Dekorasyonunuzu Tamamlayın: Pano ve Tablo Önerileri

Duvar panosu ve tablo dekorasyon süreçlerinizin küçük ama en etkili kahramanlarıdır. Salonunuza aldığınız oturma grupları ne kadar gösterişli olursa olsun boş bir duvar dekorasyonun tamamlanmadığını gösterir. Duvarlar evinizin gösteriş ve görünümünde önemli bir yere sahip. Eşyalarınıza uyum sağlayan özel tasarım bir duvar panosu ve tablo sayesinde gösterişli ve tarz bir oturma odasına kavuşursunuz.

Evinizi süsleyip yeniden dizayn etmenin pratik ve en ucuz yolu duvarlarınızda değişiklik yapmak. Duvarlarınızda yapacağınız ufak dokunuşlar mutfağınızı, oturma ve yatak odalarınızı daha keyifli ve nefes alan mekanlar haline getirir. Duvarınıza asacağınız duvar panosu ve tablo ile oturma odanıza tamamen yenilenmiş havası verebilirsiniz.

LED Işıklar Tablolarınıza Daha Çekici Bir Görünüm Kazandırır

Oturma odası ve evinizin giriş bölümünde yapacağınız yenileme işlemlerinde duvar panosu ve tablo fazlasıyla dekoratif bir görünüm sağlar. Özellikle antrelerde büyük boy tablolar ve panolar tercih edebilirsiniz. Duvar panosu ve tablolarınızı LED ışıklarla süsleyerek daha dikkat çekici bir görünüm kazanmalarını sağlayabilirsiniz. Son dönemlerde dekorasyon alternatifleri arasına tablolu duvar saatleri de girmeye başladı. Duvarlarınızda çok fazla boşluk olduğunu düşünüyorsanız manzaralı ya da üzerinde sayı bulunmayan bir tablolu duvar saati ile göz zevkinize hitap edecek bir tasarım yapabilirsiniz.

Dekorasyonunuz için duvar panosu ve tablo seçerken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Evinizin alan ölçülerine hakim olmalısınız. Duvarlarınızda yapacağınız düzenleme işlemlerinde oranlamalara çok dikkat etmelisiniz. Küçük bir oturma odanız varsa dev bir duvar panosu tercih etmeniz yanlış bir karar olur. Geniş ve büyük bir oturma odasında ise küçük ve az sayıda tablo kullanmanız da yanlış oranlama yaptığınızı gösterir. Yanlış oranlama dekorasyonunuzda ciddi eksiklikleri göz önüne serer.

Evinizi dizayn ederken satın aldığınız mobilyalarınız da nasıl odanızın büyüklüğüne göre bir oranlama yapıyorsanız bu kuralı duvar dekorasyonunuzda da uygulamalısınız. Kullanılan renklerin baskın olması dekoratif duvar panosu ve tablonuzu odanızın odak noktası haline getirebilir. Bu durumda diğer tüm mobilyalarınız gölgede kalabilir. Seçeceğiniz dekoratif pano ve tablonun duvar ve mobilyalarınızın rengine uygun olmasına dikkat edin.

Yağlı Boya Tablolarınızı Kesinlikle Deterjanla Temizlemeyin

Baskı, yağlı boya, 3 boyutlu tabloların yanı sıra duvar panolarınızı periyodik olarak temizlemelisiniz. Baskı, 3 boyutlu tablolar ve panolarınızın temizliğini özel toz bezleri ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Üzerlerinde vernik olan yağlı boya tablolarınızı çok fazla kir tutmayacakları için toz alma tüyleri ve özel toz bezleri ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uzun süre duvarınızda asılı bulunan yağlı boya tablolarınızın üzerinde lekelenmeler olabilir. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde vernikli veya verniksiz olsun tablolarınızı ıslatılmış nemli bir bezle silebilirsiniz. Bu işlem yağlı boya tablonuza herhangi bir zarar vermez. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kesinlikle yağlı tablolarınızı silerken deterjan kullanmamalısınız. Deterjan boyayı yüzeyden kazıyacağı için tablonuza ciddi zararlar verebilirsiniz.

Duvar Panosu ve Tablo Seçiminizde Kaliteden Ödün Vermeyin

Tablo ve panolarınızı duvara asmadan önce ev dekorasyonunuzda en önemli yardımcınız olan metrenizi çekmecenizden çıkarın. Bu işlemi yaparken lazer hizalama cihazı, matkap, dübel ve vida kullanmalısınız. Birden çok tablo ve panonuzu lazer hizalama cihazı sayesinde rahatlıkla duvara asabilirsiniz. Bu cihaz tablolarınızın duvara aynı hizada ve doğrultuda asılmasını sağlayarak daha estetik ve güzel bir görünüm kazanmalarına yardımcı olur. Duvar panosu ve tablo satın alırken bu ürünlerin üretiminde kullanılan malzemelere dikkat edin. Kalitesiz malzemeler kullanılarak ucuza üretilen duvar panosu ve tablolar sağlığınızı tehdit edebilir. Oturma odası, mutfak ve yatak odanızın dekorasyonu için özel tasarım tablo ve pano modellerini Engince Mobilya kalitesiyle inceleyebilir, istediğiniz ürünü sepetinize ekleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar