İhtiyacınıza Uygun Sehpa Önerileri

Birçok model ve tasarımla karşımıza çıkan sehpalar, her evin en önemli tamamlayıcısıdır. Kalabalık misafirlere ikram çıkarırken ihtiyaç duyulan, salonda dinlenirken bir şeyler atıştırmak için yanımızda bulunan, raf özellikleriyle birkaç parça eşyamızı yerleştirdiğimiz, bazen sadece tasarımını beğendiğimiz için ev dekorasyonumuza dahil ettiğimiz sehpa modellerinin; kullanım alanına göre tarzı ve boyutu değişiklik gösterebiliyor. Mobilya tamamlayıcıları arasında sehpalar, en çok seçeneğe sahip parçalardır. Bu sebepten dolayı alışveriş sırasında kafamız oldukça karışır, çünkü aynı anda birkaç modeli beğenebiliriz. 

C sehpa nasıl olmalı? Orta sehpa modellerinde nelere dikkat edilmeli? İç içe geçen zigon sehpa mı daha kullanışlı, yan sehpa mı? Ahşap sehpa mı daha sağlam, mermer sehpa mı? Bu soruların cevabını merak diyorsanız, alışverişe çıkmadan önce sehpa çeşitlerine ve kullanım alanlarına göz atabilir, ihtiyacınız olan sehpalardan hangisini tercih etmeniz gerektiğine daha kolay karar verebilirsiniz.

C Sehpa Kullanımı

Evde dinlendiğimiz zamanlarda oturduğumuz koltukla bütünleşen c sehpalar, en kullanışlı sehpa modellerinden biridir. Adını, ayaklarının c şekline benzemesinden alır. Sadece salonda veya oturma odasında değil; yatak odasında, mutfakta ve çocuk odalarında da kullanım kolaylığı sunar. Koltuğunuzun veya kullanacağınız mobilyanın ayakları yerden yüksek ise, c sehpayı yanınıza daha kolay bir şekilde çekebilirsiniz. Ayrıca sehpanın boyu koltuktan biraz daha yüksek olursa daha verimli bir kullanıma sahip olur. C sehpalarda tasarım açısından çok fazla seçenek bulunmakta. Nasıl bir tasarımı seçeceğiniz, dekorasyonunuzu da önemli ölçüde etkiler. Kullanılacak alandaki diğer mobilyalara uygun bir seçim yaptığınız zaman, dekorasyon bütünlüğünü şık bir parçayla tamamlamış olursunuz.

Orta Sehpa Kullanımı

Salonların tam ortasına veya koltuk takımının bir bölümüne daha yakın olarak dekore edilen orta sehpa modelleri, oldukça fazla seçeneğe sahip. Geniş alanları ile çay, kahve veya atıştırmalıkları yerleştirmek için en uygun sehpalardır. Özellikle ailece geçirilen zamanlarda çok fazla kullanılan modellerdir ve evlerin dekorasyonunda önemleri büyüktür. Birçok malzemeden üretilen orta sehpaların son zamanlarda en çok dikkat çeken modelleri, mermer sehpalar ve ahşap sehpalar oldu. Mermer sehpalarda gerçek mermer kullanılanlar da var, mermer görünümü olanlar da var. Orta sehpa seçimi yaparken işlevselliğini göz önünde bulundurabilirsiniz. Sade bir tasarımdan ziyade çekmeceli olanlar, etraftaki dağınıklığı bir anda yok etmek isteyenler için güzel bir seçim olabilir. Ayrıca orta sehpa seçimi yaparken, salon genişliğine uygun olmasına ve kaliteli malzemelerden üretilmiş olmasına özen gösterin.

Zigon Sehpa Kullanımı

Zigon sehpalar, misafire ikram çıkarıldığında ihtiyacımız olan sehpa modelleridir. Özellikle, çay ve tatlı servislerinde aranılan ilk sehpadır. Aslında misafir ağırlayan ev sahibinin en büyük kurtarıcısıdır da diyebiliriz. Kendi içinde farklı tarzlara sahip olan zigon sehpalar, iç içe geçen sehpa olarak da bilinmektedir. Genellikle iki veya üç ayak olarak üretilir. Zigon sehpa çeşitleri, tasarım açısından her zevke hitap ediyor. Farklı malzemelerin kullanıldığı zigonlar, son yıllarda ahşap sehpa modelleri ile ilgi görüyor. Ahşap sehpaların sık sık tercih edilmesinin sebebi, diğer malzemelere göre daha sağlıklı ve doğal görüntüye sahip olmalarıdır.

Yan Sehpa Kullanımı

Yan sehpaları, koltuk takımının yanı gibi hemen uzanabileceğimiz alanlarda kullanırız. Asla modası geçmez, çünkü hem tasarımları hem de kullanım alanlarıyla fazlasıyla işlevsellerdir. Evlerde ihtiyaç duyulmasının sebebi, yan sehpaların zigon sehpa kadar küçük, orta sehpa kadar büyük olmamalarıdır. Genellikle 4 ayaklı üretilen yan sehpaların; metal, ahşap ve camdan yapılan modelleri bulunmakta ve bu durum, alışveriş sırasında çok fazla kafa karışıklığına sebep olabiliyor. Burada önemli olan, ev dekorasyonuna uygun bir parça seçmektir. Mobilya takımının parçası olan yan sehpalar, dekorasyonda bütünlük sağlar, ancak sonradan alındığı zaman evdeki mobilyalara uyum sağlayan modelleri tercih etmekte fayda var. Yan sehpanın üzeri; bir saksı çiçeği, bir aydınlatma veya küçük bir obje ile doldurulabilir.

Sehpa Seçimi için Küçük Fikirler

    • Sehpa modelleri arasında en bilindik olan dikdörtgen ve kare tasarımların dışına çıkmak istiyorsanız; zigon, orta sehpa ve yan sehpa seçiminizde oval, daire gibi kesimleri tercih edebilirsiniz.
    • Salon dekorasyonunuzu tamamlayan yan sehpa ve orta sehpaların alt kısımları ya da yan kısımları, bölmelerden ve çekmecelerden oluşabilir. Böylece, ani gelen misafirlere karşı ortamdaki tüm dağınıklığı bir anda yok edebilirsiniz. İşlevselliği ön planda tutun.

 

  • Kalite her zaman önceliğiniz olsun. Sağlam malzemelerle üretilenler kadar kalitesiz malzemelerin kullanıldığı sehpalar da bulunmakta. Hangi sehpa modelini alırsanız alın, mutlaka üretim malzemesi hakkında bilginiz olsun. 

 

Sehpa Modellerinde Fiyatlar

Sehpaların tarzı, kullanım şekli, boyutu ve kalitesi, fiyatının fazlasıyla değişkenlik göstermesinin en önemli faktörleridir. Sehpalarda işlevsellik ve kalite arttıkça fiyatlar da doğru orantıda artar. Ancak, her bütçeye uygun sehpa modelleri bulabilirsiniz. Burada önemli olan nasıl bir sehpa istediğiniz ve bunun için ayırdığınız bütçedir. İyi bir araştırma yaparak evinize en uygun sehpa modellerini bulabilirsiniz. Engince Mobilya, sehpa modelleri ile size sınırsız seçenek sunuyor. Birbirinden kaliteli ve şık tasarımlara sahip sehpa çeşitlerine, Engince Mobilya kalitesiyle sahip olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar