Eşsiz Parçalarla Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri!

Sadece bedeninizi değil, zihninizi ve ruhunuzu aynı anda dinlendireceğiniz bir yatak odası dekorasyonu için hazırlıklara şimdiden başlayın. Konforun ön planda olduğu, aynı zamanda modern bir dekorasyon ile kendinizi rahat hissedeceğiniz bir yaşam alanında neler olsun istersiniz? Şık bir yatak odası takımı mı yoksa aksesuarlar ve kullandığınız renkler ile harmanladığınız göze çarpan özel detaylar mı? Her ikisini aynı anda gerçekleştirebileceğiniz birkaç yatak odası dekorasyonu fikirlerini sizler için araştırdık.

Duvar Renklerinden İlham Alın!

Bu süreci duvar renklerini değiştirerek başlatabilirsiniz. Yatak odalarında en çok kullanılan renkler, açık tonlardan yana oluyor. Çok koyu renkler, bir odayı daha basık ve karanlık gösterebilir. Kafanızdaki dekorasyonu tasarlarken duvar rengini netleştirmeniz, bir sonraki sürece daha hızlı geçiş yapmanıza ve kullanacağınız mobilyaların tarzına kolayca karar vermenize olanak sağlayacaktır. Oda renginin açık tonlarda olması, sizleri sınırlandırmasın. Yeşil ve mavinin en açık tonlarının etkisi sayesinde odanızda gözle görülür, harika bir enerjiye yer açabilirsiniz. Duvar boyası konusunda biraz kuralların dışına çıkmak istiyorsanız duvar renginde kullandığınız açık tonların en koyu hallerini, belli noktalarda kullanabilirsiniz. Örneğin; açık yeşil duvarın bir bölümünü dikdörtgen, kare ya da yuvarlak hatlar ile koyu yeşile boyayabilirsiniz. Son derece modern bir etki yaratan bu uygulama, son dönemlerde de sık sık kullanılmaktadır.

Geniş Yatak Odalarında Berjer Kullanımı

Yatak odası dekorasyonunuza rahatlığın ön planda olacağı bir yön vermek istiyorsanız sadece konforlu bir yatak yeterli olmayabilir. Günün belli saatlerinde kitap okuma aktivitenizi gerçekleştirdiğiniz yer, yatak odanız ise berjer modellerine şans verebilirsiniz. Berjer çeşitleri, her ne kadar salon dekorasyonlarında görmeye alışkın olduğumuz mobilyalar olsa da yatak odaları için de tercih edilebilecek en ideal ürünler arasındadır. Odanızda rahat ve ve konforlu, spor bir tasarıma sahip berjer modeline yer vermeyi düşünebilirsiniz. Odanızın dekorasyonunda çok fazla açık renge yer verdiyseniz berjer rengini zıt tonlarda tercih ederek güzel bir kontrast oluşturabilirsiniz.

Kırlentlerin Gücü Adına!

Gün içinde pek çok şey ile aynı anda ilgilenmenin yorgunluğu, çoğu zaman bizleri yatak odamıza doğru sürükleyebiliyor. Üstelik saat kaç olursa olsun… Tam da bu nedenle yatak odası dekorasyon fikirleri arasına kırlent modellerini de dahil ettik. Kırlentler, dekorasyon açısından küçük şık detaylar olarak odanızdaki yerini alırken, diğer yandan kendinizi yatağa bıraktığınızda o yumuşacık hissi ile tüm yorgunluğunuzu unutturacaktır. Kırlent kullanımının yatak odasındaki yeri, salonda yer alan modeller gibi değildir. Yatak odası dekorasyonunuzda yer vereceğiniz kırlentler konusunda daha özgür olabilirsiniz. Pullu, çiçek desenli, peluşlu ve rengarenk modellerden dilediğinizi tercih etmekte özgürsünüz.

Tarzınızı Odanıza Yansıtın: Aksesuar Seçimi

Bir yatak odası dekorasyonu asla aksesuarsız olmamalıdır. Odanız büyük ya da küçük olsun hiç fark etmez, oda duvarlarına uygun ölçülerde tablo, ayna ya da raflar kullanarak zevklerinizi ve tarzınızı odanıza yansıtabilirsiniz. Özellikle küçük bir yatak odanız varsa ayna kullanımı ile odanızı daha ferah ve geniş bir görünüme bürüyebilirsiniz.

Avize Seçimine Özen Gösterin!

Söz konusu bir dekorasyon olunca, en sona bırakılan faktörlerden biri avize seçimi olabiliyor. Aslında küçük ve önemsiz gibi görünen avizeler, doğru bir tercih ile dekorasyonların yıldızı haline gelebilir. Yatak odası dekorasyonunuzun genel görünümüne en uygun avize seçimi ile yaşam alanınıza hareketlilik kazandırabilirsiniz. Avize modelleri, seçeneğin çok fazla olduğu ürünlerdir. Avize kullanımının yanı sıra yatağınızın iki yanında duvar aplikleri kullanarak, günün belli saatlerinde farklı ışıklandırmalardan yararlanabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar