Yatak Odası Takımı için Dekoratif Öneriler

Yatak odası dekorasyonu en fazla özen gösterilmesi gereken, emek isteyen ve titiz planlarını yapıldığı yaşam alanlarıdır. Aileye özel olan bu alan hem konfor hem de pratiklik bakımından doğru bir planlama ile dekore edilmeli ve uygun yatak odası takımı seçilerek yerleşim planı tamamlanmalıdır. Odası takımı seçilirken odanın ölçüleri ile diğer eşyaların ölçek oranı estetik görünüm açısından önem taşır. Ayrıca uyku kalitesini maksimum seviyeye taşıyan yatak odası takımları renk doku ve ışık kullanımı bakımından doğru şekilde yerleştirilmelidir. benzer şekilde en önemli parça olan yatak karyolası formu ve rahatlığı açısından ön planda tutulmalıdır. Bununla birlikte diğer büyük parçalar olan gardırop, şifonyer, komidin gibi yatak odası mobilyaları da özenle yerleştirilmelidir. Yatak odası takımına göre modern bir dekorasyonun nasıl olacağını merak ediyorsanız, gelin birlikte göz atalım.

Konfor ve Estetiğin Bir Arada Olduğu Takımlar

Yatak odasında sıcak bir atmosfer oluşturmak isteyenler ahşabın doğal dokusu ile kahverengi rengin tonlarını kullanabilir. Klasik stil detaylarının kolayca uygulanabildiği bu bu takımlar ile hem modern hem de elegant bir çizgi yakalanabilir. Ahşabın doğallığını içeren yatak odası takımları konumlandırılırken, konfor vadeden 2 kişilik koltuk ise yatak karyolası bitimine eklenebilir. Oda için seçilen yatak örtüleri ve nevresim gibi tekstil ürünleri de benzer renklerde seçilerek, göz yormayan bir görünüm kazandırılabilir. Yatak odası takımına ait karyola başlığı diğer unsurlar ile ahenkli bir renkte olursa ve odada asma tavan ışıklandırması kullanılırsa, mekanın havası bir anda son derece dingin bir görünüme kavuşabilir.

Yatak odası tasarımı için her zaman renk ve dokudan faydalanmaya gerek kalmaz. Özellikle dar alanlarda, mutlaka kullanılması gereken ayna hem estetik hem de işlevsel bir çözüm sunar. Küçük yatak odası takımlarında bulunan sürgülü gardırop modelinin aynalı seçilmesi mekana derinlik ve genişlik kazandırmasının yanı sıra pek çok eşyayı muhafaza ederek görüntü kalabalığını da yok eder.

Farklı Stillerde Yatak Odası Takımı Tasarımları

Son yıllarda gözleri yormayan çizgi ve renk akışının sağlandığı minimal dekorasyon tasarımları modern çizgiler içeren yatak odası takımlarına da eklendi. Genellikle yatak başlığı ve karyolanın bulunduğu duvar ara renk paletinde bir renge boyanabilir ve duvar dekorunda şık bir ögeye yer verilebilir. Bu alana eklenen çerçeveli bir ayna ya da büyük dikdörtgen bir tablo, hem uyumlu hem de fazla aksesuar kullanılmayan sade bir dekorasyon yaratabilir. Yatak ile birleşen ince uzun bir sütun formunda uzanan yatak başlıkları, ekstra komodin kullanılmasına gerek kalmadan ferahlık sunar.

Yeni tasarımlarla daha farklı hale getirilen yatak odası takımlarında artık gardıroplar yerine modern raf sistemleri kullanılabilir. Uygun alan bulunan yatak odalarında kapaksız ve açık raf sistemi olarak tasarlanan bu tip dolaplar, diğer ögeler ile beraber estetik ve şık görüntüler oluşturabilir. Öte yandan gösteriş ve ihtişamı sevenler için tasarlanan yatak başlıklarının görsel tasarımları, gömme dolap kapaklarının farklılaşan desenleri, takıma eklenen küçük ve şirin sehpalar ile puflar, kusursuz ve zarafet sunan bir yatak odası dekorasyonunu ortaya çıkarır.

Sıra Dışı Takımları Odanıza Taşımaya Ne Dersiniz?

Oluşturmaya çalıştığınız yatak odası dekorasyonunda belirli sınırların ötesine geçmek istiyorsanız biraz daha emek vermeniz gerekir. Bu kapsamda zeminle birleşen yatak takımları, saraydan fırlamış gibi duran makyaj masası, tamamen beyaz bir gardırop ile şifonyer, tüllerle süslenmiş bir yatak özgün çizgisini alana taşımak isteyenler için ideal bir seçim olabilir. Benzer şekilde farklı kotlarda bulunan kademeli yataklarda fonksiyonel çekmeceler ile birlikte tasarlanabilir. Ahşap paravanla ayrılan yatak bölümü, gözü yormayan kutu gibi bir alanda sinema keyfi yapmak için isteyenler için pratik bir fikirdir.

Sizde yatak odası tasarımında bilinen kalıpları kırmak, farklı bir dekorasyonla huzurlu bir uykuya adım atmak isterseniz Engince Mobilya’nın geniş ürün yelpazesi içerisinde bulunan yatak odası takımı modelleri ile mobilyalarından ilham alabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar