Orta Sehpa Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Orta sehpa modelleri, evin ruhunu belirleyen ve dekorasyonu tamamlayan en önemli unsurdur. Genellikle salondaki mobilyaların ortasına yerleştirilen orta sehpalar, evin genel görünümüne farklı bir sinerji dahil eder. Sehpanın hangi malzemeden üretildiği, nasıl bir tasarıma sahip olduğu, oldukça önemlidir. Doğru bir seçim, uzun yıllar salonunuzun şıklığını tamamlar ve gözle görülür bir etki yaratır. Orta sehpanın nasıl dekore edildiği ise tamamen sizin tarzınızı yansıtır. Orta sehpa dekorasyonu için sadece birkaç noktayı göz önünde bulundurarak ortaya harika sonuçlar çıkarabilir, evinizin tarzını şık bir sehpa ile tamamlamanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

 

Dekorasyona Göre Orta Sehpa Tercihi Nasıl Yapılır?

Güzel bir orta sehpa ile salon dekorasyonunuzu tamamlamayı düşünüyorsanız ya da eskiyen sehpanızı değiştirmeyi planlıyorsanız birbirinden şık ve modern tarzın hakim olduğu pek çok seçenek sizleri bekliyor. Yuvarlak, kare ve dikdörtgen seçeneklerin ağırlıkta olduğu sehpalarda sıra dışı modellere ulaşmak da mümkündür. Ayak yapıları ise yine birbirinden farklı şekilde tasarlanır. Masa üst yüzeyinin devamı olarak aşağı doğru inen ve modern tarzın hakim olduğu çeşitli ayak modelleri üretilmektedir. “Orta sehpa nasıl dekore edilir?” sorusuna cevap arıyorsanız salon dekorasyonunuz bu konuda sizlere yeterince fikir verecektir. Salon dekorasyonu için yuvarlak sehpalar oldukça revaçta. Üzeri cam ve mermer desenli sehpalar, son zamanların en çok tercih edilen iki ürünü. Dilerseniz sadece üst yüzeye sahip bir model ya da üst üste iki yüzeyi olan katlı modelleri seçenekleriniz arasına alabilirsiniz. Ayak formunu ise yine dekorasyonunuzdan yola çıkarak belirlemeniz doğru bir karar olacaktır.

Orta sehpa dekorasyonu için en popüler seçimlerden biri hem zigon olabilen hem de orta sehpa görevi gören modellerdir. Özellikle kare ve yuvarlak formların kenar kısımlarına yerleştirilen zigon sehpalar, hem orta sehpa olarak kullanabileceğiniz hem de misafir ağırladığınızda zigon sehpaya dönüşebilen ürünlerdir. Böyle bir seçim ile salonunuzun mevcut alanından tasaruf etmeniz mümkündür. Ayrıca bu ergonomik tasarımlar, küçük salonlar için en ideal ürünler arasındadır.

Klasik bir salon dekorasyonuna sahip olanlar, ahşap orta sehpalara şans verebilir. Son zamanlarda doğallığı evine taşımak isteyenler tarafından tercih edilen ahşap orta sehpalar, klasik mobilyalara en uygun ürünlerdir. Bu özel tasarımlarda da yuvarlak, dikdörtgen ve kare formları görmek mümkün. Sadece ne istediğinize karar verirken, salonunuzun büyüklüğünü ve mevcut mobilyalarınızın tarzını mutlaka göz önünde bulundurun.

 

Orta Sehpa Üst Yüzeyinde Kullanılacak Harika Fikirler

Bir orta sehpa nasıl dekore edilir? Bu sorunun cevabını çeşitli şekillerle hayata geçirebilirsiniz.Orta sehpalarda kullanılan en gözde aksesuarlar arasında minik bitkilerin yer aldığı saksılar bulunuyor. Hem doğanın izlerini taşıyan hem de görünümleri ile dekorasyonları tamamlayan bitkiler ile evinize canlılık dahil edebilirsiniz. Kaktüs ya da sukulentin romantik etkilerini evinize taşımak, evin ruhuna yenilik katmaya yetecek bir seçimdir. Kendinizi şımartmak için aldığınız ya da sevdiklerinizden hediye gelen mevsim çiçeklerini şık bir vazoya yerleştirerek, orta sehpanıza renk katabilirsiniz. Orta sehpa dekorasyonunda kullanılacak bir diğer aksesuar fikri ise dergiler ve kitaplardır. Eğer orta sehpanızda aksesuar kullanmak istemiyorsanız okuduğunuz kitaplara ve dergilere yer açma fikrini de düşünebilirsiniz. Böylece salonda dinlenirken karıştırdığınız dergilere ya da okuduğunuz kitaplara kolayca ulaşmanız mümkün hale gelir. Orta sehpanızı daha pek çok aksesuarla tamamlamanız mümkündür. Biraz yaratıcılığınızı baz alarak, biraz da tarzınız doğrultusunda hareket ederek, daha pek çok ürünle evinize sıcak bir atmosfer dahil edebilirsiniz. Şimdiden keyifli alışverişler dileriz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar