Spor Oturma Odası Tüyoları

Oturma odası ve salonlar, kullanıcıya hitap edecek ihtiyaçlar doğrultusunda dekore edildiğinde, uzun soluklu kullanım sunan ve keyifli zamanlara eşlik eden alanlardır. Bazen şık, bazen modern ya da vintage mobilyalar ile dekore edilen oturma odalarında her detay ince elenip, sık dokunmalı ve hem ev sahibi hem de ağırlanacak misafirler için kalite ve konfor ihtiyacına aynı anda cevap vermelidir. Şık detaylardan uzak, sade, konfor alanı geniş ve spor oturma odası dekorasyonu için değerlendirebileceğiniz sayısız oturma grubu üretiliyor. Mobilya dünyasındaki yerini alan spor oturma odası modelleri, odanın genel genişliğine uygun seçenekleri ile her ortama rahatça uyum sağlıyor. Hem zaman geçirmekten hem de misafir ağırlamaktan keyif alacağınız oturma odası takımları ile yeni bir dekorasyon gerçekleştirmeye ne dersiniz? Biraz ruhunuzu, biraz zihninizi tazeleyip, sakinleştireceğiniz spor tarz oturma odası tüyoları ile karşınızdayız.

Spor Oturma Odası Takımlarında Sayısız Alternatif

Sadeliğin ön planda olduğu spor koltuk takımları, günümüz modasına eşlik eden sayısız tasarıma sahiptir. Klasik, modern, chester ve diğer kategoride yer alan her koltuk takımı gibi 2 adet üçlü koltuk ve 1 adet berjerden oluşur. Pek çok model ise 1 adet üçlü koltuk, 1 adet dörtlü koltuk ve 1 adet berjerden oluşan içeriğe sahiptir. Hemen hemen her takım, kullanıcıya uygun farklı kombinasyonlarda değiştirilebilir. Spor misafir odası takımlarını diğer modellerden ayıran en belirgin özelliği, yatak olabilen mekanizmalarıdır. Spor oturma odası dekorasyonunda tercih edebileceğiniz oturma grupları, sadece bunlar ile sınırlı değil. Küçük oturma odaları için en iyi alternatiflerin başında köşe koltuk takımları da bulunuyor. L koltuklar hem işlevsel özellikleri hem de sade tasarımları ile modern ve pratik bir kullanım sunar.

Spor Koltuk Takımlarının Tasarımsal Özellikleri

Bazen keskin, bazen de yumuşak hatlara sahip olan spor koltuk takımları, konforlu ve geniş oturum alanları ile ön plana çıkar. Tasarımlar, son trendlere göre değişse de sade detayları hic değişmez. Genellikle sandıklı ve yatak olabilen fonksiyonel özellikleri sayesinde geniş bir kullanım alanı sunar. Evlerde boş kalan ikinci bir oda için tercih edilseler de geleneği bozmayan bazı kullanıcıların salon dekorasyonunda da yer verdiği ekonomik koltuk takımlarıdır.

Küçük Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Ev hanımlarının vazgeçilmez bir kuralı vardır. Evde ekstra boş bir oda varsa mutlaka oturma odası olarak değerlendirilir. Bu duruma zemin hazırlayan en önemli faktörlerden biri, salonun sadece misafirlerin ağırlandığı özel bir alan olarak kalmasını istemeleri; ikincisi ise ekstra bir oturma odası sayesinde vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturmak istemeleridir. Bu konuda da oldukça haklılar. Evinizde fazladan küçük bir oda mevcutsa ve bu odayı küçük bir oturma odasına dönüştürmek istiyorsanız alana uygun köşe koltuk modelleri ile dekorasyona yön verebilirsiniz. Spor oturma odası takımları arasında en ideal ve kullanışlı modeller olan köşe koltuklar, farklı modüler parçaları ile ortama kolayca uyum sağlıyor. Üstelik bu sayede hareket alanı daralmıyor ve yatılı misafir ağırlamak istediğinizde hemen misafir odasına dönüştürmeniz oldukça kolaylaşıyor. Mobilyanızı açık tonlarda tercih etmek, duvar renklerinde de açık tonlar kullanmak, küçük oturma odalarını olduğundan daha geniş gösterecektir. Dekorasyon gerçekleştirilirken, orta sehpa yerine C zigon sehpalar tercih edilmelidir. Kısacası, olabildiğince minimal mobilya ve eşyalar ile ihtiyacınız doğrultusunda bir dizayn elde etmeniz, uzun vadede kullanım için doğru bir karar olacaktır. Gün içerisinde salon yerine oturma odasında fazla vakit geçirmek isteyenler, odanın alanına uygun küçük bir televizyon kullanabilir. Tv sehpası yerine televizyonun duvara monte edilmesi de yine alanın genişliğini korumaya yardımcı olacak önemli bir detaydır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar