Yemek Odasında Benç Kullanımı

Alışılagelmiş koltuk modellerinden farklı olarak modern yemek odası dekorasyonuna hayat veren benç modelleri, alanın hem geniş hem de ferah görünmesine yardımcı oluyor. Hem balkon veya teras gibi açık mekânlarda hem de kapalı alanlarda tercih edilen benç ve bank modelleri göz yormayan yalın tasarımları ile yemek odalarına renk katıyor.

Yemek Odalarında Sandalyelere Alternatif Benç Modelleri

Bulunduğu yemek odasında ortamını daha gösterişli ve zengin gösteren benç çeşitleri arasında farklı tasarımlara yer verilebiliyor. Özellikle klasik, lüks ve avangard tasarımlı evlerde, salonla bitişik yemek odalarında sadece tek bir tarafında kol detayı olan benç modelleri tercih ediliyor. Arka kısmı asimetrik şekilde üretilen bu tür benç modelleri aslında yatak odası tasarımlarında tercih edilse de artık yemek odalarına gösteriş katmak için tercih ediliyor.

Yeni mimari tarzlarda ve konutlarda gittikçe küçülen yaşam alanlarına yönelik alternatif pratik çözümler üretmek gerekiyor. Küçük ve dar bir alana konumlandırılan yemek odasında iç mekân kurgusunu kusursuz şekilde dizayn etmek isteyen kullanıcılar, hantal ve şıklıktan yoksun yemek masası ve sandalyeler yerine daha yalın ve minimal tasarımlar kullanıyor. Bu bağlamda da pek çok küçük yemek odasında masa ile küçük sandalyeler ile birlikte yemek masası için benç çeşitleri kullanılıyor. Benzer şekilde salon ve oturma gruplarını büyük koltuklarla doldurmak yerine yemek odası ile iç içe geçmiş alanlarda oturma alanlarının estetik ve sade tasarımlara sahip benç modellerini tercih edebilirsiniz.

Tarz Dekorasyonlara Işık Veren Benç Modelleri

Ardında sırt yaslamak için bir kısmı bulunmayan ve dikdörtgen formundaki gösterişli benç modelleri kullanılmak istenilen alana göre doğru şekilde seçilmelidir. Örnek vermek gerekirse dikdörtgen formunun kısa kenarının uzunluğu oturma alanı ile eşit olmalıdır. Bu nedenle çok dar bir benç tercih edilmesi yemek alanın konforu açısından uygun olmaz. Ayrıca rahatsız bir oturma yeri olan Bence üzerinde hem ailenizle hem de konuklarınıza geçireceğiniz zamanın kalitesi düşecek, konuklarımız bir an önce masadan kalkmak isteyecektir. Bu tür durumların önüne geçmek için önceden özenle seçilmiş, yemek masası ile doğru orantılı ve ince hesaplamalarla hiçbir konfor ögesinden taviz verilmeden hazırlanan benç modelleri tercih edilmelidir.

Dönemde en çok tercih edilenlerden biri olan ahşap bench çeşitleri, özellikle klasik dekorasyon anlayışıyla tamamlanan yemek odalarında en özel parçalardan biri olmaya aday oluyor. Tamamı masif, oturma yeri ise üst kalite suni deri kullanılarak üreten benç modelleri ise yemek masasına en uygun şekilde üretilebiliyor. Oturma kısmında suni derinin kullanılması tasarıma özel bir ayrıcalık tanırken, ayakların retro tarza uygun olarak üretilmesi modern çizgileri benç kültürüne taşıma cesareti gösteren kişiler için mükemmel bir seçim haline geliyor.

Açık Alan Yemek Masalarında Benç Kullanımı

Birbirinden özel tasarıma sahip şık benç modelleri yemek odalarında dekorasyonu tamamlarken, sadece iç mekan dekorunda değil aynı zamanda açık alanda da kullanıma uygunluk gösteriyor. Balkon ve teras dekorasyonlarında sık sık karşımıza çıkan kumaş benç modelleri yanı sıra ahşabın doğal duruşu da şık yemek masaları ile kusursuz bir bütünlük sergiliyor. yemek masasının boyutlarına göre tercih edilecek bir benç, kullanıldığı alanda dekoratif bir nesne görevi de görüyor. Farklı ayak ve bazen de sırtlık tasarımı ile göz dolduran yemek masası bank takımı çeşitleri, hem iç hem de dış mekan dekorasyonlarında görselliği ile dikkat çeken işlevsel mobilyalar arasında yer alıyor.

Siz de benç tasarımlarının yemek odası dekorasyonuna nasıl yansıdığını görmek isterseniz, Engince Mobilya’nın birbirinden özel tasarımlı modellerine göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar