Yemek Odalarının Gözde Parçası: Yemek Masaları

Sığınacak bir liman olan evlerde kullanılan her şey bizleri ileriye götürüyor ve güvende olmamızı sağlıyor. Aşkı, sevgiyi, fedakârlığı, paylaşmayı öğreten evler baştan sona kadar her hücremizi ısıtıyor. Bir ailede unutulmaz, sıcacık anlara şahit olan yemek odaları da yuvayı yuva yapan alanların başında geliyor. Aile fertleri ile yemek masasında paylaşılan mutluluklar, üzüntüler, korkular bireyleri birbirine yaklaştırırken aile olmanın ne denli önemli olduğunu da anlatıyor. Klasik tarzlardan modern tarzlara, country’den avangart tarza kadar birçok yemek masası modelleri bulunuyor. Peki, hem aileniz için hem de kıymetli misafirleriniz için yemek masası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Hangi tarz modeller evleriniz için en uygundur? Sizler için derlediğimiz yazıya bir göz atmaya hazır mısınız?

Sanatsal Çizgiler ile Evinizi Dekore Edin

Evin asli yaşam alanlarından biri olan yemek odasında doğru yemek masası seçimi dekorasyon hususunda önemli bir nokta! Odanın boyutlarına göre yemek masası tercih edilmesi hem alanın en iyi şekilde kullanılmasını sağlar hem de estetik bir görünüm kazandırır. Büyük bir salonunuz varsa her zaman kalabalık bir aileye hizmet verecek şekilde işlevselliği olan bir yemek masası takımları seçilmesi gereklidir. Yuvarlak bir masa tercihi yer açısından tasarruf etmenizi sağlar. Büyük alanlarda dikdörtgen masa tercihi hoş bir ortam yaratır. Christal Masa aradığınız estetik özellikleri de size vadeder bu bakımdan. Eğer dar bir alana sahipseniz kare şeklinde tasarlanan masalar arasından da seçim yapabilirsiniz. Ancak alanınızın da kare olmasına dikkat etmelisiniz.

Renklerin Büyüsünü Kullanın

Odanızda hakim olan renkler ile uyumlu bir masa tercihi her zaman yaratıcılığınızı ön plana çıkarır. Evinizde iştah açıcı renkler tercih edileceği gibi doğanın eşsiz havasını getirecek renk tercihlerinde de bulunabilirsiniz. Duvarınızın bir bölümünde iştah açıcı renkler olarak; sarı, turuncu, kırmızı rengini kullanırken modern tarzdaki bir yemek masası için siyah, kiremit ya da ceviz rengindeki modeller tam evinize göre. Hem canlı hem de edalı bir hava katar. Doğayı evinize getirecek renkler olarak; mavi, yeşil tonlarını kullanırken country tarz için ise kahverengi, beyaz renkteki yemek masası modellerini seçebilirsiniz. Sharp Yemek Odası Takımı ile evlerinizde eski ve yeniyi bir araya getirirken şık, sıcak bir tarz elde edebilirsiniz.

Yemek masası sandalyesi seçimleri ise bir diğer önemli nokta. Görsel açıdan katkı sağlayacak sandalye tercihleri odanın albenisini en üst seviyeye çıkarır. Diğer mobilyalar ile uyumlu bir dekorasyon için yakın tonlar tercih edilmeli. Böylelikle estetik açısından etkileyici, doku olarak da bütünlük sağlar. Masa örtünüzden çatal, kaşık, bıçak takımlarınıza kadar bir uyum yakalamanız keyifli akşam yemekleriniz için ideal bir görüntü oluşturur.

Detaylar Evinize Zariflik Katar

Sevdiklerinizle hem şık hem rahat hem de samimi bir ortamda yemek yemek istiyorsanız dekorasyonda küçük detaylara öncelik verebilirsiniz. Yemek masanızın yanına yerleştireceğiniz mavi orkideler ferah bir alan yaratmanızı sağlar. Konsolların üzerinde aile fotoğraflarınızın yer alması adımınızı attığınız ilk andan itibaren huzurlu ve mutlu hissetmenize yardımcı olur. Bunların yanı sıra evinizin çeşitli köşelerine yerleştireceğiniz vazolar, dekoratif objeler, süs eşyaları ile kaliteli ve etkileyici bir ortam yaratabilirsiniz. Evinize bir ilkbahar havası getirmek için zarif detaylara hâkim olmanız yeterli. Yuvanız için alacağınız eşyaların sağlamlığı, kalitesi, güvenliği, şıklığı, konforu, renklerin uyumluluğu gibi unsurlara dikkat etmeniz de gerekiyor. Birbirinden farklı yemek masası takımlarını, istenilen tarz ile harmanlamak evleri zarif ve keyifli bir hâle kolayca getirir. Ayrıca yemek masası seçerken malzemenin kaliteli olması yanında sağlığa zararlı madde içermemesine de dikkat etmelisiniz. Işıltılı desenlere, göz kamaştırıcı çizgilere sahip olacak bir masayla herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Bütçenize uygun yemek masası fiyatları için Engince’yi tercih edebilir; konfor ve şıklığı bir arada yaşayabilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar