Çocuk Odası İçin İlham Veren Tasarımlar

Ev dekorasyonu tecrübe ve bilgi gerektiren konular arasında yer alır. Göze hoş görünen düzenlemeler her zaman doğru sonucu vermez. Yapılan düzenlemelerin göze güzel gözükmesi ile birlikte dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunmaktadır. Özellikle bebek ve çocuk odası dekorasyonu ailelerin en çok önem verdiği konular arasındadır, dolayısıyla dikkat edilmesi gereken bazı detayları da beraberinde getirir. Bebek ve çocuk sağlığı, psikolojisi ve aile bireylerinin de kullanımı düşünüldüğünde dekorasyon çok daha önemli hale gelmektedir. Bebek ve çocuk odası tasarlanırken kullanışlılık ön plandadır. Hem çocukların hem de ebeveynlerin rahat edebileceği mobilyalar seçilmelidir. Ayrıca mobilya gibi kolay şekilde değiştirilemeyecek olan şeylerin seçiminde dikkat etmek gerekir. Çocukların hızlı büyüdüğünü göz önünde tutarak, mobilya seçimi uzun süreli kullanıma uygun ve ileriye yönelik yapılabilir. Doğal malzemelerden ve el yapımı süs eşyaları dekoratif olarak değerlendirilebilir. Bu çerçevede özellikle çocukların sevdiği çizgi film karakterleri ve eğlenceli tercihler yapılabilir. Halı ve benzeri alanlarda da karakter desenleri görsel açıdan güzel sonuç verebilir.

Çocuk Odası Renk Seçenekleri

Çocuk odası dekorasyonu için önemli noktaların başında renk seçenekleri gelmektedir. Odanın duvarları, mobilyalar, perdeler ve diğer eşyaların renk seçimi dekoratif açıdan önemli olmakla birlikte psikolojik açıdan da önemli olarak görülmektedir. Renklerin insan psikolojisi üzerinde etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çocukların hayallerinin ve psikolojilerinin renklerden etkilendiği bilindiği için açık renklerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Açık renkler huzur veren ve ferahlık sunan renkler olduğu için kullanıldığı ortamda yaşayan kişilerde olumlu etki oluşturacaktır. Renk seçimi yaparken, kullanacak olan çocukların özellikleri de düşünülmelidir. Cinsiyet başta olmak üzere çocukların zevkleri de renk tercihi için önem taşıyan konular arasında gösterilir. Erkek çocukları için beyaz tonları, açık mavi ve benzeri renkler tercih edilebilir. Kız çocukları için pembenin her tonu ve benzeri renkler seçilebilir. Ayrıca hem erkek hem de kız çocukları için ortak renk olarak değerlendirilebilecek bazı renkler kullanılabilir.

Çocuk Odası Mobilyaları Nasıl Olmalıdır? Evlerde bebek ve çocuk odası dekorasyonu yapılırken dikkat edilmesi gereken konulardan biri de mobilya ve renk seçimidir. Duvar boyası ile aynı renkte mobilyalar yerine bir ton açık veya koyusu seçilerek uygulanabilir. Bunun yanı sıra çocukların güvenliği ve rahatlığı düşünülerek az parçalı mobilya ve fonksiyonel ürünlerin kullanılması doğru olacaktır. Çok fazla eşya seçmeden fonksiyonel ürünlerin kullanılması daha rahat bir ortam oluşturulmasında etkili olur. Katlanır masalar ve benzeri birden fazla işleve sahip mobilyalar ile daha iyi sonuçlar alınabilir. Ayrıca çocukların hareketli ve enerjik yapısı da eşya seçiminde öncelik verilmesi gereken hususlar arasınd

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar