Doğayı Yansıtan Ahşap TV Üniteleri

TV üniteleri, günümüz dekorasyon trendlerinin en önemli parçalarından biri haline geldi. Çünkü keyifli bir filmi, sürükleyici bir diziyi veya heyecanlı bir spor müsabakasını takip ederken saatlerce TV ekranını ve dolayısıyla TV ünitesini seyrediyoruz. Hal böyle olunca, TV ünitelerinin işlevsel özellikleri kadar estetik özellikleri de önem kazanıyor. Yaşam alanında doğal detaylara yer vermek isteyen ev sahiplerinin tercihi ise ahşap TV ünitesi modelleri oluyor. Salonunuz veya oturma odanız için seçeceğiniz TV ünitesinde özgün tasarımlara ve farklı aydınlatma yöntemlerine yer vererek, ahşap mobilyanızı sanat eserine dönüştürebilirsiniz! İşte karşınızda, ahşap TV ünitesi seçerken dikkat etmeniz gerekenler…

Dar Alanlarda Ahşabın Açık Renklerini Tercih Edin

 

TV ünitesi seçiminde dikkat etmeniz gereken ilk unsur, üniteyi yerleştireceğiniz odanın büyüklüğü olmalı. Küçük odalarda açık renkli ve raflı modelleri tercih ederek odanızı olduğundan daha geniş ve daha ferah gösterebilirsiniz. Ahşap TV ünitesinin raflarını kitaplarla, dekoratif vazolarla veya doğal desenlere sahip olan şamdanlarla süsleyebilirsiniz. Eğer TV ünitesini kullanacağınız alan yeteri kadar genişse kapaklı modelleri tercih ederek ekstra depolama alanı elde edebilirsiniz. TV ünitesi, yemek masasıyla aynı odada kullanılacaksa, kapaklı modellerde yemek takımlarınızı muhafaza edebilirsiniz. Ahşap TV ünitesinin yarattığı doğal atmosferi canlı bitkilerle destekleyebilirsiniz.

Ahşap TV Ünitesi Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Televizyon başında uzun saatler geçirenlerdenseniz, TV ünitesinde kullanacağınız aydınlatmanın gözlerinizi yormaması ve rahatsız etmemesi gerekir. Küçük abajurları, LED lambaları ve raflara gömülebilen küçük spot ışıklarını kullanarak göz sağlığınızı tehlikeye atmayacak bir aydınlatma sistemi oluşturabilirsiniz. Eğer TV ünitenizi ön plana çıkartmak ve ahşabın şık görüntüsünü daha iyi yansıtmak isterseniz vurgu aydınlatmaları tercih edebilirsiniz.

Uzun Ömürlü Ahşap TV Sehpası

Seçeceğiniz TV ünitesinin dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını istiyorsanız üretiminde hangi ahşap türünün kullanıldığına dikkat etmelisiniz. Örneğin masif ahşap TV sehpası modelleri, ağacın kesildikten sonraki ham halinin şekillendirilmesiyle elde edilir ve oldukça dayanaklıdır. Masif ahşap TV ünitesi ahşabın en saf halidir ve çok az bakım gerektirir. Masif ahşaptan imal edilmiş mobilyaların ömrünün 200-250 yıla kadar çıkabildiği biliniyor. Kayın ağacı, huş ağacı ve MDF malzemeler de dayanıklı yapılarıyla öne çıkan diğer ham maddeler arasında yer alıyor. Tercihinizi dayanıklı modellerden ziyade ekonomik modellerden yana kullanmak istiyorsanız sunta malzemeden imal edilen mobilyalara yönelebilirsiniz. Ancak sunta malzemenin suyla temas ettiğinde hemen kabarması ve kullanım ömrünün düşük olması sebebiyle, ekonomik fiyatına rağmen ikinci planda kaldığını söylemek mümkün.

Ahşap TV Ünitesi Retro Rüzgarları Estiriyor

Ahşap TV üniteleri pek çok dekoratif tarzın tamamlayıcı veya asıl unsuru olarak kullanılabilir. Örneğin; odanızda, geçmişteki mobilya ve dekorasyon stillerinin günümüze uyarlanması anlamına gelen retro dekorasyonu uygulamak isterseniz ahşap TV ünitelerinden faydalanabilirsiniz. Odanızda geçmişten gelen renkli dokuları ve nostaljik ögeleri bir arada kullanıyorsanız, masif ahşaptan üretilmiş ayaklı TV üniteleri ile retro tarzınızı tamamlayabilirsiniz. Çekmece veya kapaklarında altın varak detaylarına sahip olan ahşap TV ünitelerini, iddialı mobilyalarla ve hareketli atmosferiyle öne çıkan klasik dekorasyonda kullanabilirsiniz. TV ünitesinin estetik özellikleri kadar doğru alana konumlandırılması da büyük önem taşır. Güneş ışıkları televizyon ekranıyla temas ettiğinde, ekrandaki görüntü karanlığa gömülür. Bu problemle karşılaşmamak için TV ünitesini odanın en karanlık duvarında konumlandırabilirsiniz. Ayrıca odanızı kablo yığınlarının kaotik görüntüsünden korumak için TV ünitesini prize yakın bir bölgeye yerleştirmelisiniz. Odanıza en çok yakışacak ahşap TV ünitesini bulmak için Engince’nin benzersiz tasarımlarını inceleyebilirsiniz. Engince web adresini ziyaret ederek, göz alıcı ahşap TV ünitesi modellerine göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar