Klasik Oturma Odası Dekorasyonu Önerileri

Klasik tarz zamana direnerek geçmişin izlerini olduğu gibi günümüze kadar getiren bir dekorasyon tarzıdır. Siz de yeni bir ev aldınız ve en güzel şekilde dekore etmek mi istiyorsunuz? Eğer tercihinizi geçmişin ihtişamlı ve büyüleyici havasını yansıtan klasik tarzdan yana kullandıysanız, düz kesimler, oymalı veya antika görünümlü mobilyalar ve ışıltılı objeler ile gözleri kamaştırmaya hazır olun!

Renkler ile Büyüleyici Bir Atmosfer Yakalayın

Klasik tarzın en önemli özelliklerinden biri de renk uyumudur. Farklı ve birbirine zıt renklerin bir arada kullanılması pek tercih edilmez. Klasik bir dekorasyon için renk seçimlerinizi bej, kahverengi, sarı, turuncu, kırmızı ve klasik tarz için olmazsa olmaz diyeceğimiz altın tonları gibi sıcak tonlardan seçebilirsiniz. Duvarınızı koyu bir renge boyayabilir ve seçeceğiniz açık renkli mobilyalar ile kombinleyebilirsiniz. Oturma odası için tercihiniz açık renkleri kullanmaktan yana ise, yukarıda sizler için sıraladığımız renklerin açık tonlarını kullanarak yaşam alanınız için ferah bir ortam oluşturabilirsiniz. Örneğin, klasik mobilyanın vazgeçilmez renkleri arasında yer alan kahverengiyi ve tonlarını mobilyalarda kullanabilirsiniz. Beyaz rengi duvarlarınızda, halılarınızda ya da dokulu perdelerinizde kullanabilir, altın rengini ise ev aksesuarlarınızda kullanarak istenilen klasik havayı yakalayabilirsiniz. Böylelikle göz yormayan bir dekorasyon ile şıklığı evinize getirmiş olursunuz.

Klasik Aksesuarlar ile Asaleti Oturma Odanıza Taşıyın

Klasik aksesuarlar, klasik tarzda mobilyalar ile kullanıldığında yaşam alanlarınızı hem daha şık hem de daha zengin gösterdiğinden dolayı olmazsa olmazlardandır. Vazo takımları, altın renginde işlemeli çerçeveler, altın çerçeveli aynalar, mumluklar, biblolar, duvar saatleri en temel oturma odası aksesuarlarındandır. Aksesuar seçiminizde hem antika objeleri hem de Osmanlı ya da Selçuklu desenlerine sahip aksesuarları da tercih edebilirsiniz. Böylelikle klasik tarzın zamansızlığına dekorasyonunuz ile tanık olmuş olursunuz. Çok fazla aksesuar seçiminin sizi şaşırtma olasılığı da vardır. Bu yüzden doğru aksesuar seçimi için salonunuzdaki mobilyaların modellerine ve renklerine dikkat ederek seçim yapmanız önemlidir.

Ayrıca klasik dekorasyon yalnızca bol aksesuarlı, süslü ve kalabalık yaşam alanları demek değildir. Eğer sade ve yalın bir klasik dekorasyon oluşturmak isterseniz, aksesuar seçimlerinizi hem şık hem de size pratik fayda sağlayacak aksesuarlardan seçebilir ve aralarına mesafe koyarak yerleştirebilirsiniz. Oturma odası aydınlatma türleri de aksesuar seçimi gibi oldukça fazladır. Fakat iyi bir aydınlatma odanın atmosferini önemli ölçüde etkilediğinden dolayı dekorasyon için önemli bir unsurdur. Bundan dolayı, klasik bir dekorasyon için altın ve rose renklerini içinde barındıran ve daha gösterişli aydınlatma türlerini seçebilirsiniz.

Klasik Tarz Mobilyalar ile Lüks Oturma Odaları

Klasik tarz, lüks ve ihtişam severlerin yaşam alanları için sıkça tercih ettiği bir dekorasyon çeşididir. Klasik oturma odası için mobilyalardan halılara, duvar renklerinden perdelere ve avizelere kadar her şeyi bir konsept olarak düşünmelisiniz. Yani klasik bir dekorasyonda parça değil, bütün bir yaklaşım sergilemeniz önemlidir. Klasik oturma odası modellerinde varaklı mobilyalar ve kapitone dikişli koltuklar klasik tarzın olmazsa olmalarıdır. Oturma odası için alacağınız koltuk takımları ince işçilikle işlenmiş takımlardan olmalıdır.

Ayrıca koltuk kumaşlarını desenli seçmek yerine, kendinden dokulu bir kumaştan seçmek veya deri kumaştan yana bir tercihte bulunmak klasik tarzın oluşturduğu zamansız güzelliği yansıtmanızı kolaylaştıran detaylardan biridir. Halı seçimi de odanızın tüm dekorasyon bütünlüğünü tamamlayacağı için oldukça önemlidir. Bu yüzden klasik tarzda döşenmiş evinizin dekorasyonu için halı modelini klasik çizgilerin ve çiçek desenlerinin ağırlıklı olduğu oturma odası halısı modellerinden seçebilirsiniz. Odanızın dekorasyonunu odanızın ortasına yerleştireceğiniz klasik orta sehpa ile tamamlayabilir, seçtiğiniz antika objeler ile ya da altın işlemeli aksesuarlarla da sehpanızı süsleyerek evinize büyüleyici bir hava katabilirsiniz.

Klasik dekorasyon için önemli noktalara değindik. Siz de kaliteli mobilyalar ile zamansız güzelliğin size yaşatacağı güzel anları sevdikleriniz ile yaşamak için Engince’nin şık ve ilham veren tasarımlarını inceleyebilir ve size hitap eden uygun renk ve modeli seçebilirsiniz. Modası hiç geçmeyen klasik oturma odası modellerine hemen göz atmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar