Oturma Odaları için Yemek Masası Modelleri

Bir yemek masasının etrafında toplanarak yemek yemek, hoş sohbet etmek var oluşumuzdan günümüze kadar gelen kültürel geleneğimizin önemli bir parçasıdır. Ailemiz ve sevdiklerimizle güzel anılar biriktirmek için her zaman bir sofra başında bir araya gelmeyi tercih eder, unutulmaz anlarımızı yine bu yemek masası etrafında geçirdiğimiz zamanlarda yaşarız.

Böylesine önemli olan ve sıklıkla kullandığımız yemek masalarının daima gözlere hitap edecek şıklıkta ve zarafette olmasını arzu ederiz. Bu arzumuz da yaşam alanlarımızın göz alıcı güzellikte olması isteğini ön plana çıkartmakta ve dekorasyonun önemini bizlere hatırlatmaktadır. Özellikle günümüzde iş hayatının ve sosyal hayatın bir gerekliliği olarak evlerimizin dışında oldukça fazla vakit geçiriyoruz. Bunun yanında kalabalıklaşan şehir yaşamına paralel olarak gelişen daha küçük ölçekte evler de yaşama gerekliliği, bizleri de evlerimizi dekore ederken daha minimalist yaklaşımlarda bulunmaya sevk ediyor.

Bu doğrultuda yaşamayı tercih ettiğimiz evlerimizde geçirdiğimiz zamanları daha konforlu ve çekici hale getirmek istiyoruz. Bu sebepledir ki büyük yaşam alanlarından çok zevkimize uygun, daha az yorucu olan, küçük mekanlarda, işlevselliği ön planda tutarak dekorasyon yapmaya özen gösteriyoruz. Bu yazımızda arzu ettiğimiz konforlu yemek alanları için modern yemek masası konseptleri ve şık dekorasyon önerilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Küçük Yaşam Alanlarına Fonksiyonel Çözümler

Küçük bir oturma odasında kullanacağınız dikdörtgen yemek masasını duvara yaslayarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Banklı yemek masası modelleri tercih ederseniz şık bir görünüm elde ederken aynı zamanda bankı masanın altına konumlandırarak yerden kazanabilirsiniz. Açılıp kapatılabilen fonksiyonel masalar işlevselliği ile küçük salonlarda fazla yer kaplamayacak, ancak verdiğiniz davetlerde size geniş bir kullanım alanı sunacaktır.

Ayakları masanın merkezinde sütün şeklinde tasarlanan yemek masalarında kalabalık misafirlere daha çok yer açabilir, kullanılmadığı sırada sandalyeleri gövdeye birleştirerek yerden kazanabilirsiniz. Küçük salonlarda kullanılacak yuvarlak ve oval formda yemek masaları salonunuzda daha az yer kaplarken etrafında rahat hareket etme olanağı sağlayacaktır. Stüdyo daireler ve Amerikan mutfak tarzı yaşam alanlarında, salon ve mutfağın kesiştiği noktaya konumlandırılacak dikdörtgen masalar salonunuzda bir bütünlük oluşturarak modern bir görünüm elde etmenizi sağlayacak ve ferah bir yemek alanı oluşturacaktır.

Yemek Masalarında Günümüz Trendleri

Stil sahibi evlerimizin dekorasyonunda tercih ettiğimiz mobilyalarla bir bütün oluşturacak tarzda ve özellikte seçimler yapmak için bizlere pek çok alternatif sunulmaktadır. Öyle ki tasarlanan yemek masası, sandalye ve bench modelleri; şık tasarımları, geniş malzeme seçenekleri, kalitesi ve çizgileriyle göz doldurmaktadır. Üretilen yemek masası çeşitleri her zevke ayrı ayrı hitap edecek geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Her stile uygun şık ve konforlu bir yemek odası tasarlamak için yemek masası seçimi büyük önem taşımaktadır. Burada önemli olan sizin kurgulamış olduğunuz dekorasyon tarzına uygun seçimler yapmaktır.

Ev dekorasyonunda modern çizgileri tercih edenler için üretilen modern yemek odası alternatiflerinde; ahşap, metal, parlak ve mat görünümlü yüzeyler, zarif dokunuşlar ve zengin kumaş alternatifleri ile bütünleştirilerek modern şıklığa ulaşılmaktadır. Bu haliyle eşsiz güzellikte şık bir görünüm sergileyerek, evlerinizin tarzına uyum sağlayacak estetik bir duruş yansıtmaktadır. Geçmişten günümüze zarafetini hiç kaybetmeyen country tarzı yemek odası modelleri, beyazın ve ahşabın şıklığını modern ve klasik çizgilerle birleştirmeyi sevenler için mükemmel alternatifler sunmaktadır. Yemek odalarında sıcak dokunuşların ve zarif çizgilerin bir araya getirildiği yemek masası ve mobilyalar, dayanıklılığı, işlevselliği ve şık kumaş alternatifleri ile cazibesini artırmakta ve yemek odalarında estetiğe vurgu yapmaktadır.

Tüm yaşam alanlarında kaliteli, şık ve işlevsel çözümler üreten Engince Mobilya , tüm mobilyalarında olduğu gibi hayalleri süsleyen şık yemek odalarında da zevkinize ve bütçenize uygun çözümler sunmaktadır. Yemek masası fiyatları ve modeller hakkında bilgi almak için web sitesine göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar