Hangi Alan için Nasıl Sehpa Tercih Edilmeli?

Sehpalar, oturma odalarının merkezi denilebilecek kadar temel parçalardır. Uzaktan kumandalar ve dergiler için bir yer niteliğinde olduğu gibi, odanın tarzını da canlandırır. Kullanılan malzeme ve stline göre seçeceğiniz sehpalarda soft, asi ya da modern görünümler yakalayabilmeniz mümkün. Sehpalarınızı şekilleri ne olursa olsun çarpıcı kılmak için üzerindeki çiçekleri, kitap ya da dergileri ya da tepsileri bir uyum içinde konumlandırmanız gerekir.

Eğer siz de oturma alanlarınızda bir yenilenme başlatmayı hedefliyorsanız hemen sehpa modelleri arasından tercihinizi gözden geçirebilirsiniz. Yüzlerce renk ve tasarım arasından gerek işlevsel gerekse sadece dekoratif parçalar yakalayabilirsiniz. Odadaki diğer mobilyalar ve aksesuarların aksine dekorasyonunu sıkıldıkça değiştirebilir, kendi tasarımlarınızı ve zevkinizi güncel olarak yansıtabilirsiniz.

Yan sehpa, c sehpa, orta sehpa, veya zigon sehpalarınız için bu kadar çok dekorasyon fikri varken bir sehpayı nasıl konumlandırarak dekore edeceğinize karar vermek sizin için zor olabilir. İster klasik, rustik, modern veya klasik tarzda dekorasyona sahip olursanız olun sehpa dekorasyonunun en çarpıcı ipuçlarını sizin için derledik, keyifli okumalar!

Oturma Alanınız Modern Çizgilere Sahipse

Altın metal görünümlü veya cam detaylara sahip bir sehpa, son zamanlarda trend olan ananas aksesuarlar da dahil olmak üzere altın vurgular ve diğer sevimli dekoratif öğeler içeren bir kristal lamba için mükemmel bir temel görevi görebilir. Yine pampas otu ya da modern yapay çiçeklerle bezenmiş bakır tonlarında vazolar, bu tarz sehpaların üzerini tamamlayacaktır.

 

Modern oturma alanlarında merkezde öğelerin bulunmasından hoşlanmayan kahve düşkünlerindenseniz sehpanızı bir kahve barı gibi konumlandırarak zevkinizi her an sürdürebilirsiniz. Göz alıcı mug’lar, favori kahve makineniz ve kahve çekirdeklerinizi sergileyebileceğiniz cam kavanozlar gibi seçeneklerle ister endüstriyel ister modern bir anlayışa merkezde değil favori köşenizde de sahip olabilirsiniz.

Ahşap Tarzdan Beslenmeyi Sevenlere

Dekorasyonunuza biraz doku eklemek için ahşap modellere yönelebilirsiniz. Bunun için iki farklı boyuttaki ağaç tabureyi yan yana konumlandırarak bir sehpa görünümü yakalayabilirsiniz. Küçük nesneler dışında üzerini boş bırakmanız tavsiye olabilir. Sehpalarınızın altında tercih ettiğiniz halılar tamamlayıcı olacaktır. Bu çeşit masalar için asimetrik kesilmiş, belli şekillerde olmayan yatay ağaç tasarımlar da tercih edebilirsiniz. Mermer görünümlerle koltuğunuzun tamamlanacağı ahşap ya da ağaç c sehpalar da iyi bir fikir olabilir.

Şeffaf Seçeneklerle Küçük Alanları Genişletin

Özellikle küçük oturma odası alanlarına sahipseniz cesur ve hacimli öğelerle alanı sıkıştırmak yerine atmosferi daha temiz ve berrak tutmak için cam bir sehpa ve şeffaf vurgulu parçalar tercih edebilirsiniz. Tamamen şeffaf mika ya da cam seçenekler görsel olarak göz yormaz ve odağı tamamen koltuk takımınıza ya da halınıza çeker. Üzerinde konumlanabilecek çeşitli dergiler, heykelcikler ya da renkli kutular tercih edilebilir.

Depolamadan Vazgeçemeyen Kalabalıklar için

Sehpanızın alt kısmını depolama alanları kazanmak için değerlendirebilirsiniz. Bunu tasarımsal olarak kendiliğinden bölmelere sahip sehpalarda odanızın ve zemininizin renklerine uygun kutular tercih ederek kullanabilirsiniz. Eğer misafir sık ağırlamayı seven ya da çocuklu bir aileyseniz altındaki bölmelere dört köşesinden minderler ya da alçak puflar saklanabilen seçeneklerle oturma alanınızı yer kaplamadan gerektiğinde artırabilirsiniz.

Sehpalar Sert Materyallere Sahip Olmalı Kuralı Yok!

Ahşap, metal ya da sert herhangi bir materyale sahip sehpalardan ziyade daha soft seçeneklerden hoşlanıyorsanız, dekorasyonunuzda da yumuşak dokular hakimse tok görünümlü bir puf da elbette orta sehpanızın vazifesini görür. Belki üzerinde kahve servisi yapabileceğiniz bir seçenek olmayacak fakat üst alanına göre daha küçük, oval hatlı pufunuzun üzerinde sabit durduğundan emin olduğunuz bir tepsi ve kase kombinasyonuyla bu havayı yakalayabilirsiniz. Siz de dekorasyon tarzınızı yakalayabilecek zevkli sehpa seçimleri için Engice’yi ziyaret edebilirsiniz!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar