anda birden fazla oturma planına zemin hazırlayan ve iş istasyonu olarak adlandırılan mobilyalar ile hem bireysel hem de grup halinde çalışma alanları oluşturabilirsiniz. Üstelik açık ofis genişliğine göre masa sayısını kolayca arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Ofis tasarımları arasında dikkatleri üzerine çeken iş istasyonu modelleri, farklı ölçüler ile geniş bir kitleye hitap ediyor. Aynı zamanda renk seçeneklerine göz attığınızda, dekorasyonda kullanmak istediğiniz renklere kolayca ulaşabilme imkanı sunuyor.

Ofis tasarımları, iş ruhunu tam anlamı ile yansıtabilmelidir. Eğer ciddi ve resmi bir ofis dekorasyonu gerçekleştirilecek ise bu amaca hizmet edecek resmi mobilya tasarımlarına öncelik tanımalısınız. Eğer bir reklam ajansı ya da yaratıcı işlerin yoğun olduğu bir ofisten bahsedecek olursak ofis dizaynı modellerinde daha canlı renklere yer verebilir, ilham verici tasarımlara öncelik tanıyabilirsiniz. Böylece çalışanların verimliliğini tek bir dekorasyon ile arttırma şansı yakalayabilirsiniz.

Konfor Önceliğiniz Olsun!

İş işleyişi, yoğunluğu ve çalışanlardan beklenen performans değeri ne olursa olsun, konfor her ofis dizaynı için vazgeçilmez bir kıstastır. Ofis için gerekli malzemeleri ya da mobilyaları belirli kalitede ve konforda tercih etmek, her personelin kendini rahat hissedeceği bir alanda çalışmasını sağlar. Ergonomik tasarımlardan doğan konfor, çalışma performansını etkiler ve doğru orantıda verimliliği arttırır. Modern çizgileri kaybetmeden de rahatlığı ön plana çıkaracağınız çalışma masası, ofis kabin, sandalye, etajer gibi sayısız mobilyaya ulaşmanız oldukça kolay.

Doğru Yerde Doğru Aksesuar Seçimi Yapın!

Aksesuarlar, dekorasyon düzenlemelerinde önemli bir rol oynayan ürünlerdir. Üstelik ofis tasarımları için tercih edilebilecek, ortama ve çalışma disiplinine uygun pek çok seçeneğin bulunduğu bir kategoridir. Ofis tasarımları gerçekleştirilirken, kullanılan renkler ve mobilyalardan yola çıkarak güzel bir aksesuar seçimi yapılabilir. Aksesuar için düşünülecek en iyi alternatiflerin başında tablolar geliyor. Aşırıya kaçmanda, ilgi odağı haline getireceğiniz, belki de dekorasyonun yıldız parçası olmasına katkı sağlayacağınız tablo modellerine şans vermeyi unutmayın. Bu tablo bir sanat eseri de olabilir, muazzam bir manzara da, dikkat çekici bir portre de… Tablo arkasında kullanacağınız bir ışıklandırma ile belli saatlerde tüm ilgiyi o noktaya çekebilirsiniz. Bu kararı, ofis dekorasyonunuzun ruhuna uygun şekilde yapacağınızdan eminiz. Ofislerde kullanılacak bir diğer aksesuar fikri ise çiçek ve bitki alanı düzenlemesi olabilir. Ofisinizin sıkıcı olmadığını vurgulamak istiyorsanız ofis alanının en uygun noktasına çiçeklik yerleştirebilir, saksı bitkileri ya da küçük vazolarda canlı çiçeklerinizi sergileyebilirsiniz. Bu fikir ile bahar havasını her daim ofisinizde hissettirebilirsiniz.

Aydınlatmanın Gücünü Unutmayın!

Ofis çalışanları üzerinde etkili olan önemli bir faktör aydınlatmadır. Aydınlatma, dekorasyon ile birlikte düşünülmediği zaman yanlış ışıklandırma ile hem çalışma performansını hem de göz sağlığını olumsuz şekilde etkiliyor. Ofisin hangi saatlerde gün ışından maksimum yararlandığını tespit ederek işe başlayabilirsiniz. Havanın kararması ile birlikte ya da olumsuz hava koşulları göz önünde bulundurularak ofis dizaynını doğru bir ışıklandırma ile tamamlama şansını yakalayın. Aydınlatmanın çalışma masalarına olan yakınlığı, hangi noktalarda daha fazla ışığa ihtiyaç duyulduğu gibi detaylar ile ofisiniz için doğru bir seçim yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar