Yeni Trend Salon Dekorasyonu Fikirleri

Koltuk takımlarının hem renk hem de tasarım açısından dekorasyona yön verdiği konusunda aynı fikri paylaşıyoruz. Geçmişten günümüze koltuk takımına uygun boyanan duvarlar, seçilen aksesuarlar, halılar ve perdeler, artık yavaş yavaş geride kaldı. Her şeyin takım halinde olmasından ziyade, rahat ve konforlu bir salon dizaynı için farklı fikirlerinizi harmanlayabilir, içinde kendinizi mutlu hissedeceğiniz bir yaşam alanı inşa edebilirsiniz. Takım ruhunu bir kenara bırakıp, kendi stilinizi ortaya koyacağınız yeni trend salon dekorasyonu hayata geçirmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız birbirinden dikkat çekici fikirlere göz atmanın tam sırası!

Minimalist Salon Dekorasyonu

Minimalist salon dekorasyonlarında önemli olan az eşya ile kullanışlı bir alan yaratmaktır. Karmaşadan uzak, sade ve konforlu olması nedeniyle son zamanlarda diğer dekorasyon fikirleri arasından sıyrılan minimalist izler, büyük bir kitle tarafından tercih ediliyor. Sadece olması gereken mobilyaların bulunduğu minimalist salon dizaynları, doğru seçimler ile konforu da evinize taşıyor. İşlevsel bir köşe koltuk ile yeni trend salon dekorasyonunuzu düzenlemek için ilk adımı atabilirsiniz. Son zamanlarda köşe koltuk takımları, bluetooth ve ses sistemi gibi teknolojik özellikleri ile hayatınızı daha fazla kolaylaştırıyor. Oturduğunuz yerden film izlerken, müzik dinlerken, aynı sırada teknolojik cihazlarınızı şarj edebilmek, büyük bir konfor olarak hayatınızdaki yerini alıyor. Koltuk modelinizi açık renklerde tercih edebilir, kırlentlerin bir veya ikisinde zıt renklere yer verebilirsiniz. İyi bir kontrast oluşturacağınız renkleri, aksesuarlarınızda da kullanmanız mümkündür.

Yeni ev dekorasyonu düzenlemelerinde dikkat edilecek bir diğer husus ise aydınlatmadır. Aydınlatmanın mevcut alanı iyi yansıtması için tavan avizesi özenle seçilmelidir. Işığın şiddeti de yine salonun alanına uygun şekilde tercih edilmelidir. Akşam saatlerinde çok fazla ışığa maruz kalmamak için tavan aydınlatmalarında sıcak tonların yansıtıldığı ekstra led ışık ya da koltuğun hemen köşesinde bir lambader kullanılabilir. Küçük bir tv sehpası ise salon dekorasyonunu tamamlamaya yetecek. Eğer aksesuarlarınız için küçük bir alana ihtiyacınız varsa tv sehpasının üzerine iki adet raf monte edebilirsiniz.

Ahşabın Doğallığını Yansıtın!

Daha özgün bir tarzınız varsa ve samimi ortamlardan hoşlanıyorsanız salon dizaynında ahşabın ve sıcak renklerin ağırlıkta olduğu mobilyalara yer vermeyi düşünebilirsiniz. Üstelik bu durum yeni trend salon dekorasyonunda fazlasıyla kullanılıyor. Kahverengi tonlarında 1 adet dörtlü koltuk ile salon dekorasyonuna yön vermeye başlamak, işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Chesterfield koltuklar ile yola çıkarak hazırlanan bu dekorasyon fikrinde de minimalist izler dikkat çekiyor. Yani koltuk takımı yerini tek bir koltuk, küçük bir halı ve ahşap bir kitaplık, belki ahşap bir orta sehpa… Kısacası oldukça otantik bir dekorasyondan bahsediyoruz. Dörtlü koltuklar hem geniş oturum alanları hem de konforlu yapıları ile misafir ağırlamanıza da engel değil. Tek başına bir dörtlü koltuk etrafından dekore edeceğiniz yeni ev dekorasyonu için ekstra bir oturma alanı istiyorsanız ortama uygun bir berjer dahil edebilirsiniz.

Duvarlarda Dikkat Çekici Detaylar!

Ev dekorasyonlarının en önemli tamamlayıcılarından biri olan duvar renkleri, farklı fikirler ile daha çarpıcı bir görünüm kazanmaya başladı. Artık yeni nesil ev dekorasyonu düzenlemelerinde duvarlara da yenilik geldi ve birbirinden dikkat çekici duvar kağıtları yoğun ilgi görmeye başladı. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli detay ise tüm duvarda duvar kağıdı kullanmamak olacak. Aksi halde demode bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun yerine salonun küçük bir kısmında duvar kağıdı kullanmak, doğru seçim olacaktır. Duvar kağıdını kullanacağınız en iyi noktalardan biri ise tv ünitesinin yer alacağı alandır. Üniteyi daha görünür ve daha güzel hale getirmek için bu fikre şans verebilirsiniz.

Eğer duvar kağıdı kullanmak dışında farklı bir fikir edinmek istiyorsanız sizin için küçük bir önerimiz daha var. Yine salonun küçük bir duvarını, mevcut duvar renginin birkaç ton koyusuna boyayabilir, bu alanda duvar çıtalarından yararlanabilirsiniz. Son zamanlarda pek çok kişinin hayata geçirdiği bu dekorasyon fikri, sizin de evinize yenilikçi bir tarz dahil edecek. Ayrıca modasının uzun yıllar devam edeceği de kesin.

Son Trend Salonlarda Aksesuarın Yeri!

Aksesuar kullanımı, her geçen yıl modaya ayak uydursa da bu konuda kişisel zevklerinizi ön plana çıkararak hem hiç sıkılmayacağınız hem de tarzınızı salonunuza yansıtacağınız birkaç aksesuar tercih edebilirsiniz. Tv ünitesinin üzeri, minimal aksesuarlar için ideal bir nokta olsa da yeni trend salon dekorasyonu için daha farklı alanları değerlendirmeye alın. Eğer duvarınızın bir kısmı farklı renkte boyandıysa o alanda resim çerçeveleri kullanarak, anılarınızı sürekli canlı tutabilirsiniz. Şık bir ayna ve size güzel şeyler hatırlatan bir tablo da değerlendirebileceğiniz fikirler arasındadır. Tabloyu, salonun odak noktası haline getirmek için arkasını aydınlatmanız yeterli olacaktır.

Hem zamana meydan okuyan hem de kişisel zevklerinizin ön planda olduğu bir salon dekorasyonu hayata geçirmek için hazırlıklara şimdiden başlayın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar