Gardırop Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gardıroplar, hem görsel açıdan hem de işlevsel yönüyle yatak odası ve giyinme odalarının baş kahramanlarıdır. Yatak odası dekorasyonunun en büyük tamamlayıcısı olan bu mobilyanın seçimini doğru şekilde yaparak odanızın şıklığına şıklık katabilirsiniz. Üstelik fonksiyonel gardırop modelleri kullanarak giysi, aksesuar gibi oda içerisinde kalabalık oluşturacak eşyalarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Yatak odanızla uyumlu olmayan bir seçim yapmak ise tüm odanın dekorasyonunu olumsuz yönde etkileyebilir bu nedenle tercih edeceğiniz modele karar vermeden önce birkaç önemli ayrıntıya dikkat etmek gerekir. Siz de yatak odanız için en ideal gardırop modelini belirlemek istiyorsanız doğru yerdesiniz!

Odanızın Ölçülerine Uygun Gardırop Modelleri

Gardırop seçimi yaparken öncelikle kullanacağınız odayı belirlemeniz ve bu odanın ölçülerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Ayrı bir giysi odanız varsa seçiminizi bu odanın boyutuna göre belirlemelisiniz. Ancak giysi odası gibi bir seçeneğiniz yoksa dolabı yatak odanızın tam olarak neresine konumlandırmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Daha sonra ise bu alanın enini ve boyunu ölçerek bu boyutlara uygun bir model belirlemek size büyük bir avantaj sağlar. Ayrıca oda içerisindeki diğer eşyalarla arasındaki mesafeyi de göz önünde bulundurmanız hem odanızı daha rahat kullanmanıza hem de ferah bir ortam oluşmasına yardımcı olur.

Sürgülü Kapaklar İle Yerden Tasarruf Edin

Küçük bir yatak odasına sahipseniz ya da gardırobun odanızda fazla yer kaplamasını istemiyorsanız sürgülü gardırop kapakları sizin için en ideal seçenekler arasında yer alıyor. Kapaklı gardırop kullanırken dolap içerisinden bir şey alırken ya da bir şey koyarken kapağın açılıp kapanabilmesi için belirli bir mesafeye ihtiyaç vardır. Ancak sürgülü kapaklara sahip modellerde böyle bir sorun olmaz. Böylece hem alandan tasarruf sağlanır hem de küçük odalarda bile ortama ferah bir görünüm kazandırılır. Üstelik son zamanlarda her tarz yatak odası dekorasyonu ile uyumlu modern görünümlü farklı tasarımlara sahip sürgülü kapaklı modeller üretiliyor.

Modüler Özellikli Gardıroplar İle Farklı Dekorasyonlar Oluşturun

eniş bir yatak odasına sahipseniz ve çok sayıda kıyafetiniz varsa gardırop seçiminizi büyük modellerden yana kullanabilirsiniz. Ayrıca büyük modelleri sadece kıyafetleriniz için değil aynı zamanda yorgan ve battaniye gibi eşyalarınızı ortadan kaldırmak için de tercih edebilirsiniz. Üstelik büyük modeller genellikle modüler yapıda tasarlandığı için gardırobunuzun parçalarını odanızın şekline ve zevkinize göre farklı şekillerde dizayn edebilirsiniz. Evli çiftler karşılıklı iki duvara dolaplar yerleştirerek birisini kendisinin kıyafetleri için, diğerini ise eşinin kıyafetleri için kullanabilir. Odanın köşe kısımlarını bile kullanışlı hale getirmek isteyenler ise dolaplarını L şeklinde yerleştirerek farklı bir görüntü elde edebilirler.

Odanızın Dekorasyonuna Uygun Renk Seçin

Gardırop satın alırken dikkat edilmesi gerekilen bir diğer husus ise rengini doğru şekilde belirlemektir. Yatak odasındaki büyük bir alanı kaplayan gardıroplar hem modeli ile hem de rengi ile odanın atmosferini büyük ölçüde etkileyen bir faktördür. Dolabınızın rengini belirlerken odanın genel dekorasyonuna ve diğer eşyalarla renk uyumuna dikkat etmek gerekir. Ayrıca küçük ve dar odalarda alanı daha geniş göstermek için açık tonlu renkler tercih edilebilir. Odanızda daha aydınlık bir görüntü elde etmek istiyorsanız aynalı kapakları olan modelleri de kullanabilirsiniz. Bu sayede ekstra bir boy aynası satın almanıza da gerek kalmaz ve giysilerinizi denedikten sonra rahatlıkla kendinize dolap kapağındaki aynadan bakabilirsiniz. Siz de tüm bu ayrıntıları göz önünde bulundurarak bütçenize uygun gardırop fiyatları için Engince web sitesini ziyaret edebilir ve ihtiyacınızı karşılayan modeli belirleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar