Farklı Salonda için Farklı Orta Sehpa Önerileri

Orta sehpa; salon ve oturma odalarının en çok dikkat çeken unsurlarından biridir. Koltuk takımı, perde ve halı gibi diğer dekorasyon unsurlarını tamamlaması ve hem işlevsel hem de estetik olması sebebiyle yaşam alanlarının vazgeçilmezi haline gelen orta sehpalar, üzerlerinde taşıdıkları aksesuarlarla ilgi odağı haline gelebilir. Büyük odalarda işlevsiz alanı daha iyi değerlendirmek için kullanılan orta sehpalar; küçük odalarda ise hem servis masası hem çalışma masası hem de dekorasyona katkıda bulunmak gibi farklı amaçlarla kullanılarak alan tasarrufu yapmanıza yardımcı olur.

Renkleri, boyutları ve tasarımları ile çeşitlilik konusunda sınır tanımayan orta sehpa modelleri arasından seçim yaparken seçeceğiniz modelin sade ve işlevsel bir tasarıma sahip olmasına önem vermelisiniz. Orta sehpa fiyatları; ebatlara, kullanılan malzeme tipine ve tasarım özelliklerine göre değişiklik gösteriyor.

Orta Sehpa Seçiminde İlk Adım: Ebatları Belirlemek

Orta sehpa seçerken ilk yapmanız gereken şey mobilyanın yerleştireceğiniz odanın ebatlarıyla ve birlikte kullanılacağı diğer eşyalarla uyumlu boyutlarda olup olmadığını belirlemektir.

Orta sehpa genellikle koltuk takımıyla birlikte kullanıldığı için oda boyutları kadar koltuk takımının boyutlarını belirlemek de büyük önem taşır. İdeal sehpa boyutu ihtiyaca ve kullanım amacına göre farklılık gösterse de sehpa ile oturma grubunun uyumlu görünmesi için kullanabileceğiniz bazı pratik boyut formüllerinden söz edebiliriz. Örneğin; seçeceğiniz sehpanın uzunluğu, sehpayla birlikte kullanacağınız oturma grubundaki en uzun koltuğun yarı uzunluğunda olabilir. Koltuk boyutlarını dikkate almadan yapacağınız seçim, eşyalar arasındaki ahengi bozarak odanın genel görüntüsüne zarar verebilir.

Farklı Dekorasyon Tarzlarına Farklı Orta Sehpa Modelleri

Seçeceğiniz sehpanın ideal boyutlarını yaklaşık olarak belirledikten sonra görselliği ön plana alabilirsiniz. Yaşam alanınızda yansıtmak istediğiniz dekor tarzına göre farklı geometrilere ve farklı yüzey özelliklerine sahip modelleri değerlendirebilirsiniz. Örneğin; evinizde modern bir atmosfer yaratmak istiyorsanız parlak metal yüzeyli ayakları olan cam yüzeyli bir sehpa kullanabilirsiniz. Yine modern dekorasyonda, altıgen veya yuvarlak formlu modelleri değerlendirebilirsiniz.

Rustik dekorasyon uygulamalarınızda ahşap yüzeyli ve ahşap ayaklı modellere yönelebilirsiniz. Popülaritesini her geçen gün arttırmakta olan retro akımına kapılarak yaşam alanınızı vintage ruhunu yansıtan mobilya ve aksesuarlarla donatmak istiyorsanız, yüzey malzemesi olarak mermer kullanılan veya yüzeyi mermer gibi görünen sehpa modellerini tercih edebilir; retro tarzını perçinlemek için sehpayı şık bir abajurla kombinleyebilirsiniz.

Yılların eskitemediği klasik dekorasyona gönül verenlerdenseniz, gösterişli çizgilere ve altın rengi gibi parlak renklere sahip olan bir modeli tercih edebilirsiniz. Ancak seçeceğiniz sehpanın farklı odalara ve farklı dekorasyon stillerine uyum sağlayabilmesini istiyorsanız mümkün olduğu kadar sade ve işlevsel tasarımlara yönelmeniz tavsiye ediliyor. Risksiz sehpa seçimlerinizi; hobilerinizi ve kişiliğinizi yansıtan aksesuarlarla süsleyerek evin her odasına iç dünyanızdan dokunuşlar yapabilirsiniz.

Dar Alanlar İçin Orta Sehpa Nasıl Seçilir?

Küçük ebatlı odalar için sehpa seçmek zorlayıcı bir sürece dönüşebilir. Ancak küçük alanlar için bile en doğru seçimi yapmanızı sağlayacak bazı önerilerimiz var! Küçük alanları olduklarından daha geniş ve ferah göstermenin en basit yöntemlerinden biri yuvarlak ve oval hatlara sahip eşyalar kullanmaktır. Bu yöntemi orta sehpa alırken de uygulayabilir; küçük ebatlı yuvarlak sehpa modellerine yönelebilirsiniz. Zaten dar olan bir ortamı daha fazla boğmamak için cam tablalı, ince metal ayaklı modelleri tercih edebilirsiniz. Küçük odalarına imdadına yetişen bir diğer orta sehpa modeli ise iç içe geçirilebilen ve gerektiğinde parçalar halinde kullanılabilen modellerdir.

Altında veya yan tarafında ekstra depolama alanı sağlayan orta sehpaları alan tasarrufu yapmak için tercih edebilir; söz konusu alanları dergilik gibi kullanabileceğiniz gibi canlı bitkiler veya aksesuarlar için de kullanabilirsiniz. Birbirinden şık orta sehpa modellerini detaylıca incelemek için Engince Mobilya’nın web adresini ziyaret edebilir, beğendiğiniz modeli hemen sepete ekleyerek zahmetsiz online siparişin keyfini yaşayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar