Berjer ve Tekli Koltuk Arasında Ne Fark Var

En çok kullanılan ev mobilyaları koltuklar artık her türlü alana ve ihtiyaca cevap verebilecek çeşitte tasarlanıyor. Tarihi 17. yüzyıla dayanan tekli koltuk türü olan berjerler bugün modern dekorasyon önerilerinde çokça kullanılan bir mobilya türü. Tekli koltuk modelleri de berjerlere olan benzerliğiyle dikkat çekiyor ama ikisinin arasında az da olsa bazı farklılıklar bulunuyor. Berjerler döşeme malzemesi dolayısıyla biraz daha geleneksel, gösterişli bir his yaratırken, tekli koltuklar daha temiz hatlı bir görünüm sunar ve genellikle koltuk takımının bir parçasıdır, renk ve desen olarak koltuk takımının devamı niteliğindedir. Son zamanlarda koltuk takımları farklı renklere büründüğü için de tekli koltuklar berjerleri aratmıyor.

Berjer: Tarihin Bugüne Yansıması

Kanatlı koltuk olarak da tanımlanan, arkası yüksek ve kolları olan bu koltuklar, hem pratik olmaları hem de önceki dönemlerde özellikle kütüphaneler ve resmi binaların salonlarında şık bir görüntü sağlamaları nedeniyle tercih edilen klasik mobilyalardı. Bugün birçok modern tasarımcı tarafından yeniden yorumlandılar ve daha çağdaş bir görünüme büründüler. Şöminelerin etrafı bu koltukların belki de ilk kullanıldığı yerler. Koltuğun iki yanındaki yüksekçe kol kısmı, eskiden şöminenin etrafındaki hafif esintilere karşı kişinin vücudunu korumaya almak içinmiş. Bu durum aslında bugün de geçerli. Sıcacık şömine ateşinden daha fazla faydalanmak için berjerinizi hemen önüne koyup ateşin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer şömineniz faal halde değilse ya da bir şömineniz yoksa cam kenarının iki yanına da koyarak harika bir dekorasyon yaratabilirsiniz.

Yemek Masası Sandalyesi Olarak Kullanmaya Ne Dersiniz?

Karıştır-yakıştır stiline yakınsanız bu fikir tam size göre. Yemek masanız ve yeriniz uygunsa baş kısımlarına birer berjer koltuk koymaya ne dersiniz? Geleneksel yemek masası sandalyelerinin sıkıcılığını kıracak ve çarpıcı bir etki yaratacaktır. Bu koltukların kullanım alanları oldukça geniş tutulabilir. Yemek masanızın haricinde örneğin geniş bir holünüz varsa hemen girişe koyabilirsiniz. Böylece eve gelenlerin ayakkabılarını çıkarırken, ya da dışarı giderken giyinebildikleri işlevsel bir alan yaratmış olursunuz. Burada kullanacağız koltuklar için yıllarca eskimeyecek deri döşemeleri tercih edebilirsiniz.

Yatak Odasında Berjer Etkisi

Bu ikonik koltukları özellikle çarpıcı motiflere sahip bir döşeme ile kaplatarak yatak odanızda da kullanabilirsiniz. Aynı girişte olduğu gibi burada da çok işlevsel bir kullanım alanı yaratabilirsiniz. Oturma odası ya da salonda bir çift berjeri yan yana koyarak güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Pofuduk kırlentlerle süsleyeceğiniz berjerleriniz misafirlerinizin ilk oturmak isteyeceği yerler olacak. Eğer uzun bir arkalığa sahipse mekanı daraltmamak için odanın orta yerine değil de biraz daha kenarlara, duvara yakın koymanızda fayda var.

Tekli Koltukların Kullanım Yerleri

İnsanların üzerine oturup rahatlayabilmeleri, gerektiğinde ayaklarını uzatabilmeleri ve kollarını da koltuğun kolluklarına koyarak kendilerini iyi hissetmeleri için tasarlanmış en önemli eşyalardan biri olan tekli koltuklar sandalyeden biraz daha farklı bir yapıdadır. Bu koltuklar bazen kolçaksız ve daha yere yakın olabilir. Bu da pek çok kişinin daha rahat edebileceği bir koltuk türü olmasını sağlar. Genellikle oturmak ya da giyinmek için yatak odalarında kullanılan tekli koltuklar bugün evlerin her köşesinde kullanılabiliyor.

Çalışma Odalarının Gözdesi

Okumayı, yazmayı, evinizi home-office olarak kullanmayı seviyorsanız çalışma odanızda başrolü berjerlere vermelisiniz. Göz alıcı bir masa arkadaşı olacak koltuğunuzu çalışma odasında kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken tek şey, masada rahat çalışabilmeniz için biraz daha alçak kolçakları olan koltuklar tercih etmeniz. Salonunuzun az kullanılan bir köşesine yerleştireceğiniz tekli koltuğunuz da muhteşem bir okuma köşesi olarak kullanılabilir. Hemen yanına koyacağınız modern bir lamba ile adeta bütünleşecektir. Evinizi istediğiniz gibi dekore edebilmek için bütçenize uygun tekli koltuk ve berjer fiyatları için Engince’ye göz atabilir, trendlere ve tarzınıza uygun bir model seçebilirsiniz. https://www.engince.com.tr/berjer

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar