Yemek Masasına Göre Sandalye Seçimi

Günü sonlandırmak, bazen keyifli bir yemek masasından ve keyifli masa sohbetlerinden geçer. Özellikle yemek alanı için masa ve sandalye seçerken oturacak kişi sayısı, masanın bulunduğu alan, oturma düzeni, masanın ebatları ve masa çevresinde bırakılması gereken dolaşım alanı göz önüne alınmalıdır.

Dekorasyonda sık bilinen kurala göre; bir yemek masasında, tek kişinin önündeki yemek yeme alanı minimum 53 cm olmalıdır. Ancak bu ölçü 73 cm seçilirse çok daha rahat yemek yeme olanağı bulunur. Böylece masaya oturacak kişi sayısı ile masa boyutuna göre yemek masası için sandalye tercihinizi bu ideal aralıkta yapabilirsiniz. Ayrıca sandalyeler masadan geri itildiğinde, arkada kalması gereken boşluk ortalama 55 santim arasında olmalıdır. Diğer bir deyişle yemek masası için sandalye seçerken önemli olan iki etmen ergonomi ve tasarımdır. Daha açık bir deyişle, tercih ettiğiniz sandalye modelinin sağlam, kullanışlı ve rahat olmasının yanı sıra mekandaki diğer eşyalar ile uyumlu olacak şekilde hoş bir tasarım sunmalıdır.

Her Stile Uyum Sağlayan Modern Sandalye Tasarımları

Konuklarınız ve sevdiklerinizle birlikte yemek yiyeceğiniz atmosferin sıcak bir yemek masa çevresinde olması önemlidir. Bu nedenle hem işlevsel hem de estetik dokusu olan şık yemek masası sandalyeleri kullanmak gerekir. Birbirine yakın renklerin ve dokuların kullanılması özellikle mutfak dekorasyonunda göz yormayan bir akış elde edilmesine yardımcı olur. Evlerin en hareketli yerlerinden biri olan mutfaklarda, içinizi ferahlatan dingin bir atmosfer sunan yemek alanı hayal ediyorsanız, genel mutfak renkleri ile uyumlu tabure formunda yemek sandalyelerini tercih edebilirsiniz.

Son yılların modası olan siyah mutfak dolaplarında da ahşabın ağırlıklı olarak kullanıldığı yemek masalarının tercih edildiği görülür. Bu tür masalar için en ideal sandalye ise saydam ve parlak dokusu ile ilgi çekici olan modern tasarımlardır. Özellikle doğru ışık ölçüleri ile kombine edildiğinde, cam ve parlak dokuların çok daha öne çıkması sağlanarak genel atmosfer son derece ilgi çekici bir hale getirilebilir. Dikdörtgen ve cam tasarımlı bir yemek masanız varsa, parlak dizaynlı sandalyeler harika bir seçim olabilir.

Renklerden ve Desenlerden İlham Alan Sandalye Tasarımları

Zamansız şıklık sağlayan nötr renkler ile gri ve bej tonlarının hem ev dekorasyonunda hem de yemek alanı dizaynında sıklıkla kullanıldığına rastlanır. Eğer yemek masanız nötr renklerden oluşuyorsa, sandalye tercihinizi daha sıcak renklerden seçerek renk akışını tamamlayabilirsiniz. Şayet yemek alanınızda dar ise bu tür alanlarda şeffaf ancak renkli tasarımlı sandalyeler ortama derinlik katan temel unsur olabilir. Çoğunlukla yuvarlak yemek masalarında kullanılan bu tür sandalyeler, ferah ve iç açıcı bir görüntü sunar.

Yemek alanınızın sade ve minimalist bir tasarımda olmasını istiyorsanız kontrast renkleri ortama katmanız gerekir. Özellikle siyah ve beyazın aynı mimari dilde kullanıldığı yemek odası tasarımlarında, yemek masanızı beyazın hijyen sunan görünümünden seçerken kare formundaki siyah sandalyeler ile son derece şık ve yakın bir ortam oluşturabilirsiniz. Buna karşın daha dinamik ve göz okşayan bir yemek alanında, klasik çiçek desenleri ile bezeli sandalyeleri de tercih ederek sıcak bir görünümle bütünlük sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Ahengi yakalamak için yine çiçek desenli perdelerle ve yemek masası şamdanlarıyla çok daha işlevsel bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Ahşabın Huzur Veren Sıcaklığı Sandalyelere Taşındı

Ahşabın mobilya ürünlerinde ve özellikle masa sandalye tasarımında kullanımı uzun yıllardan beri süregelir. Şekil alabilirliğinin yanı sıra kullanıldığı mekana kattığı sıcak hava, ahşap sandalyelerin hemen her de ev dekorasyonu ile uyumlu olmasını sağlar. Klasik izler taşıyan ancak modern tasarım ile birleştirilen ahşap sandalyeleri özellikle mutfak dekorasyonunun akışını takip eden uzun yemek masası modellerinde tercih edebilirsiniz. Bu alanlarda mutlaka duvar dekorasyonu da göz önüne alınmalı, bütünlük sağlayan tablo veya aynalar ile desteklenmelidir.

Siz de yemek masanız için ahengi bozmayacak ancak modern görünümleri ile içinizi ısıtacak şık sandalye modelleri arıyorsanız, Engince Mobilya’nın geniş ürün skalasına göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar