Abajur Seçiminizle Büyülü Dokunuşlara İmza Atın

Modern tasarım abajur kullanarak evinize şık ve aydınlık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Oturma odanızın köşesinde kullanacağınız klasik bir model ile odanıza derinlik ve sıcaklık katabilirsiniz. Çalışma odanızda kullanacağınız trend bir modelle de kitaplarınızı çok daha keyifli ve huzurlu bir şekilde okuyabilirsiniz… İstenilen ışığa göre ışık geçirmez kalın kağıt, metal ya da yarı saydam olabilen abajurların cam, porselen, plastik, seramik, kumaş veya hasır gibi materyallerden tasarlanan modelleri mevcut. Kısaca, her beğeniye her dekorasyona uygun bir modeli mutlaka var! Dekorasyon trendlerine bağlı olarak zamanla biçimi ve malzemesi değişse de, istediğiniz odada istediğiniz havayı oluşturmanıza yardımcı en önemli aksesuarlardan biridir abajur!

Abajur Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İster salona ister yatak odasına isterseniz de çalışma odanıza yeni bir model almayı düşünüyorsanız dikkat etmemiz gereken önemli püf noktaları var. Öncelikle bir model seçimi yapmadan önce ürünü koyacağınız odanın rengi, boyutu ve dekorasyon tarzını incelemelisiniz. Kaliteli malzemelerden yapılan bir model tercih ederseniz dökülmeyen boya ve paslanmaya karşı dayanıklı metali sayesinde ürünü uzun yıllar keyifle kullanabilirsiniz. Abajur şapkası da dikkat etmeniz gereken püf noktalarından biridir. Şapkalar, genellikle bez, pvc malzeme ve hasırdan üretiliyor. Kolay temizlenebilir özelliğiyle pvc modellerin daha avantajlı olsa da, kumaş modeller alırsanız kullandığınız alana doğal bir görünümü kazandırabilirsiniz. PVC maddeden yapılan çeşitlere göre biraz daha zor temizlenen bu modellerin bakımını sprey ve ıslak bezle yapabilirsiniz.

Abajur alırken dekoratif olması ve dış görünüşünün yanı sıra güvenlik konusuna da önem vermelisiniz. Abajur lambası için kullanılan ampulden, dokunmatik olup olmaması, kablo uzunluğu gibi özellikleri göz önünde bulundurmalısınız. Herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmaması, ısının lamba dışına rahatlıkla çıkabilmesi için ampulle abajur arasında yaklaşık 5-10 cm’lik bir boşluk olan ürünleri tercih etmelisiniz.

Canlı Dekorasyon İçin Renkli ve Camlı Model Kullanın

Antre, oturma odası, çalışma odası ya da yatak odası dekorasyonun da kullanabileceğiniz abajur seçiminde en önemli kural ürünü yerleştireceğiniz alana uyum sağlamasını göz önünde bulundurmalısınız. Yatak odasında hafif loş ışık veren ve gözü yormayan modelleri tercih etmeniz aydınlatma açısından uygundur. Oturma odası için ayaklı model seçerek hoş bir atmosfer yaratarak salonunuzun şıklığını tamamlayabilirsiniz. Eğer salonunuz da canlı bir dekorasyon hayal ediyorsanız renkli ve camlı abajurlar, sadelik düşünüyorsanız da kumaş modellere yönelebilirsiniz.

Model seçimi yaparken halınız, koltuk takımınız, perdeniz, duvarlarınız ve tüllerinizin renklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Yatak odanızda klasik ve koyu renkli mobilyalar bulunuyorsa, koyu renkte ince gövdeli modellerle dengeli bir görünüm sağlayabilirsiniz. Oturma odanızda sıra dışı bir değişim yapmak istiyorsanız da, eşyalarınıza tamamen zıt renkte bir ürün kullanarak çarpıcı bir görüntüye kavuşabilirsiniz. Mobilyalarınıza uyum sağlayan bir model seçiminiz seçerseniz göz zevkine hitap eden, hoş ve sıcak bir oturma odasına sahip olabilirsiniz.

Doğal Tema Sevenlerin Gözdesi Ahşap Modeller

Abajur fiyatları üründe kullanılan malzeme, kalite, boyut ve özelliklerine göre farklılık gösterir. Açık renk bir yatak odasına sahipseniz şapkası turkuaz, beyaz ve altın rengi olan masa lambası abajurlar tam size göre. Ahşap gövdeli özel zincir modeliyle yatak odanıza dekoratif bir hava katan bu masa lambalarını, hem görünüş hem de aydınlatma bakımından tercih edebilirsiniz. Modern tasarımı ve evinize renk katacak ayaklı abajurların kumaştan şapkasını rahatlıkla silebilirsiniz. Gövdesi ve ayak kısmı ağaçtan yapılan özel tasarım masa lambaları , eskitme özelliği ile evinizde vintage tarzı yaratmanıza olanak sağlar. Geometrik şekillere sahip olan şık masa lambası , ofis, ev, iş yeri gibi alanlarda ergonomik bir şekilde kullanım imkanı verir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar