Köşe Koltuk Takımı Trendleri

Küçük salon ve oturma odaları için en uygun mobilyalar arasında bulunan köşe koltuk takımı modelleri, 2021 yılında da popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. Bu yıl en çok tercih edilen modeller, işlevsel özellikleri ve birbirinden şık tasarımları ile karşımıza çıkıyor. L koltukların tasarımlarına gün geçtikçe yeni fonksiyonel özellikler dahil ediliyor. Bu durum, birçok kullanıcının dikkatini çekmeye yetiyor. Fonksiyonellik, kalite ve konfor üçlüsüne aynı anda sahip olmak fiyatları yükselten etkenler olsa dahi uzun vadede kullanacağınız bir ürün tercih ediyorsanız, tercihinizi bu etkenlere dikkat ederek yapmanız gerekir.

Siz de küçük alanlarda maksimum konfor hayal ediyorsanız, yeni mobilyanızı köşe koltuklardan yana kullanabilirsiniz. Köşe koltuk takımlarında modern tasarımlar, klasik çizgiler, vintage esintiler arasından sizi yansıtan ürünü mutlaka bulacaksınız. Sizin için doğru modeli bulduğunuzda ise, bu konfordan asla vazgeçmek istemeyeceksiniz.

Son Trend Köşe Koltuk Modelleri

L koltuk denildiğinde, küçük salonlarda rahat kullanılan mobilyalar aklımıza gelir. Bu durum, son zamanlarda oldukça değişim gösterdi ve çeşitlilik arttı. Artık geniş salon dekorasyonlarında da kullanılan şık köşe koltuk tasarımları görmek oldukça mümkün. Üretilen modeller, farklı modüler özellikleri ve modern tasarımları ile göz doldururken, bir yandan da ihtiyaçlara cevap veriyor. Modellerde bulunan fonksiyonel özellikler arttıkça, L koltuk fiyatları da buna bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Son trendlerde karşımıza çıkan modellere sehpa modülünün eklenmiş olması, konforu ikiye katlıyor. Sehpa modülünü koltuğun parçaları arasında ya da koltuk kenarlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hangi şekilde kullanacağızı konforunuza göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Salonda geçirdiğiniz zamanlarda rahatça uzanıp günün yorgunluğunu unutmak istiyorsanız, uzanma alanlarına sahip köşe koltuk takımı modellerine göz atabilirsiniz. Bu tasarımlarda, 2’li veya 3’lü koltukların diğer bölümlerinde uzanma koltukları bulunuyor.  Bir diğer alternatif ise, yatağa dönüşebilen köşe koltuklardır. Yataklı koltuklarda sandıklı ya da sandıksız özelliklerden dilediğiniz tercihte bulunabilirsiniz. 

Ses sistemli L koltuklar, konforlu oturma minderleri ile rahatça sinema izleyebileceğiniz tasarımlardır. Ses sistemli bu modeller, bluetooth özelliği ile hem akıllı telefonunuz hem de tabletiniz üzerinden müzik dinleyebilmenize de olanak sağlar. Bütçeniz yeterli ise alabileceğiniz en iyi alternatif modeller arasında bulunurlar. Kısacası, her ihtiyaca uygun, tasarımsal çeşitliliğe ve teknolojiye sahip modelleri küçük bir araştırma yardımı ile kolaylıkla bulabilirsiniz. 

Son yılların trend köşe koltuklarına berjerler de eşlik etmeye başladı. Berjerler, tıpkı modüler köşe takımları gibi fonksiyonel özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Üstelik, bu işlevsel berjerlere sahip olmak için köşe koltuk takımı satın almaya gerek yok. Tek başına da satın alabileceğiniz bu mobilya parçaları, ayaklarınızı uzatabileceğiniz ve günün yorgunluğunu kolaylıkla çıkarabileceğiniz kişisel alanlara dönüşebilir. Bazı modellerin kol kısmında, içecekleriniz için küçük bölmeler de bulunabiliyor. Böyle bir berjer ile yerinizden hiç kalkmak istemeyeceksiniz.

Salonunuz küçük bir alana sahip ise, daha minimal boyutlarda köşe koltuk tercih edebileceğiniz gibi, daha geniş ve uzun modelleri de inceleyebilirsiniz. Salonunuzun genişliğine göre göre özel ölçülerde sipariş verebileceğiniz köşe koltuk modelleri de bulunuyor.

Kumaş ve Minder Kalitesi

L koltuk takımı almayı planlıyorsanız, kumaşı ve oturum minderinin kalitesini de özenle seçmeniz gerekiyor. Kolay temizlenen ve terletmeyen kumaşlara öncelik vererseniz, koltuk kumaşında meydana gelebilecek kahve, çay ve yemek lekelerinin de önüne geçmiş olursunuz. Kolay yıpranmayan ve dayanıklılığını koruyan kumaşlar, fiyatlarda fark yaratabilecek detaylar olsa da, uzun yıllar kullanacağınızı göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz. Minderlerde ise aynı durum sünger kalitesi için geçerlidir. Süngerlerde kullanılan malzemelerin kaliteli olması, oluşabilecek çökmelerin önüne geçer. Kaliteye özen gösteren bir markaya sahip L koltuk modellerinde kumaş ve oturum minderlerinin kalitesine de özen gösterilir. Bu tarz mobilyalar, silinebilir kumaşları ile temizlik konusunda rahatlık sunar ve sizi bu konuda sıkıntı yaşamaktan korur. Şık tasarımları ve geniş fonksiyonel özelliklere sahip köşe koltuk takımı modellerine Engince Mobilya farkı ile sahip olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar