Yatak Odası Dekorasyonu Tamamlayıcıları: Komodinler

Yatak odalarının tamamlayıcısı olan komodinler, eşyalarınızı düzenli bir şekilde saklamanıza yardımcı olan eşyaların başında gelir. Tek ve iki çekmeceli olarak üretilen onlarca model, sık kullanmış olduğunuz kişisel eşyalarınıza kolay ulaşabilmeniz için tasarlanır. Her tarza uygun modeller ile yatak odanızın havasını değiştirebildiğiniz gibi, ahşap, çekmeceli ya da kapaklı komodin modelleri ile de farklılık yaratabilirsiniz.

Kullanışlı ve Dekoratif Komodin Modelleri

Yatak odalarının olmazsa olmazı komodin modelleri, çekmece dizaynından, yapıldığı malzemeye kadar birçok çeşitlilik gösterir. Bu malzemeleri ahşap, plastik, paslanmaz çelik, lake, mdf ve yonga levha olarak sıralayabiliriz. Karar vereceğiniz modelinin malzemesi, tamamen sizin seçiminize kalmış. Kullanım amacı, dayanıklılık, sağlamlık, kalite ve de ayrılan bütçe gibi kriterler, komodin modelleri seçiminizde karar vermenizi kolaylaştırır. Birçok seçenek arasından tarzınıza uygun modeli belirlediğinizde karar vermeniz de daha kolay olacaktır. Tek çekmeceli, aynalı, farkı detaylarla bütünleşmiş komodinler, (camın ahşapla birleşimi, işleme ve ahşap uyumu, eskitilmiş ahşap vb.) yüksek ayaklı olan klasik tasarımların dışında, tek parça olarak tasarlanan ahşap modeller de tüm tarzlara uyum sağlayacacak şekilde üretilir.

Modeller Arasında Karar Verirken…

Modeller arasından tercihinizi yaparken, yatak odanızın dekorasyonunu dikkate almanız, karar vermenizde yardımcı olur. İster klasik isterseniz modern bir seçim yapın, karar verdiğiniz modeli, sadece yatak odalarında değil, genç odalarında da kullanabilirsiniz. Komodinleri isterseniz tek olarak, takımdan bağımsız seçebilir odanızda farklılık yaratabilir isterseniz de yatak odası takımının içerisinde yer alan ürünleri seçip dekorasyonun bütünlüğünü koruyabilirsiniz.

Komodinler genelde bir ya da iki çekmeceli olur. Odanız içindeki dağınıklığı toplama açısından en büyük yardımcılardan biri olarak bilinir. Birçok şık modeli bulunan çekmeceli komodin sahibi olmak istiyorsanız, ihtiyacınız olan çekmece şekli, büyüklüğü, malzeme cinsi, kullanım sıklığı ve konumlandıracağınız yer ile ne kadar uyum sağladığını önceden düşünüp karar vermeniz daha kolay olur. Seçiminiz ne olursa ne olsun ihtiyacınıza hitap etmeli. Tek çekmeceli, altında ya da üzerinde bir rafı olan ve de çift çekmeceli birçok ürün çeşidi arasından dekorasyonunuza uygun olanını seçebilirsiniz. Çift renk seçeneğiniz olduğu gibi, ahşap ve camın birleştiği modeller, seçiminize farklılık kazandıracak.

Ahşap Modeller

Sağlamlık ve uzun ömürlülük bakımından ‘dost’ diyebileceğimiz bir çeşit olup, hem çekmeceli hem de kapaklı modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Klasik Modeller

Geneli yüksek ayaklı olup, tek çekmecelidir. Daha ağır konsepte sahip olup işlemeli ve gösterişli modellerdir. Bu ürünler ahşap komodin modellerine örnek olup, detaylı işçilik ile tasarlanmış modeller olarak göze çarparlar.

Avangart Modeller

Klasik modelin aksine daha sade ve zarif olarak tasarlanır. Sanatla modernizmin birleşmesidir. Klasik izleri taşırlar ancak işlemeleri ve altın varak detayları daha az kullanılır. Daha modern çizgiler taşırlar ve ince işçilikle tasarlanıp, üretilirler.

Modern Modeller

Süslemelerden uzak sade bir komodin arayışındaysanız, tercih etmeniz gereken modeldir. Düz hatlar kullanılır ve genelde her tarza uyum sağlarlar.

Retro Modeller

Geçmişi ifade eden bir tarzdır. Odanıza farklı bir hava getirmek istiyorsanız retro modelleri tercih edebilirsiniz.

Sandıklı Modeller

Sandıklı komodin modelleri günümüzde dekoratif anlamda da çok kullanılmakla birlikte, ister evinizdeki takımın bir parçası olarak, isterseniz de tamamen bağımsız olarak satın alıp kullanabilirsiniz. Evdeki büyük kurtarıcılarımızdan biri de sandıklı komodinlerdir. Bu ürün çeşidi, aslında eskiden evlerde kullanılan sandık mantığının modernize edilmiş şekli diyebiliriz. Boyutlarına göre değişmekte ve birçok eşyanızı ortadan kaldırabilecek hacimlere sahip modelleri de bulmanız mümkün. Ahşap, deri ya da tercihinize göre kumaş kaplamalı olup, zevkinize göre seçim yapabilirsiniz.

Komodin fiyatları, ürünün kalitesi, malzemesi, dayanıklılığı, sağlamlığı ve dokusuna göre değişir. Tarzınızı yansıtan modellerde, ürünün tasarımı, fonksiyonel olması, gibi özellikler de ürüne değer katan özellikler arasında yer alır. Bütçenize en uygun ürünler hakkında bilgi almak ve geniş ürün yelpazesini keşfetmek için, Engince web sitesini ziyaret etmeden karar vermeyin. Engince’nin çevreye zarar vermeyen E1 kalite standartlarında üretim yapması da kararınızı verirken etkili olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar