Siyah Ev Dekorasyonu Fikirleri

Siyah, her dönemin en çok sevilen ve en çok kullanılan renklerinden biri. Doğru ve dengeli kullanıldığı durumlarda ise ev dekorasyonlarına kusursuz görünümler sunuyor. Modern mobilya dünyasında da en çok kullanılan renkler arasında olmaktan hiç vazgeçmiyor. Peki, siyah ev dekorasyonuna ne dersiniz? Kuralların dışına çıkarken, kendi zevklerinizden vazgeçmeyeceğiniz bir siyah salon dekorasyonu hayal ediyorsanız harekete geçmenin tam sırası! Duvarlarlarda, perdelerde, mobilyalarda, hatta halılarda kullanacağınız bu asil renk hem şık bir yaşam alanına sahip olmanıza hem de içinde konforu yakalamanıza olanak sağlıyor. Dilerseniz sadece siyah koltuk takımı dekorasyonu gerçekleştirebilir, dilerseniz yaşam alanınızın her bölümünde bol bol siyaha yer verebilirsiniz. Modern yaşam alanları arasındaki yerini alan siyah ev dekorasyonları, son dönemin en çok tercih edilen fikirlerinden biri olmaya devam ediyor. Salon, mutfak, yatak odası hatta antre şıklığınızı gözler önüne sermek istiyorsanız birkaç ipucu ile karşınızdayız.

Salon Dizaynında Siyah Rengin Gücü

Salonlar, ev dekorasyonunda önemli bir yere sahiptir. Gün içinde en çok kullanılan ve misafirlerin ilk ağırlandığı yer olan salon için siyah bir dekorasyon gerçekleştirmek, evin diğer bölümlerine göre en çok dikkat edilmesi gereken alandır. Siyah koltuk takımı dekorasyonu gerçekleştirmek isteyenler, duvar rengini daha açık tonlarda tercih ederek, zıt bir ambiyans ortaya çıkarabilir. Salonda yer verilen yemek masasında, duvar aksesuarlarında siyah renk kullanmak da bu dekorasyona eşlik edecek en güzel fikirler. Kullanılacak halının ve koltuk kırlentlerinin koyu gri tonlarda tercih edilmesi, yaşam alanını kusursuzlaştırabilecek birkaç detaydır. Eğer büyük bir kesimden farklı düşünüyorsanız siyah ev dekorasyonu için duvarlarda siyah boya kullanılabilir, duvarın bir kısmını beyaz çıtalar ile destekleyerek dekorasyon dengesini koruyabilirsiniz. Çıta kullanmak istemeyenler, halı ve perdelerde açık tonlara rahatlıkla yer verebilir. Siyah oda dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, tüm mobilya, duvar ve aksesuarlarda siyah renk kullanmamaktır. Aksi halde boğucu ve sıkıcı bir görünüm ortaya çıkabilir. Beyaz, krem, gold, metal ve hatta kırmızı gibi renkleri detaylarda kullandığınızda hem keyifli hem uyumlu hem de modern bir dekorasyona sahip olmanız kaçınılmaz olur.

 

Mutfak Dekorasyonunda Şık Tezgahlar

Siyah rengin en çok yakıştığı alanlardan biri mutfaklardır. Mutfak dizaynında siyaha ver vereceğiniz noktayı iyi belirlediğinizde, sonuçtan memnun kalacağınız göz alıcı bir dekorasyon sizlerin olacaktır. Eğer daha öncesinda açık renklerin, özellikle beyaz rengin hakim olduğu bir mutfak dekore ettiyseniz mutfak tezgahınızda büyük bir değişim meydana getirebilirsiniz. Oldukça geniş ve uzun mutfak tezgahlarında siyah rengin gücünü kullanmak, son dönemin en çok tercih edilen fikirlerinden biridir. Siyah ev dekorasyonu için mutfağınızın bir duvarını siyaha boyayabilir, beyaz ve siyah rengin hakim olduğu göz dolduran bir mutfağa sahip olabilirsiniz.

 

Banyolarda Büyük Yenilik Vakti!

Siyah salon dekorasyonu, siyah oda dekorasyonu, mutfak ve antre dekorasyonu dışında bu asil rengin en çok yakıştığı bir diğer alan banyolardır. Banyonuzda yenilik yapma vakti geldiyse ve küçük bir tadilattan geçirmeyi planlıyorsanız lavabo bölümünü antrasit ve gold renkler ile hareketlendirmek, duvarlarda ise yine siyah renk kullanmak, şıklığı da beraberinde getirecektir. Duvarın en uygun kısmına asimetrik beyaz raflar yerleştirilebilir ve ortamın daha ferah görünmesi sağlanabilir. Banyonuzda yer alan lavaboda değişiklik yapmayı düşünmüyorsanız ve o kısım beyaz renk ise duvarların üst kısmını siyah, altı kısmını ise beyaza boyama fikrini hayata geçirebilirsiniz. Böylece banyo alanında daha geniş bir görünüm elde etmiş olacaksınız. Siyah koltuk takımı dekorasyonu çevresinde şekillenen yaşam alanları, siyah ve beyaz rengin eşlik ettiği çarpıcı odalar, karakteristik bir ruh sergileyen banyo ve mutfaklar için hareket geçme vakti!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar