Kullanışlı Bir Gardırop Nasıl Olmalı?

Yatak odamızda en çok ihtiyaç duyduğumuz mobilyaların başında gardıroplar yer alıyor. Sürekli artan kıyafetlerimizi, sahip olduğumuz gardıroba sığdırma konusunda zaman zaman zorluklar yaşayabiliyoruz. Bu duruma rağmen kıyafetlerimize yenilerini eklemekten vazgeçmek oldukça zor bir seçenektir. Bu aşamada ise yatak odamıza yeni bir gardırop satın almanın zamanı geldiğini fark ederiz. Yeni bir dolap almanın planını yaparken çoğumuz fonksiyonellik ve kaliteyi bir arada bulunsun isteriz. Bir yandan ise, bunların dışında şık bir tasarım ile oda dekorasyonumuzu tamamlamak istiyoruz. Bazen ise, oda boyutuna uymayan kapaklı gardıroplar yerine sürgülü gardıroplar ile alanı daha kullanışlı hale getirmek en büyük arzumuz haline gelebiliyor. Fonksiyonel gardırop modelleri, işte tam da tıkandığımız bu noktada yardımımıza koşuyor.

Siz de bu durumu yaşayanlardansanız, hemen harekete geçmenizde fayda var. Gardırop konusunda hayal kırıklığı yaşamayı bir kenara bırakıp, yeni bir ürün satın almak için kolları sıvayın. Kalitesi ile uzun yıllar dayanıklılığını koruyan dolap modellerini araştırırken, diğer yandan kullanışlı bir gardırobun nasıl olması gerektiği hakkında bilgi edinerek yola çıkmalısınız. Ardından gardırop fiyatlarını inceleyerek, alışverişinize daha hazırlıklı bir biçimde başlayabilirsiniz.

Kalitesi ile Zamana Meydan Okumalı!

Gardıroplar, yeri çok fazla değiştirilemeyen mobilyalardır. Kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiş olmaları belirleyici derecede önem taşır. Beklenmedik bir taşınma süreci ile demonte hale getirilmesi gereken bu mobilyalar, ikinci bir monte işlemi ile bazen hasara uğrayabiliyor. Bunun önüne sağlam gardırop modelleri ile geçebilirsiniz.  Bu mobilyalar bazen tek bir malzeme ile üretilebilirken, bazı durumlarda ise birden farklı malzeme ile üretilebiliyor. Her iki durumda da malzemenin kalitesi, alışveriş sırasında mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür. Kapaklı gardıroplarda ve sürgülü gardıroplarda yavaşlatıcı menteşelerin yer alması, ürünün ömrünü uzatan materyallerden birisidir. Ağaç ile yapılan ürünler, diğer malzemelere oranla daha dayanıklı bir kullanım sunar. Sağlamlığın artması, gardırop fiyatlarının yükselmesi anlamına gelebilir. Bütçenizi biraz daha esnek tutarak, kalite standartlarında üretilen va zamana meydan okuyan gardıroplara şans verebilirsiniz.

Tasarımı ile Sizi Yansıtmalı!

Yeni gardırop modellerinde, her tarza hitap eden tasarımlar mevcuttur. Tarzınızı odanıza yansıtırken seçeceğiniz modelin diğer mobilyalara uyum sağlamasını göz önünde bulundurmalısınız. Modern çizgiler, klasik dokunuşlar veya her ikisinin uyum içinde olduğu ürünler bulmak mümkün. Renklerine, dolap kapaklarına, boyutuna, üzerinde yer alan desenlerine dikkatle karar vererek, kendinizi yansıtan bir tasarımı rahatlıkla bulabilirsiniz. Son yıllarda popüler hale gelen şeffaf kapaklı dolaplar ile odanızda farklı bir tasarıma yer verebilirsiniz.

Fonksiyonelliği ile İhtiyaçlarınıza Cevap Vermeli!

Hepimizin bir gardıroptan beklentisi, birbirinden farklı olabilir. Bu kısımda, devreye ihtiyaçlar giriyor. Mevcut ihtiyaçlar, tercih edilecek dolabın fonksiyonel özelliklerini doğrudan etkiliyor. Yatak odanızın boyutuna ve yerleştireceğiniz alanın ölçülerini göz önünde bulundurarak, gardırop seçiminizi daha uygun bir şekilde yapabilirsiniz. Yatak odasında geniş alanlara sahip olmayanlar için sürgülü gardıroplar ideal modellerdir. Üstelik, sürgülü dolap kapaklarında yer alan aynalar ile bu odalar daha geniş bir görünüme sahip olabilir. Kapaklı gardıroplar, geniş odalar için idealdir ancak odanızdaki alanlarda büyüklük gözetmeksizin sürgülü dolap modellerini de tercih edebilirsiniz. Dolap kapaklarının özellikleri, fiyatları etkileyen faktörler arasında olduğundan dolayı, seçimlerinizi buna göre yapabilirsiniz. Araştırmalarınız sırasında gardırop fiyatlarını karşılaştırıp, en doğru kararı vermelisiniz.

Gardırop modellerinde yer alan fonksiyonel özellikler, genellikle birbirinden farklılık gösterebilir. Eğer günlük giyilen kıyafetlerinizin sayısı fazla ise, gardırop içinde yer alan raf ve bölmelerin fazla olmasına özen gösterebilirsiniz. Gömlek ve pantolon gibi asılacak kıyafetleriniz için de, askılık kısmının daha geniş olduğu dolapları tercih etmek sizin için daha kullanışlı olabilir. Bunların yanı sıra,takı ve aksesuarlar için ayrılan bölümlerin olmasına dikkat ederek kullanım alanından maksimum derecede yararlanabilirsiniz. Öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemeli ve hangi fonksiyonel özelliklere sahip modelin size hitap edeceğine karar vermelisiniz. Aradığınız ihtiyaçlara cevap verebilecek gardırop modelleri için Engince Mobilya’da göz gezdirebilir, tercihlerinizi kalite güvencesi ile yapabilirsiniz

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar