Soğuk Kış Günlerinde İçinizi Isıtacak Dekorasyon Önerileri

Kış mevsimi çoğu kişi için psikolojik açıdan zorlu bir dönemdir. Havaların soğuk ve kapalı olması, gri gökyüzünün psikolojiyi olumsuz etkilemesi ve kolay hasta olunması gibi pek çok durumun insanları hoşnut etmediği bilinir. Kış aylarının bu tür olumsuz etkileri evinizde yapacağınız bazı değişiklikler ile ortadan kaldırılabilir. Evinizde uygulayacağınız kış dekorasyonu ile çok daha huzurlu ve keyifli bir ortam oluşturabilirsiniz. Küçük birkaç değişiklik ile kışın verdiği yorgunluk ve soğuk hissini üzerinizden atabilir, kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Mobilya, kırlent gibi eşyalarda kadife kumaşlar kullanmanız ortamı daha sıcak ve huzurlu hissettirecektir. Koltuk ve sandalyelerin üzerine veya yere sereceğiniz kürk ve benzeri parçalar ile de aynı sıcaklığı elde edebilirsiniz. Yumuşak ve sıcak kumaşların etkisi ile daha huzur verici bir ortama kavuşabilirsiniz. Kış aylarında kullanacağınız ortamları daha keyifli ve huzurlu kılmak istiyorsanız, özellikle halı ve örtülerde çiçeklere, çiçek desenlerine daha fazla yer vermelisiniz. Yeşillik ve çiçek desenli tekstil ürünleri ya da duvar kâğıtları kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Ortama huzur katmak isteyenler için güzel kokulu mumlar ve tütsüler tercih edilebilir. Kokunun insan psikolojisine yaptığı olumlu etkiden dolayı, dekoratif mumlar ile hem görsel açıdan hem de bu anlamda iyi sonuçlar alınabilir.

Kış için Ferahlatıcı Renkler

Kış dekorasyonu ile ilgili en keyif verici çözümlerden biri de duvar renginde yapılacak değişikliktir. Duvar boyası ya da duvar kâğıdı seçiminde açık renkler sizi daha ferah bir ortama kavuşturacak, aynı zamanda alanda genişlik hissi verecektir. Açık tonları sadece duvarlarınızda değil mobilya ve perdelerinizde de kullanabilirsiniz. Açık renk mobilyaların temizliği daha zor gibi görülse de yarattığı huzur adına bu durum göz ardı edilebilir. Kahverengi ve bej tonları yerine açık mavi, şampanya veya vanilya gibi renkleri tercih edebilirsiniz.

Daha Aydınlık Ortamlar

Açık renkli dekorasyon önerilerine ek olarak, kış ayları için bir başka önemli konu da yaşanılan ortamın aydınlatılmasıdır. İyi ve doğru aydınlatma kış dekorasyonu için özellikle tavsiye edilir. Doğal ışık alan bir ortam çok daha ferah bir alan olarak görülür. Bunun için pencere ve balkon önlerini açarak, koltuk ve kanepelerin yerleri değiştirilerek odaların daha fazla ışık alması sağlanmalıdır. Pencerelerin önüne konulan koltuk ve kanepe gibi eşyalar kaldırılarak daha fazla ışık girmesinin yolu açılabilir. Doğal ışığın yetersiz kaldığı ortamlar için de abajur ve benzeri aydınlatma ürünleri kullanılabilir. Uygun alanlara sahip evlerde şömine kullanımı hem ışık hem de görsel şölen oluşturur.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar