Bu Yazın Moda Renklerini Salonlarınıza Taşıyın

Dekorasyon alanında faaliyet gösteren firmalar üretimlerini modaya uygun şekilde çeşitlendirerek son kullanıcıya ulaştırırlar. Bu noktada dekorasyon sektöründe mobilya trendlerinin dönemsel olarak değişiklik yaşaması ortaya türlü yeniliklerin çıkmasını sağlar. Hem şekil hem de mobilya renkleri itibarıyla birbirinden farklı görünümlere sahip olan ürünler arasından kullanıcılar rahatlıkla kombin yaparak evlerinin salonlarında ve oturma odalarında birbiriyle uyumlu parçalara yer verebilir. 2019 mobilya renkleri arasında trend hale gelmiş olan çok sayıda alternatif bulunduğundan, modayı takip ederek uyumlu tercihler yapmak isteyen kullanıcıların da yine evlerinin tarz ve görünümüne göre isabetli bir seçim yapması mümkün olabiliyor.

Koltuk modellerinden yemek masalarına, mobilyaların döşemelerinden üzerlerinde yer alan aksesuarlara kadar, mobilyada moda renkler kullanılarak üretilmiş parçalar sayesinde kişilerin mevsime uygun tercihler yapması da sağlanabiliyor. Son yılların trendleri arasında güçlü bir şekilde kendine yer bulmuş minimalist anlayışların yenilikçi ve sade çizgilerini daha da çeşitlendirmek isteyenler için renkli mobilyalar ilk etapta üzerinde karar kılınan ürünler haline geliyor. Eski bir tarzı vintage havasıyla bugüne aktaran retro ve Art Deco adıyla bilinen yaklaşımların sonucu olan mobilyalarla moda koltuk renkleri arasında bir tercih yaparak hem salon ve oturma odalarının havasına uygun hem de son trendleri yakalayan bir tasarım yapmak mümkün oluyor.

 

Mobilya renklerinde karar kılarken, mutlaka son noktada elde edilmek istenen tarza uygun tercihlerin yapılması tavsiye ediliyor. Bu noktada daha sıcak ve samimi bir ortam oluşturmak isteyen kişiler için en moda koltuk renkleri genellikle renk paleti üzerinde daha sıcak tonlara yaklaşarak sağlanıyor. Yeşil ve hardal sarısı gibi tonlamalar çiçekli desenlerle birleştiğinde hem son trendlere uygun kullanımı hem de modası uzun süre geçmeyecek ürünlere sahip olmayı mümkün kılıyor. Özellikle salonların ve oturma odalarının duvarlarında tuğla kaplama ve benzeri beyaz ve açık tonların tercih edildiği sade tasarımlar yaygınsa, ahşap mobilya renkleri farklı olduğunda daha ahenkli bir görüntü ortaya çıkarılabiliyor.

 

Minimalist Anlayışa Uygun Yenilikçi Çözümler

Son yılların hakim trendi minimalist anlayışlar 2019 yılına da damga vurmaya devam ediyor. Özellikle mobilya renkleri konusunda yapılan tercihleri sınırlı bir alana indirgeyen bu çözümlerde yenilikçi ve özgün tasarıma sahip koltuk modelleri ve renkleri ile en iyi kombinasyon ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Geometrik olarak sıra dışılığı ile öne çıkan ancak görünümü ile modernist ve minimalist bir tarz olduğu açıkça görülen parçalar ile sıcak ve samimi ortamların ortaya çıkması sağlanıyor. Özellikle minimalist tarzı daha da kuvvetlendirmek isteyenler için salon ve oturma odalarında gri ve açık mavi gibi tonların tercih edilmesi uyumu daha da üst noktalara çıkarıyor. Nötr yapıda çok daha sade renkleri mobilyalarında kullanmak isteyenler için ise daha sıcak bir ortam yaratmak adına renkli ve canlı mobilya aksesuarlarının kullanılması istenen sonucu veriyor.

Bu senenin koltuk renkleri arasında bir değerlendirme yapıldığında ilk sırada dikkat çeken renkler nötr renkler. Daha çok mobilyalar üzerindeki aksesuar kullanımını daha önemli hale getirmesiyle ve minimalist tarzı korumasıyla dikkat çeken bu yılın koltuk renkleri tercihlerinde genellikle yalın çizgilere sahip ürünler tercih ediliyor. Bu sebeple sadelik adına ahşap mobilyalara ağırlık verilebiliyor. Ahşabın doğal görünümünün son derece estetik bir yapı taşıyor olması da tercih edilmesinin önemli sebeplerinden biri. Bu türde renk tercihi yapılırken ise cilasız ve boyanmamış ahşap mobilyalara ağırlık verildiği görülüyor. Renkli mobilya modelleri arayışında olanlar da daha sade ve açık tonlardaki renklerle ahşap mobilyalarını son trendlere uygun hale getirebiliyor. Yılın en çok tercih edilen renklerinden biri olan hardal sarısı bu noktada hem tüm mobilyalarda hem de özellikle ahşap malzemeden yapılmış olan parçalarda tercih edilmesi doğru bir adım. Yeni koltuk renkleri içinde yer alan vizon rengi de şıklık ve mobilyalar arasındaki uyumu kuvvetlendirmesiyle dekorasyonda en çok yer verilen renklerin başında geliyor.

 

Yaratmak İstediğiniz Havaya Uygun Renkler 

2019 yılının mobilya ürünlerine bakıldığında kadife kumaşla döşenmiş mobilyaların yoğun bir şekilde kataloglarda yer aldığı ve kullanıcılar tarafından da tercih edildiği görülüyor. En trend koltuk renkleri arasında bir seçim yaparken koltukların yapıldığı malzemelere de dikkat edildiğinde, bu noktada kadife koltuklarda daha çok doğal renklerin tercihine odaklanmak gerekiyor. Göz yormayan görünümü, bulunduğu ortama kattığı sıcaklık ile birlikte çok uyumlu bir hava yaratabilen fındık rengi bu tür ürünler için en ideal Koltuk takımı renkleri arasında yer alıyor.

Yumuşak tonların tercih edildiği daha renkli, canlı ve dinamik alanlar yaratmak isteyen kişiler için koltuk renkleri arasında bir tercih söz konusu olduğunda pastel renklerle buna ulaşmak mümkün olabiliyor. Özellikle duvar dekorları ile son derece uyumlu olması beklenen pastel renklerin tercih edildiği mobilyalarda daha çok pembe, sarı, mavi ve yeşil gibi renklerin açık tonlarına ağırlık verilerek göze son derece yumuşak ve zarif gelen bir havaya bürünüyor.

Mobilya renk seçiminde önemli bir başka nokta olan aydınlatmaya da mutlaka dikkat edilerek seçimlerin buna uygun şekilde yapılması gerekiyor. Aydınlatmada daha loş ya da daha aydınlık bir alanın yaratılması isteğine uygun şekilde evin içerisindeki hakim renkle uyumlu bir mobilya ürününün tercih edilmesi anlam kazanıyor. Böylece mobilyaların sunduğu rahatlık ve konforun ortamın getirdiği huzurla birlikte en iyi performansı ortaya koyabilmesi de mümkün hale geliyor. Pek çok üreticinin en özgün tasarımlara ulaşmak isteyen kullanıcılar için geliştirmiş olduğu kendin tasarla / kendin yap projeleri ile tam olarak aklındaki dekorasyon ürününü ortaya çıkarması da mümkün oluyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar