Yemek Odası Takımı Nasıl Seçilir?

Eskisi gibi yemek odalarına ayrılan alanlar, evlerden yavaşça çıkıyor olsa da yemek odası takımından vazgeçmek oldukça zor. Evinde yemek odası bulunmayanlar, çok iyi bilirler ki salon ve mutfaklarda istedikleri yemek odası mobilyalarına yer verebilirler. Evet, eskisi gibi evler yeterince geniş değil. Günümüzde giderek yemek odaları, ev planından çıkarılıyor ancak salon veya mutfaklar daha geniş tutulup, yemek odası modelleri için uygun alanlar oluşturuluyor. Bu alanlarda; yemek masası, yemek sandalyesi ve konsoldan meydana gelen takımlara rahatlıkla yer veriliyor. 

Son yıllarda yemek odası takımı alışverişleri artık daha itinalı yapılıyor. Bir ahşap yemek masası ve ona eşlik eden ahşap sandalyeler ile hem ev dekorasyonları tamamlanıyor hem de konfordan ödün verilmiyor. Üstelik bu ürünler ahşap ile sınırlı değil. Klasik ve modern başta olmak üzere farklı malzemelerin kullanıldığı birçok model bulmak mümkün.

Yemek masaları, ev dekorasyonunun olmazsa olmaz parçalarıdır. Yine de mobilya alışverişi sık sık yapabileceğimiz bir alışveriş türü değildir. Sürekli yenilerini alabileceğimiz ürünler olmadığı için alışveriş sırasında daha özenli davranmak gerekiyor. Peki, yemek odası takımı neye göre seçilmeli? Yemek odası mobilyalarında dikkat edilmesi gereken faktörler nelerdir? Hangi ev dekorasyonuna, hangi yemek odası modelleri daha uygundur? Bu aralar yeni bir yemek odasına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız yazımızın devamına göz atarak eviniz için en doğru kararı verebilirsiniz. Şimdiden keyifli bir alışveriş dileriz. ☺

 

Yemek Odası Mobilyaları Seçimi Neye Göre Yapılmalı?

Karşımıza çıkan her yemek odasında yemek masasına eşlik eden yemek sandalyesi ve konsol bulunuyor. Bu ürünlere bir takım olarak sahip olmanın pek çok avantajı var. Son yıllarda ahşap yemek masası ve ahşap sandalyelerden oluşan takımlar ise popülerliğini hala sürdürmekte. Hayata geçirilecek seçimler, belli faktörlere göre yapıldığında ortaya kusursuz bir dekorasyon çıkmaması için hiçbir neden yoktur. 

Öncelikle, yemek odası mobilyalarının her parçası kullanacağınız alana rahatlıkla sığmalı. Salon veya mutfak ölçülerinizi almak ve ona göre alışverişe başlamak, iyi bir seçim için dikkat edeceğiniz ilk faktördür. Ne istediğinizi bilerek alışverişe çıkmak, size zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Şunu da dikkate almakta fayda var; yemek odası takımının evdeki kişi sayısına uygun olması, gereksiz bir büyüklükte takım almanızın önüne geçer. Aksi halde büyük bir alan kaplayan yemek masaları ile evinizin alanını gereksiz yere daraltabilirsiniz.

Bunun için dikkat edilecek bir diğer faktör, salon ve mutfak dekorasyonunuza uygun tasarımları gözden geçirmektir. Salonda kullanacağınız yemek odası modelleri, bir mobilya kadar çok çeşitli renklere ve tasarımlara sahip değil ancak yine de belli başlı tasarımlara ulaşmak zor değil. Kaç sandalyeye ihtiyacınız olduğunu, takıma bench dahil etmeniz gerekip gerekmediğini iyi analiz etmenizde fayda var. Dikdörtgen forma sahip ahşap yemek masası ve ahşap sandalyeler, son zamanların modası. Geçmişe baktığımızda ise yuvarlak yemek masası ve ona eşlik eden yemek sandalyesi çeşitleri daha çok ilgi görüyordu. Yemek odası takımında değişmeyen tek şey ise ahşabın hala tercih ediliyor olmasıdır. Bu konuda evinizin genel dekorasyonu ve tarzı, sizi doğru seçeneğe götürecektir.

Evinizde bir yemek odanız bulunuyorsa küçük aksesuarlar ile hareketlendirebilir, duvara birkaç tablo yerleştirebilir ve yumuşak bir aydınlatma ile yemek odası mobilyalarınızı kusursuzlaştırabilirsiniz. İyi bir aydınlatma, ortamın daha sıcak görünüme bürünmesini sağlayan en önemli detaydır. Genellikle yemek odası bulunmayan evlerde, aydınlatmaya gerek duyulmadığı düşünülür. Eğer yeteri kadar geniş bir salonunuz veya mutfağınız varsa yemek odası modelleriniz için uyumlu avizeler tercih etmemeniz için bir sebep yok. 

Siz yeter ki isteyin. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar