Koltuk Takımı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaşam alanlarınıza tarzını kazandıran ve konforunu sağlayan en önemli eşyalar koltuk takımlarınızdır. Günün yorgunluğunu ve stresini atmanızı sağlamak ve evinizde daha huzurlu vakit geçirmek istiyorsanız koltuk takımı seçiminize dikkat etmelisiniz. Kendi tarzınızı yansıtan iyi bir koltuk takımı dekore edilmiş eviniz sizin en büyük konfor alanınız olacaktır. Peki doğru koltuk takımı nasıl seçilir?

Koltuk Takımı Seçmenin Püf Noktaları

Öncelikle oturma odanızın ya da salonunuzun büyüklüğüne ve ihtiyacınıza göre karar vermelisiniz. Evin genişliği ve ailenizdeki kişi sayısını dikkate alarak yapacağınız seçimler rahat yaşamanıza yardımcı olacaktır. İhtiyaç durumunuza göre takımınıza berjer, kanepe ekleyebilir ya da çıkartabilirsiniz. Ya da yeriniz dar ancak oturma alanı ihtiyacınız fazlaysa takımınıza uygun puf ya da bench’ler ekleyerek daha modern bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Seçeceğiniz koltuk takımı kısa sürede deforme olmamalı, kaliteli malzemeden üretilmiş olması önemlidir. Koltuk iskeletleri kalitesiz ağaçlardan ya da suntalardan da yapılabiliyor. Seçiminizi yaparken ideal malzeme olan ceviz ve gürgen (kayın) ağacı gibi sağlam ağaçları tercih edebilirsiniz.

Koltuk modelinin sağlamlığı ile ilgili bir diğer önemli konu süngerlerdir. Koltukta yay kullanılmaması ve kaliteli sünger kullanılması takımınızın hem konforunu hem de kullanım süresini artıracaktır. Ayrıca kullanılan kumaşın da kaliteli ve kolay temizlenebilir olması sizin için ekstra bir konfor alanı yaratacaktır. Koltuk modeli seçimi yaparken bakacağınız bir diğer önemli faktör de fiyatıdır. Kaliteli malzemelerden yapılmış koltuk takımı fiyatları diğerlerine göre daha yüksek görünebilir. Ancak iyi malzemeden üretilmiş ürünleri aldığınızda ortalama sekiz yıl kullanabileceğinizi düşünürsek, uzun vadede fiyatı diğerlerine göre daha uygun olacağı söylenebilir. Fiyatları etkileyen bir diğer faktör de işçiliktir. Bazı koltuk takımlarının fiyatlarını işçilik çok fazla değiştirebiliyor. Kaliteden ödün vermeden sadece işçilik ve tasarım konusunda bütçenize uygun olacak bir tarz mutlaka bulabilirsiniz.

Kendi Tarzınıza Göre Karar Verin

Evinizin dekorasyon tarzına yön veren en önemli mobilyalar koltuk takımları olduğu için seçim yapmadan önce evinizde yaratmak istediğiniz konsepte karar vermelisiniz. Klasik ya da modern tarzda bir dekorasyon düşünebileceğiniz gibi uzun yıllar modası geçmeyecek bir tarz da tercih edebilirsiniz. Tarzınızı belirledikten sonra koltuk takımı modelleri arasından size en uygun olanına karar verebilirsiniz.

Terciniz Zamansız Takımlarsa Klasik Modeller İdeal

Trendler sürekli değişse de klasik koltuk takımları hiç eskimeyen tarzını korumaya devam ediyor. Bunun en büyük nedenlerinden birinin eskiye duyduğumuz özlem olduğunu söyleyebiliriz. Evinizde bir yaşanmışlık havası katmak istiyorsanız, aynı zamanda kalite ve gösterişi de seviyorsanız klasik koltuk takımı modelleri ile yapacağınız dekorasyon tam istediğiniz havayı verebilir. Parlak mobilyaları ve işlemeleri ile bulunduğunuz alana şıklık katacaktır.

Evinde Enerjiyi Yükseltmek İsteyenlere: Modern Koltuk Takımı

Fazla gösterişi sevmiyorsanız ve dinamik çizgileri olan kendi tarzınızı yaratmak istiyorsanız modern koltuk takımlarının tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Farklı renk ve kumaşları tercih ederek size özel takımınızı oluşturabilirsiniz. Ayrıca canlı renk seçenekleriyle evinizin enerjisini yükseltebilir, evinizde geçirdiğiniz zamanlardan daha fazla keyif almanızı sağlayabilirsiniz.

Asil Tarzın Temsilcisi: Chester Koltuk Takımları

Konforun ön planda olduğu ve modası geçmeyen bir diğer tarz da Chester koltuk takımlarının yarattığı tarzdır. Yaklaşık 200 yıldır tercih edilen bu asil tarz, günümüz teknolojisiyle konforu ön planda tutarak gelişmeye devam ediyor. Chester koltuk takımlarının diğerlerine göre avantajı, sizin seçimlerinize göre salonunuzu ya da oturma odanızı şekillendirebilmenizdir. Örneğin daha geniş bir alan istiyorsanız berjerleri kullanmayabilirsiniz ya da kalabalık ev oturmalarını seviyorsanız tüm koltuk takımını kullanabilir ve ekleme yapabilirsiniz. Yaptığınız değişikliklerle evinizin dekorasyonunda kendi tarzınızı ortaya koyabilirsiniz.

Stilinizi en iyi şekilde evinize yansıtmak için aradığınız tüm mobilya modellerini Engince’de bulabilirsiniz. Sezonun trendlerini zamansız tasarımlarla birleştiren Engince Mobilya’ya göz atın, kalite ve konforu da evinize taşıyın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar