Koltuklar Nasıl Temizlenmeli ve Silinmeli?

Uzun ve biraz da yorucu bir günün ardından en çok arzulanan şey koltuğunuza uzanıp keyif yapmaktır değil mi? Koltuk sadece bir mobilya değil, günün yorgunluğunu gideren bir eşyadır ve ailenizin tüm bireyleri -hayvan dostlarınız da dahil- onda oturur. Bu nedenle temiz ve hijyenik olması çok önemlidir. Onları düzenli olarak temizlemezseniz koku yapabilir ve kumaş üzerinde sağlığa zararlı mikroorganizmaların üremesi kolaylaşır. Kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını korumak adına koltuk temizliği yapmak şarttır.

Evde Koltuk Temizliği Yapmanın İncelikleri

Koltuk temizleme işlemi belli aralıklarla yapılması gereken ev işlerinden biri sayılabilir. Onların temiz ve lekesiz olması için haftalık olarak veya iki haftada bir kendiniz temizleyebilirsiniz. Peki, koltuk temizliği nasıl yapılır? Genellikle en çok kullanılan yöntem elektrikli süpürge kullanmaktır, evet gözle görünen bir takım kırıntıları, evcil hayvanların tüylerini vs. temizlemek için uygun olabilir ama bazı lekeler ve kirler için pek de uygun değildir. Koltuklar büyük bir dikkatle korunması gereken, zarif döşemeli mobilyalardır ve tozu, kiri, bakterileri kolayca içine çekebilir. Bu da çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir.

Koltuğunuzu kendiniz de temizleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta, döşemesinin hassas bir kumaştan olup olmadığıdır. Düzgün bir şekilde temizlenmediği takdirde zarar göreceğini aklınızdan çıkarmayın. Emin olamıyorsanız profesyonel koltuk temizleme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Kumaşınız sadece kuru temizlemeye uygunsa yapacağınız şey, kılıfları çıkarıp kuru temizlemeye vermek olmalıdır. Kumaşınızın zarar görmeyeceğinden eminseniz temizleme için birkaç küçük ipucuna ne dersiniz?

Adım Adım Koltuk Temizleme

Öncelikle koltuğunuzda bir leke olduğunda, bir şey döküldüğünde hızlı davranmak çok önemli. Bir şey döküldüğünde ya da bir leke meydana gelir gelmez, derhal temizleyin. Temizlemeden önce uzun süre beklemek -bazen birkaç dakika bile olsa- lekenin yerleşmesine neden olarak ortadan kaldırılmasını zorlaştırır. Bunu yaparken üreticinin temizlikle ilgili önerilerini kontrol edin. Herhangi bir temizlik deterjanı veya solüsyonu kullanmadan önce, genellikle aldığınız mobilyanın etiketlerinde bulunan üretici bakım talimatlarına göz atmayı unutmayın. Güvenli temizlik ürünleri kullanmadığınız takdirde, mobilyanızın döşemesinde kalıcı hasar yaratabilirsiniz.

Kumaş Türüne Göre Temizlik Çok Önemli

Etiketteki kodlara göre bazen kuru bir fırça, bazen karbonat koltuğunuzu temizlemek için yeterli olabilir. Bilindiği üzere karbonat sadece pişirme için kullanılmaz, aynı zamanda etkili bir temizlik malzemesi de olabilir. Kumaş katı malzeme ile temizliğe uygunsa direkt kumaşın üzerine döküp yumuşak bir bezle hafifçe ovalamanız yeterli olabilir, 10 dakika kadar bekledikten sonra süpürerek bu işlemi bitirebilirsiniz.

Elbette ki kılıfları çıkan bir ürüne sahipseniz ve etikette yıkanabildiği yazıyorsa çıkarıp uygun sıcaklıkta yıkayabilirsiniz. Önerilen bir temizlik malzemesi varsa leke olan yere biraz döküp ardından nemli bir bezle silebilirsiniz. İyice kuruduğundan emin olduktan sonra koltuğunuzu keyifle yeniden kullanabilirsiniz. Düzenli olarak silmek de hijyen için önemlidir. Temizlik için kullanacağınız bir banyo lifini sabunlayıp suyunu sıkarak hafifçe silebilir ve küf oluşmaması için pencereyi açarak kurumasını sağlayabilirsiniz.

Farkında olsak da olmasak da günlük kullanım sırasında koltuklarımız kirleniyor ve tozları içine alıyor. Toz alerjisi olanlar için oldukça büyük sorun yaratan bu durumdan kurtulmak için bu mobilyaların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Bu yüzden koltuğunuzu seçerken kolay temizlenebilir olmasına dikkat etmekte fayda var. Engince Mobilya’nın koltuk koleksiyonunda yer alan, kolayca silinebilen ya da kuru temizleme yapılabilen kaliteli kumaşlara sahip koltuklar, evlerinde konfor ve pratikliği bir arada yaşamak isteyen tüketicilerin tercih sebebi.  

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar