Minimal Dekorasyona Uygun Berjer Önerileri

İlk örnekleri 1600’lü yıllarda görülen berjerler, yüzyıllara meydan okuyan klasik tarzda bir mobilya türüdür. Günümüze kadar değişip gelişse dahi hala evlerdeki popülerliğini korumaya devam eden bu minimal mobilyalar, çoğumuz için bir tekli koltuktan fazlasıdır. Evde geçirdiğiniz zamanlarda tek başınıza bir oturma alanına sahip olmak istediğinizi, üstelik oturum minderleri ile konfordan taviz vermek istemediğinizi biliyoruz. Zaman içerisinde değişen bu ihtiyaçlar, farklı tasarımların ve fonksiyonların önünü açtı ve her kullanıcının ihtiyacına cevap verebilecek berjer modelleri bu doğrultuda çeşitlendirilerek çoğaldı.

Evinizde yer vereceğiniz berjerlerin kalitesi, tasarımı ve konforu sizin için önemliyse, tercihte doğru kararı verirken acele etmemenizde fayda var. Sade ve minimal bir dekorasyon için en uygun modeller hangileridir? Berjer fiyatlarını etkileyen faktörler nelerdir? Tekli koltuk alırken nelere dikkat edilmeli? Minimal dekorasyona sahip evinizi yeni bir berjer ile taçlandırmayı düşünüyorsanız, gelin bu soruların cevaplarından birlikte bahsedelim. 

Farklı Tasarımlara Sahip Berjer Modelleri

Evlerdeki  vazgeçilmez mobilyalar arasına girmeyi başaran bu modellerde seçenekler oldukça fazla. Son zamanlarda, geleneksel tasarımlar yerine sade ve minimal tasarımlar daha sık tercih ediliyor. Bunun en büyük nedeni ise minimal tasarımların evler dışında da birçok yerde tercih edilmesidir. Ofis ve kafe gibi insanların toplu biçimde bulunduğu alanlarda, ortamın genel dekorasyonuna uygun minimal berjer modellerine rastlamak mümkün. 

Berjerlerin arka sırtları uzun veya kısa olarak tercih edilebilir. İhtiyacınıza göre fonksiyonel özelliklerin ne yönde olacağına karar verebilirsiniz. Bu minimal mobilyaların üretiminde birbirinden farklı malzemeler kullanılabiliyor. Çevre dostu olarak özel üretilen modellerde genellikle ağaç malzemelere yer veriliyor. Kolları ve ayakları ahşap kullanılarak yapılmış olan koltuklar, son yıllarda oldukça popüler durumda. Ayak tipinin yüksek olduğu bu modeller, kullanım açısından kolaylık sunuyor. Kollu ve kolsuz modeller ise, tercihiniz doğrultusunda inceleyebileceğiniz detaylardır. Bu detayları düşündüğümüzde berjer fiyatları büyük farklılıklar göstermese dahi, bazı değişimler oluşması mümkün. Minimal ürünler arasında, sandalye boyutunda olan ancak tekli koltuk konforu sağlayan modeller görmek de mümkün. Son trend renklerin yer aldığı berjer modellerinde, beğendiğiniz tasarımın renginde değişiklik yapabilme özgürlüğüne sahipsiniz. Kullanılan kumaşların silinebilir özellikleri, temizlik açısından kolaylık sunuyor. Siz de bu özel parçaları satın alırken kumaş kalitesini göz ardı etmeyip temizlik konusunu göz önünde bulundurarak, tercihinizi bu kumaşlardan yana yapabilirsiniz.

Berjer Almanın Püf Noktaları

Berjer alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken birçok etmen bulunur. Alışveriş sırasında aceleci davranmadan önce gerekli bilgileri mutlaka araştırın.

  • Tekli koltuk tercih ederken ilk dikkat edilecek nokta, işçiliği ve kalitesidir. Kullanılan malzeme ve sahip olduğu işçilik, berjer fiyatlarını etkileyen ilk faktördür. Ne kadar sağlam bir ürün alırsanız, uzun yıllar kullanma şansınız da doğru orantıda artacaktır.
  • Almayı düşündüğünüz ürünün hangi kumaş ile döşendiği oldukça önemlidir. Son yıllarda her mobilyada olduğu gibi tekli koltuklarda da silinebilir ve çabuk yıpranmayan kumaşlar sık sık tercih ediliyor. Siz de beğendiğiniz berjerin kumaş kalitesi hakkında mutlaka bilgi almalısınız.
  • Kullanım amacınızı doğru belirleyin. Sadece dekoratif amaçlı kullanacağınız bir tekli koltuk için konforu belki ön planda tutmayabilirsiniz. Aktif biçimde kullanacağınız berjer modelleri ile ilgileniyorsanız, oturum minderlerinde kullanılan sünger kaliteleri ile yakından ilgilenmelisiniz.
  • Kitap okumak için bir mobilya bakıyorsanız, kollu olan modelleri değerlendirmeye alabilirsiniz. Oturum rahatlığını etkileyen kollu berjerler, en çok tercih edilen tasarımlardan biridir.

Alanlarınızda minimal bir dekorasyona sahipseniz; hafif, tasarımsal özellikleri ile isteğinize cevap veren ve kalitesi ile uzun yıllar kullanabileceğiniz mobilyalar Engince Mobilya’da sizleri bekliyor. Kanserojen madde içermeyen malzemelerin kullanıldığı, tamamen çevre dostu mobilyaların üretimine öncülük eden Engince Mobilya, her ihtiyaca uygun berjer modelleri ile beğeninizi kazanacak. Engince Mobilya ile hayalinizdeki tekli koltuklara sahip olmak için doğru adreste olduğunuza emin olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar