Yemek Odası Nasıl Dekore Edilir?

Mutfak gibi yemek odası da, ailenizle lezzetli yemeklerin ve kaliteli zamanın tadını çıkardığınız, evin kalbi olan alandır. Şık ve rahat bir ortamda yemek yemek ve sevdiklerinizle vakit geçirmek size mutluluk verir. Tüm eşyaların uyum içinde olduğu, güzel tasarlanmış bir yemek odası keyfinizi artırır. Kişisel zevkinize ve evinizin dekorasyonuna uygun bir yemek odası takımı ile harikalar yaratabilirsiniz. Öncelikle yemek odası olarak ayrılmış alanın büyüklüğüne bakıp ona göre hangi eşyaları alacağınıza karar verebilirsiniz. Masa ve sandalyelerin yanı sıra işlevsel bir konsol, dekoratif bir büfe de takıma dahil edilebilir. Mobilyalar dışında aydınlatma ürünlerinden duvar ve zemin rengine kadar her ayrıntıyı yemek odası takımı ile uyum oluşturacak şekilde seçmelisiniz.

Yemek Odası Dekorasyonunda Estetik Detaylar

Konforlu bir yemek odası kullanımı için eşyaların odaya nasıl yerleşeceği çok önemlidir. Küçük ve dar bir alanınız varsa, ortaya koyacağınız yemek masasını az sayıda sandalye ile tamamlayabilir ve geçiş yollarını kapatmadan ferah bir odaya sahip olabilirsiniz. Açılır kapanır bir yemek masası tercih ederek ihtiyaç olduğunda daha büyük bir yeme alanı oluşturabilirsiniz. Yemek odası rahat hareket edilebilir bir alan haline gelmelidir. Böylece hem siz misafirlerinizi kolayca ağırlayabilirsiniz hem de onlar kendilerini daha iyi hisseder. Yemek servisi için gerekli malzemeleri koyacağınız uygun bir yer olması da size pratiklik sağlar. Yemek masasının arkasına ayna yerleştirerek ortamı daha büyük gösterebilirsiniz. Gereğinden fazla aksesuar kullanmazsanız yemek odası takımı dışında kalan alanı da daraltmamış olursunuz. Yemek masasının durduğu yer üzerinde bir avize olmasına ya da masayı direk aydınlatan bir lambader yerleştirmeye dikkat etmelisiniz. Yemek odasında aydınlık ve estetik bir görünüm için odağınız masa olmalıdır. Mobilyalarla bütünleşen dekora uygun tablolarla da ortama renk katabilirsiniz.

 

Yemek Odasına Keyif Katan Renkler

Yemek odası mobilyaları seçimi yaparken mavi, gri ve beyaz gibi sıcak ve soğuk tonların karışımı ile ortama enerji verip dinamik bir hava yaratabilirsiniz. Ortaya minimalist ve modern bir mekan çıkarmak istiyorsanız berrak beyaz ve kremi ana renk olarak kullanıp metalik detaylar ekleyebilirsiniz. Yemek odası dekorunu mermer gibi göz alıcı bir zeminle tamamlayabilirsiniz. Klasik tarzda bir yemek odasına büyük figürlü koyu renk tablolar, sarı ahşap döşemeler eşlik edebilir. Sıradan bir yemek odasını koyu gri ve siyah gibi renklerle son derece çekici hale getirebilirsiniz. Zeminde ve duvarlarda açık gri tercih ederek ortamı aydınlatabilirsiniz. Samimi bir atmosfer yaratmak istiyorsanız sandalye minderlerini canlı bir renkle döşeyebilirsiniz. Mavinin hakim olduğu alanlar dengeyi artıracağı için yemeklerinizin sakin ve huzurlu geçmesini sağlar. Pembe sandalye kumaşları ise ortamı yumuşatır.

Dekorasyon Tarzınızı Yemek Odanıza Yansıtın

Evinizin genel dekorasyonuna uyan yemek odası modelleri ile yaşam tarzınızı yansıtan bir kombinasyon yaratabilirsiniz. Çağdaş görünümlü ama kendine ait bir karakteri olan bir yemek odası istiyorsanız, ahşap bir masa ile başlayıp halısından aydınlatmasına kadar tüm detayları ile odaya country havası taşıyabilirsiniz. Doğadan ilham alan malzemelerle oluşturacağınız bir yemek odasında rahatlık da öne çıkar. Çiçekli perdeler ve masa örtüsüyle ortama neşe katabilirsiniz. Yemek masası duvar kenarında ise mobilyaları tamamlayan dekoratif büyük bir sarkıt ışık ile alanı hareketlendirebilirsiniz. Metalik vurgular sadeliği ile olduğu kadar estetik görünümü ile de modern dekorasyon tarzına yeni nesil dokunuşlar katar. Eklektik sanat eserlerine yer vermek istiyorsanız, duvara asmak yerine yaslamayı tercih edebilirsiniz.

Engince Mobilya’nın yemek odası takımı alternatifleri arasından zevkinize ve ihtiyacınıza en uygun olan modelleri seçip inceleyebilir, dekorasyon tarzınızı yansıtan bir yemek odasına kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar