Yeni Evlenecekler Mobilya Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Evlilik hazırlığında ve evinize mobilya alma telaşı içerisindeyseniz öncelikle bazı noktaları gözden kaçırmamanız gerekir. Bunun için mobilya alırken nelere dikkat edilmeli yazımızı okumanızı ve detayları öğrenerek eviniz için en uygun mobilyayı tercih etmenizi öneriyoruz.

Mobilya seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, eviniz için ne kadar uygun olduğudur. Büyüklük, genişlik, yükseklik ve renk uyumu evinizin ferah ve aydınlık görünmesi açısından en önemli detayı oluşturur. Mobilya alırken yapılan hatalar çoğunlukla bunların iyi değerlendirilmemesi ve göz ardı edilmesinden kaynaklanır. Mobilya aldığınız firmanın yetkili kişileri bu noktada sizlere yardımcı olacak ve evinizin büyüklüğüne göre en ideal olan ürünleri sizlere sunacaktır.

 

Dayanıklılık, mobilya seçiminde ikinci faktörü oluşturmaktadır. Mobilyalarda genellikle ahşap malzeme tercih edilir. Karaağaç, fırınlanmış gürgen, ceviz, meşe, teak ve huş ağaçları diğer ağaç malzemelerine göre daha dayanıklı ve sağlam bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mobilya alırken dikkat edilecekler listesinde dayanıklı ve sağlam olan malzemeyi seçmek de önemli bir detay teşkil eder. Bu sayede eşiniz ile birlikte uzun yıllar kullanabileceğiniz mobilyalara da kavuşmuş olursunuz. Ekonomik açıdan da sağlam ve dayanıklı mobilyaları almak uzun vadede sizlere yarar sağlayacaktır. Mobilyaların kumaş kısımlarında da aynı özeni göstermeniz gerekir. Bunun için kalitesi ve duruşu ile iyi olan kumaş türlerini tercih etmeli, ilgili bilgiyi mutlaka mobilya firmasının çalışanlarından almalısınız. Özellikle de teknolojinin ilerlemesi ile birlikte günümüzde pek çok kumaş türü mobilyalarda kullanıma sunulmuştur. Bunların başında leke tutmayan, silinebilir vb. kumaşlar yer almaktadır. Bu kumaşlarla döşemiş mobilyalar temizlik açısından sizlerin işini kolaylaştıracaktır. Mobilya tavsiyesi kapsamında kumaş türleri için alışveriş yaptığınız firma çalışanlarından da detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Kaliteyi Seçmek: Ahşap Mobilyalara Dair

Mobilya alırken nelere dikkat edilmeli diye soranlar için, diğer bir husus da markaları göz önünde bulundurma gerekliliğidir diyebiliriz. Kaliteli ve prestijli bir marka, belirli sistemler dahilinde süreci yürütüp mobilyalarını oluşturur. Standartları kullanan, kalite standartları çerçevesinde çalışmalarını gerçekleştiren ve sosyal sorumluluk projelerine de imza atan markalar tüketicilere de daha çok güven verir. Bu noktada sizlerin dikkat etmesi gereken, marka olan firmaların mobilyalarına yönelmek fakat bu sırada yine mobilyaların kalitesi ile ilgili sorular sormaktan kaçınmamaktır. Mobilya tavsiyeleri 2019 yılı için yalnızca mobilyaların alım sürecini karşılamaz. Aynı zamanda mobilyanızı aldıktan sonra kullanım süreci boyunca oluşabilecek olumsuz durumlarda da mobilya firmasının yanınızda olması gerekir. Bu nedenle ismi kalitesi ile duyulmuş markaların müşterileri ile daha yakından ilgilendiği, güven verdiği göz önüne alınmalıdır. Bir yandan da marka olan mobilyaların sunmuş olduğu fiyat ile kalite ilişkisi de kullanıcılar tarafından güven algısı oluşturmaktadır.

Evinizi yeni kurmaya başladınız ve önceliğiniz eğer ahşap mobilyalar olduysa dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Ahşap her ne kadar dayanıklı ve sağlam bir malzeme olsa da mobilyayı tasarlayan ve ustalığını yapan markalar tarafından zaman zaman olumsuz durum oluşturacak detaylara da yer verilebilmektedir. Bunun için ahşap mobilya alacaklara tavsiyelerimiz aşağıdaki gibi olacaktır;

– Ahşap mobilya alırken dolap kapaklarını iyice kontrol etmeli ve iyi kapandıklarından emin olmalısınız.

– Ahşap mobilyanızın çekmeleri kolay sürülmelidir.

– Uzun olan ahşap raflarda orta desteğe yer verilmiş olmalıdır.

– Ahşap dolabınızın çekmelerinin içerisinde budak, kıymık vb. olmamalı temiz görüntülü olmalıdır.

– Sürgülü olan dolaplar ve kapılar kolayca sürülmeli ve ses çıkartmamalıdır.

– Mobilyaların konstrüksiyonu güvenli ve sağlam olmalıdır.

– Ahşap masanızın ayakları birbiri ile uyumlu olmalı veya tam olarak yere basmalıdır.

– Dolabınızın veya çekmelerin iç yüzey köşelerinde pürüz olmamalıdır.

 

Yeni Evlenecekler İçin Mobilya Tavsiyeleri

Yeni evlenecek çiftler için, seçeceğiniz mobilyaların kaliteli, ergonomik, çevre ve insan dostu malzemelerden üretilmiş olmasına öncelik vermenizi tavsiye edebiliriz. Bu sayede hem çevreye hem de kendinize zarar vermeden ideal bir seçim yapmış olursunuz.

Bir diğer detay da, çiftlerin oturacakları ev ölçülerini göz önünde bulundurmalarıdır. Kullanım amacına en uygun olan mobilyaların alınması ve bu noktada güvenilir firmaların tercih edilmesine dikkat edilmelidir. Eğer ev ölçülerinize göre mobilya yaptıracaksanız, tasarlama aşamasından mobilyanın ayağa kaldırılma aşamasına kadar titiz ve özverili bir firma ile çalışmanız sizlerin yararına olacaktır. Az sayıda modülü olan, işlevsel ve demonte ürünleri tercih etmek kurulum aşamasında daha az sıkıntı çıkartacaktır. Mobilya modelleri olarak da modern çizgileri olan mobilyalara yer vermeniz, evinizin elit ve modern durmasını istiyorsanız eğer bu noktada firmaların en yeni modellerini tercih etmeniz gerekir. Mobilya firmalarının, dünya genelinde mobilya sektöründe yaşanılan gelişmeleri takip etmesi ve bu doğrultuda mobilya modellerine yön vermesi büyük önem taşır. Mobilyaların modellerinden ve firmanın kalitesinden sizler bu durumu daha iyi anlayabilir ve mobilya markası tavsiyesi alırken bu doğrultuda hareket edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar