Yatak Nasıl Temizlenir?

Günün tüm yorgulunuğu bir çırpıda yok eden yataklar, uzun süreli kullanımlarda sağlıksız bir uyku alanına dönüşebiliyor. Her ne kadar nevresimler, alezler ve çarşaflar ile korunsa da yatakların da belli süre aralıkları ile temizliğinin yapılması gerekiyor. Ne yazık ki kullanılan çarşaflar, yatağın kirlenmesine belli bir süre sonra engel olamıyor. Temizlik süreci uzadıkça sararmalar ve kötü kokular meydana gelebiliyor. Üstelik bu sürecin uzamasına bağlı olarak oluşan lekelerin temizlenme aşaması, bir o kadar zorlayıcı olabiliyor. Düzenli yatak temizliği ile uyku süreçlerini daha sağlıklı ve daha konforlu geçirebilir, dinlenme vakitlerinizi maksimum seviyede tutabilirsiniz . Yatak nasıl temizlenir? Yatak neyle silinir? Yatak temizliği yapılırken dikkat edilecek noktalar nelerdir? Belli dönemlerde yapacağınız yatak bakımı için bilmeniz gereken püf noktalar ile karşınızdayız.

 

Yatak Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

 

    • İlk olarak yatağınızda kullandığınız örtüleri ve çarşafları kaldırmak ile işe koyulabilirsiniz. Hemen ardından yatağı elektrikli süpürge ile süpürmeniz gerekmektedir. Yatağın temizliğinden önce elektrikli süpürge kullanmak; yatağa dökülmüş saçların, deri döküntülerinin, zaman içinde oluşan ve görünmeyen tozların hızlı bir şekilde yok olmasını sağlar. Elektrikli süpürge kullanırken, süpürgenin yatağa uygun aparatını kullanmayı sakın unutmayın. Özel süpürge başlığı aparatları, temizliğinizi daha verimli gerçekleştirmenizi sağlayacak, aynı zamanda işinizi kolaylaştıracak.
    • Bu sürecin ardından yatakta oluşan mayt ve bakteriler olduğu gibi kalacaktır. Zaman için meydana gelen sararmalar, ufak lekeler, mayt ve bakteriler için leke temizleyici kullanabilirsiniz. Yatak temizliğinde kullanacağınız leke temizleyicileri yatağa sıktıktan sonra hafifçe silmek, bir süre sonra temiz bir bez yardımı ile silme işlemini tekrarlamak yeterlidir. Bu adımlar istediğiniz sonucu sizlere verecektir. Bazen bu süreçlerde sararma ve lekeler azalsa da tam bir temizlik elde edilemeyebilir. Bu gibi durumlarda işlemi tekrarlayabilirsiniz.
    • Leke temizleyici yerine karbonat kullanabilirsiniz. Karbonat, pek çok alanda güzel sonuçlar verir. Bu durum yatak temizliği için de geçerlidir. Yatağınızın üzerine elek yardımı ile karbonat serpebilir, bir süre sonra tekrar elektrikli süpürge ile karbonatları temizleyebilirsiniz. Daha önce karbonat kullanmadıysanız sonuç sizi çok şaşırtacak. Karbonat kullanımı, özellikle yatakta oluşan kokuların hızlı bir şekilde yok olmasını kolaylaştıracak.
    • “Yatak nasıl temizlenir?” sorusunun en önemli maddesi ise bu adımlardan hemen sonra yatağın iyice havalandırılmasını sağlamaktır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli faktör ise yatağın nemli ortamda değil, hava alan ve kuru ortamda çift yönlü havalandırılmasıdır. Yatağın tamamen kurumasının ardından temizlik sürecini başarılı bir şekilde bitirmiş olacaksınız.
    • Son derece kolay olan bu adımların ardından yatağınızı karyolaya yerleştirirken, daha önce kullanmadığınız diğer tarafı ön kısma getirin. Yatağın hep aynı yüzünün kullanılması, olası çökmeler yaşatabilen bir durumdur. Bu sebepten dolayı belli dönemlerde yatağın ters çevrilerek kullanılması önerilir.

Yatak temizliği tüm bu adımlardan sonra son buluyor olsa da dikkat bir kullanım süreciyle yatağın bakımını desteklemeniz mümkündür. Sağlıklı bir uyku için tüm bu adımları belli aralıklar ile gerçekleştirebilirsiniz. Sabah kalktığınızda pencereyi açıp, odanızı iyice havalandırmak, çarşaflarınızı düzenli aralıklar ile değiştirmek, her gün yatağınızın üzerin örtmek hem yatak konforunu arttıracak hem de daha sağlıklı ve temiz bir yatak kullanımına zemin hazırlayacak. Vücut yapısına uygun, kaliteli ve sağlıklı bir kullanım sunan yatak modellerine Engince Mobilya farklı ile sahip olabilirsiniz. Deliksiz ve kaliteli bir uyku vadeden yatak modelleri, her kullanıcıya uygun şekilde tasarlanıyor ve yüksek konforu ile uzun seneler verimli bir kullanım sunuyor.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar