Lambader Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

Dekorasyonlardaki yerini gittikçe sağlamlaştıran lambader modelleri hem iyi bir aksesuar seçimidir hem de ekstra aydınlatma ihtiyacını karşılayan ürünlerdir. Göz yormayan bir aydınlatma için tercih edilecek en ideal ürünler arasındaki lambader çeşitleri, sadece okuma köşeleri ve çalışma odalarında kullanılan bir aydınlatmayken, son zamanlarda çeşitliliğin artması ve dekoratif açıdan önem kazanması nedeniyle yatak odaları ve salonlardaki yerini de almış durumda. Birbirinden özel tasarımlar ile karşımıza çıkan ve her ihtiyaca büyük oranda cevap veren lambaderler, doğru alanda kullanıldığı zaman dinlendiren bir etki yaratır. Peki, lambader kullanımı nasıl olmalı? Dekorasyona göre lambader nereye konur? Lambader dekorasyonu için dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? Sizler için hazırladığımız içeriğimize göz atarak, tüm bu soruların cevabını bulabilir, ne istediğinizden emin bir şekilde güzel bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.

 

Salon Dekorasyonunda Lambaderin Yeri

Birbirinden şık ve modern mobilyalar ile dekore edilen salonlar, iyi bir lambader seçimi ile tamamlanmaya devam ediyor. Özellikle göz yormayan ve dinlendiren etkisi sayesinde büyük bir kitle tarafından tercih edilen lambader modelleri, artık salonların vazgeçilmez dekoratif ürünleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Salon dekorasyonunda lambaderin hangi noktada konumlandırılacağı oldukça önemlidir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, lambaderden yansıyan ışığın çok önünüzde ya da çok arkanızda olmamasıdır. Lambaderler, her ne kadar yumuşak bir ışık yansıtsa da oturduğunuz alanın çok önünde olması, rahatsızlık verebilir ya da çok fazla arkada yer vermenizden dolayı ışıktan uzaklaşabilir ve istediğiniz etkiyi sağlayamayabilirsiniz. Bir lambader için salondaki en ideal noktalar; salon köşeleri, üçlü koltuğun arka kısmı, yan kısmı ya da berjerin bulunduğu alanın hemen yanı olabilir. Bu alanlardaki kullanımlarda istediğiniz etkiyi kolayca yaratabilirsiniz.

Lambader kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri; doğru tasarımın, doğru alanda olmasına özen göstermektir. Genellikle; kare, silindir ve dikdörtgen şekilde tasarlanan lambader modelleri, mevcut ışığı birbirinden farklı şekilde yansıtır. Diğer bir deyişle aynı şiddette ve renkteki bir ışık, silindir lambaderde farklı bir yansıtma sağlarken, kare hatlara sahip bir lambaderde ise daha farklı bir aydınlatma yaratabilir. Bu durumu göz önünde bulundurarak, yer seçiminizi belirlemeniz doğru bir karar olacaktır.

 

Yatak Odasında Lambader Nereye Konur?

Yatak odalarında genellikle abajur kullananların sayısı oldukça fazla. Komodin üzerine konumlandırılan abajurların yanı sıra, duvar aplikleri de en çok tercih edilen aydınlatma alternatiflerinden biridir. Buna rağmen tercihini şık bir lambaderden yana kullananlar da bulunuyor. Özellikle geniş bir yatak odanız varsa oda dekorasyonunuza, kullandığınız aksesuarlara, hatta halınıza uygun güzel bir lambader seçimi yapabilirsiniz. Geniş yatak odası dekorasyonları için kullanılacak en ideal lambader alanları, yatak baş ucu köşeleridir. Eğer yatak odanızda bir berjer bulunuyorsa lambaderinizi berjerin yanına gelecek şekilde konumlandırabilirsiniz.

 

Çalışma Odalarında Lambader Kullanımı Nasıl Olmalı?

Son yıllarda artan freelancer çalışma modeli, evlerdeki çalışma odalarının sayısındaki artışı da beraberinde getirdi. Çalışma odalarında masa lambaları büyük rağber görse de daha büyük bir etki isteyenler, tercihini lambader modellerinden yana kullanıyor. Özellikle geniş çalışma odaları için ideal bir seçim olan bu özel tasarımlara masanızın yan köşesinde yer verebilirsiniz.

Lambader dekorasyonu için iyi bir alışveriş yapmaya ihtiyacınız varsa Engince Mobilya’nın birbirinden şık ve kaliteli lambader modellerini inceleyebilirsiniz. Son trendlere uygun, farklı tasarımları ile göz dolduran lambader çeşitlerine sahip olmak ve evinize yeni bir enerji dahil etmek için en doğru adrestesiniz!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar