Bahar Temizliği Nasıl Olmalı?

Kış mevsiminin kasvetli yüzü kendini yavaş yavaş baharın enerjik havasına bırakmaya başladıysa, sıkı sıkıya kapattığınız pencerelerinizi açıp kuş cıvıltıları ve çiçeklenmiş ağaçlarla neşelenmeye başladıysanız baharı kucaklama zamanı gelmiş demektir. Doğanın uyanışını ve enerjisini yaşam alanınızda da hissedebilmek adına bahar temizliği için kolları sıvayabilirsiniz. Rutin ev temizliğine göre daha detaylı olan bahar temizliği için elbette size önerilerimiz olacak. Bahar temizliği ne zaman nasıl yapılır? Yatak odası temizliği nasıl yapılmalıdır? Oturma odası temizliği nasıl yapılmalıdır? İşte sizlere temizlik önerileri…

Bahar Temizliğinde İlk Adım

Bahar temizliğinin ne zaman yapılacağına dair kesin bir hüküm yoktur. Ancak şunu söyleyebiliriz ki; hava şartlarının iyileşmeye başladığından emin olmanız gerekiyor. Zira kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkarmanız sizi zor durumda bırakabilir. Hava şartlarından eminseniz bahar temizliği için ilk adımınız planlama yapmak. Kendinize bir yol haritası çıkararak işe başlayabilirsiniz. Planlı ve programlı çalışmak size daha kolay ve daha stressiz bir bahar temizliği süreci sağlayacaktır.

İlk olarak yorgan, battaniye gibi eşyalarınızı temizleyip sonraki kış kullanmak için kaldırabilirsiniz. Bahar temizliği, evinizde uzun süredir kullanmadığınız, kalabalık yapan veya değiştirmek istediğiniz eşyalardan kurtulmanız için de mükemmel bir zaman. Kullanmadığınız veya değiştirmek istediğiniz eşyalarınızı seçip, ihtiyaç sahiplerine verebilir, bir yere bağışlayabilir veya internetten satabilirsiniz. Böylelikle baharın taze enerjisiyle birlikte 2020 dekorasyon trendlerini de evinize taşıyabilirsiniz. Tıpkı bahar gibi bizi yeşil ve kahverengi tonlarıyla karşılayan 2020 trendleri evinize baharı tekrar getirecek. Büyük tropik yaprakların moda olduğu bu yıl, bize kışın soğuk havasını unutturacağa benziyor.

Baharın Mucizesi Oturma Odanıza Dolsun

Oturma odası temizliği yaparken ilk olarak toz alarak işe başlayabilirsiniz. Halı ve koltuk temizliği için varsa halı ve koltuk yıkama makinesi kullanabilir, yoksa yıkama servislerini tercih edebilirsiniz. Doğanın canlanmasıyla birlikte siz de oturma odanızı yeniden canlandırmak istiyorsanız koltuklarınızda bu yılın trendi country modelleri tercih edebilirsiniz. Duvarlarınızı temizlemek için ise bulaşık deterjanını ve suyu bir sprey şişe içine koyup kolaylıkla duvarlarınızı temizleyebilir ya da bu yıl oldukça trend olacak nane yeşili rengini duvarlarınızda kullanabilirsiniz. Bahar temizliği yaparken, evinizin vazgeçilmez parçası olan perdelerinizi de yıkamayı unutmayın. Güneş ışığının enerjisini evinizde hissedeceğiniz 2020 trend perdeler de tertemiz camlarda harika duracaktır. Güneş ışığından mahrum kalmamak için camlarınızı da temizlemeniz gerekiyor. Bu yılın perde trendleri, kalın dokusu, bej ve altın tonlarıyla karşılıyor bizleri.

Cam Silmenin Püf Noktaları

Bahar temizliği ile kış boyunca kapalı kalmış pencerelerinizi açmanın vakti geldi. Camlarınızı güzelce silmelisiniz ki baharın muhteşem görüntüsü ile hem eviniz hem de içiniz canlansın. Cam silmek, size vereceğim temizlik önerileri ile artık çok kolay olacak. Camlarınızı silmeye iç taraftan başlamanız, dış taraftaki lekeleri görmeniz için size kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca camlarınızı silmek için güneşli bir gün tercih etmemeniz gerekiyor aksi takdirde tüm lekeleri göremezsiniz ve hemen kuruyacağı için uzun süre parlak kalmaz. Camlarınızı silerken gazete kağıdı kullanırsanız camlarda su lekesi kalmaz ve kolayca temizlenir. Camlarınızı silmek için kullandığınız cam suyuna az miktar sirke de koyarsanız muhteşem sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yatak Odanızda İlkbahar Enerjisi

Baharın muhteşem canlılığı, bahar temizliği ile yatak odanıza da gelecek. Yatak odanızda bahar temizliği yapmaya kışlıkları kaldırıp yazlıkları yerleştirmeyle başlayabilirsiniz. Komodin ve şifoniyerlerinizi temizlemeyi de ihmal etmeyin. İlkbaharın pozitif enerjisinin yatak odanız dahil olmak üzere tüm ev dekorasyonunuza yansımasını isterseniz Engince mobilyanın geleneksel ve modern parçaları bir arada kullandığı ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar