Aydınlık ve Ferah bir Atmosfer için Salon Dekorasyonu Önerileri

Evlerimiz en önemli yaşam alanlarımızdır, aynı zamanda evin konforu ve kalitesi yaşam standartlarımız üzerinde büyük etkiye sahiptir. Özellikle salonlar, evimizde en fazla vakit geçirdiğimiz, sevdiklerimizle huzur bulduğumuz, misafirlerimizle hoş sohbetler ettiğimiz bölümlerdir. Bu yüzden de ev dekorasyonu içerisinde salon tasarımları büyük önem taşır. Salon tasarımlarının en dikkat çeken yönü ise ferah ve aydınlık olmalarıdır. Eğer dizaynı doğru yapmazsak salonlarımızı ışıklandırma ile, avizelerle döşeyerek aydınlık hale getirmemiz mümkün olmayacaktır. Bunun için küçük dokunuşlar yapmak mucizevi karşılıklar almamızı sağlar.

Estetik ve Zarif Salon Tasarım Fikirleri

Salonlar evlerimizde hem huzurlu bir atmosfer hem de şık bir görünüm elde etmek istediğimiz alanlardır. Dolayısıyla her ayrıntıya dikkat eder ve estetik bir ortam oluştururken kendi dokunuşlarımızı da yansıtmak isteriz. Daha ferah ve aydınlık bir görünüm kazandırmayı arzularız, çünkü aydınlık ortam huzur getirir, dinginlik verir. Hem bizi hem misafirlerimizi mutlu eder. Bu doğrultuda:

  • Bir ortamı ferah ve aydınlık kılan ilk etken doğru mobilya tercihleri yapmaktır. Mobilyalar, salonda hem zemin döşemeleriyle hem de duvarlarla bütünlük oluştururlar. Bu yüzden zemin ve duvar rengi mobilya seçiminde göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer duvarlar ve yer koyu renkse açık renk mobilyalar doğru tercih olacaktır. Duvar ve zemin döşemesinin açık renk olduğu durumda ise, biraz daha koyu tonda mobilyalar kontrast oluşturacak, daha ferah ve estetik bir görünüm kazandıracaktır.
  • Yemek masaları salon tasarımlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Oturma bölümünün renkleriyle uyumlu bir masa salonunuzda uyumu kolaylaştıracaktır. Eğer yeterli alan varsa geniş masalar daha ferah bir görünüm elde etmenizi sağlar.
  • Aydınlık ve ferah salon tasarımları için led ışıklar iyi ve doğru bir seçim olacaktır. Farklı tasarım ve özellikteki led ışıklandırma modellerinden mobilyalarınızla uyumlu bir ürünü seçebilir, odanızın daha estetik görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Dekoratif objeler pek çok kişinin salonda güzel anılarını ve zevklerini sergilediği ürünlerdir. Ancak sehpaların, rafların, ünitelerin üzerini tümüyle bu objelerle doldurmak odalarda kalabalık bir görüntü oluşturur. Üstelik objelerin çokluğu farkındalığı azaltır. Bunun yerine en çok değer verilenlerden birkaçı seçilerek aralıklı yerleştirilmelidir. Bu sayede hem seçmiş olduğunuz objelerin görselliği anlam kazanır hem de salonunuz daha ferah bir görünüm kazanır.

Rengarenk ve Ahenkli Salon Tasarımları

Salon tasarımlarında renk konusu en büyük paya sahiptir: halı, mobilya, perde, duvarlar ve zemin kaplaması da dahil. Pek çok kişi salonların beyaz, gri ve tonlarında döşenmesi gerektiğini, bu sayede daha ferah ve aydınlık bir ortam elde edileceğini düşünür, ancak bu tamamen doğru bir yaklaşım değildir. Önemli olan renklerin uyumunu yakalamaktır ve bunu pek çok rengi harmanlayarak değil, iki veya en fazla üç rengi salonun tümüne yayarak başarabilirsiniz. Renk kısıtlaması yapmanız gerekmez; mavi, yeşil, mor tonları ile zevkli ve hoş bir dekorasyon elde etmeniz mümkün. Örneğin beyaz ve mor, mavi ve krem kombinleri harika tercihler olabilir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar