Trendlerin Takibinde Komodin Önerileri

Genellikle yatak odalarında ya da yatak yanında kullanılan komodin çeşitleri, aslında evin pek çok yerinde farklı dekoratif ürünler olarak kullanılabilir. 2020 yılı ev dekorasyonunda eşyaların sıra dışı kullanım kombinasyonları için adeta milat sayılıyor. Özellikle tasarımlarındaki farklı trendler ile değişik zevklere hitap eden retro modeller salonda, çocuk odasında ve hatta balkonda bile kendine bir yer bulabilecek fonksiyonel ürünler arasında yer alıyor.

Maksimalizm Yerine Minimalizmin Hakimiyeti

Komodinler için ideal yükseklik, genişlik ve derinlik gibi tüm detaylar aslında tamamen nerede kullanılacağı detayında saklıdır. Örneğin, yatak odasında kullanılacaksa, boyutunun şilte ile aynı yükseklikte ya da en çok 5 cm yukarıda olması tavsiye edilir. Böylece başucu sürahisi, kitap ya da abajur gibi eşyalarınızı alırken, daha rahat edebilirsiniz.

Komodin modelleri daha çok 60-70 cm derinlikte üretilmektedirler. Ancak kullanım amacınız küçük aksesuarları, kitapları, dergileri ve diğer birçok eşyayı saklamak ise çekmeceli veya açık raflara sahip olan alternatifler daha işlevsel olabilir.

Tabii ki malzeme kalitesi de seçim aşamasında oldukça önemlidir. Daha çok dayanıklı ürünlerden üretilen komodinlerin yıllarca size eşlik etmesini istiyorsanız, daha çok kaliteli ahşaptan üretilen modelleri tercih etmeniz tavsiye edilir. Farklı bir stile göz kırparken ahşabın sıcaklığını odanızda hissetmek isterseniz Tizeena Komodin tam size göre! Eğer kumaş kaplı bir model seçimi yapacaksanız, üst raf üzerine cam eklenti yapılabilir. Böylece kumaşın daha uzun süre dayanmasını sağlarken, cesur seçiminiz odanızın havasını bir anda değiştirecektir. Çekmecelerin frenli olması da seçim aşamasındaki bir başka kriter. Özellikle küçük çocuğunuz varsa, tehlike arz eden çekmecelerin hızlı kapanması sorunu böylece çözülebilir.

Modernist Tarzın Komodine Yansımaları

Günümüzde çok da büyük evlerde yaşamadığımız göz önüne alınırsa, komodinler hayat kurtaran eşyalardandır. Özellikle küçük alanlarda hem dekorasyon hem de depolama alanı olarak kullanılabildikleri için birçok eşyanın yerine geçebilir. Öyle ki, komodin modelleri son zamanlarda en fazla sehpa olarak kullanımı ile karşımıza çıkıyor. Ayaklı ve mini boy modeller, hem açık çekmecesi hem de yan sehpa olarak kolay kullanım özelliği sayesinde odaların anahtar parçaları sayılıyor. TV kumandası, gözlük, bardak altlığı gibi elinizin altında sürekli bulunmasını istediğiniz pek çok eşya için kullanabilirsiniz.

Evinizin küçük bir antresi varsa, komodin kullanımı için en uygun fikir dresuar olarak kullanılması olacaktır. En sevdiğiniz renkte şık ve boyutu alan ile uyumlu bir model, sade bir antreyi bir anda daha hareketli hale getirebilir. Dilerseniz üzerine asabileceğiniz dekoratif bir ayna ya da tablo ile daha da modern bir görüntü elde edebilirsiniz.

Balkonunuzda yer alan masa çok mu yer kaplıyor? Daha ferah bir alan için masa yerine komodin kullanmaya ne dersiniz? Tarzınızı farklılaştıracak şık ve kullanışlı bir model, hem daha düzenli bir görünüm sağlar hem de alandan tasarruf etmenize yardımcı olur. Dilerseniz desenli mini komodinlerinizin üzerine yerleştireceğiniz saksılarınız ile farklı bir balkon havası yaratabilirsiniz.

Çocuk odalarında da şık bir tasarım yaratan komodinler, farklı renklerde ve desenlerde tercih edilebilir. Özellikle çocukların seveceği tarzda ve geniş depolama imkanı sunan modeller, son zamanlarda kitaplık olarak dahi kullanılabiliyor. Genç kızların üzerine uzun bir ayna ile kullanmayı sevdikleri tarz modeller, pek çok makyaj malzemesine de ev sahipliği yaparken alandan da tasarruf etmeyi sağlıyor.

Kalitesine ve İşçiliğine Göre Komodin Fiyatları Değişiyor

Komodin fiyatları, üretimde kullanılan malzemeye ve boyutuna göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin, gürgen ağacı ya da MDF gibi oldukça dayanıklı ahşap malzemelerden üretilen ancak demir ayaklar ile desteklenen Anola Komodin gibi modeller uzun yıllar evinizde size eşlik etmeleri için tasarlanıyor. Odalarınızın atmosferini değiştirmek, farklı dekorasyon fikirleri ile evinizi tazelemek ya da küçük eşyalarınıza şık bir alan oluşturmak için kullanmak anahtar bir seçim olacaktır. Kare ya da dikdörtgenden sıkıldıysanız, siyah Perla modeline de hayır diyemeyeceğiniz kesin. İstediğiniz tarzda komodinlere ulaşmak için yapmanız gereken tek şey Engince’nin sitesine girmek ya da yakınızdaki bir Engince mağazasına uğramak!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar