Fazla Eşyalar için Çözüm: Dolaplı TV Üniteleri

Salonda her yer eşyayla dolu, eşyalar üzerime geliyor diyorsanız, fonksiyonel eşyaları ile kendinize yer açabilirsiniz. İşte bu noktada saklama alanlarına sahip dolaplı tv ünitesi modelleri zahmetsiz ve şık bir dekorasyonun en ideal anahtarı olabilir!

Televizyonlar, geçmişte sehpa üzerlerinde dantelden örtüleriyle hatırlanır. Günümüzde ise hala bir eğlence aracı olarak kabul gören televizyonlar, evlerde konumlandığı alanları da artık zevk köşesine çeviriyor. Böylece televizyonlar dekorasyonda konumlanıyor hem de evdeki fazla eşyalardan kurtulma imkanı sunuluyor.

Fazla eşyalar ise hemen herkesin, hayatının bir döneminde dert yandığı meselelerin başında geliyor. Seneler geçtikçe eşyalar birikiyor, atmaya kıyamıyorsunuz. Oysa evinizin dekorasyonu genel olarak sade bir düzende akarken bir de bakıyorsunuz ki bir çok şey ortada, karma karışık ve öylece karşınızda duruyor. İşte bu yüzden tv üniteleri, fazla eşyaları saklamak ve aynı zamanda evde şık bir görüntü sağlamak için en iyi seçenek olarak karşınıza çıkıyor.

Dolaplı Tv Ünitesi Alırken Unutmamanız Gerekenler

Tv ünitesi evlerde en çok dikkat çeken, görkemli mobilyalardandır ve yanlış seçimlerde oldukça göz yorabilmektedir. Yanlış seçim yapmamak için bir kaç önemli konuya dikkat çekiliyor; televizyon açıkken izlediğiniz noktaya odaklanmanıza engel olmamalı ve televizyon kapalıyken de odanızın dekoruna uyumlu, tamamlayıcı özellikte olmalıdır. Ruhsal durumunuzu olumlu yönde etkileyen renk ve aydınlatma seçimleri yapılmalı.

Tv ünitesinde kullanılan malzemenin dokusu da dekorasyonunuzla uyumlu olmalı. Kaplamalarında desenlerin yoğunluğu satın aldığınız tv ünitesiyle uzun bir dönem geçiremeyeceğiniz anlamına gelebilir. Heybetli modeller bolca saklama alanı olacağından asla karmaşık görünmemeli.

Dolaplı Tv Ünitesi Modellerinde Stilini Belirle

Tv üniteleri, küçük oturma odaları veya geniş salonlar için de fonksiyonel, ergonomik ve her oturma alanına uyum sağlayabilecek şekilde tasarlanıyor. Sade çizgilerde ve açık renklerde ışıl ışıl parlayan modellerden, gösterişli tasarımlara kadar evinize uyum sağlayacak bir modeli bulmanız mümkün…

Tv ünitesi tasarımlarında ceviz ahşap malzemeleri ile tasarlanmış modeller çok tercih ediliyor; bu ev dekorasyonunda oturma gruplarının daha klasik görünmesini sağlıyor. TV ünitesinin MDF gibi daha yumuşak görünüm sağlayan modellerinde veya daha açık renk ahşap malzemeler ile tasarlandığı durumlarda dekorasyon daha modern çizgilere yöneliyor. Tamamen cam ve metal kaplama tv ünitesi tercih ettiğinizde dekorasyonda minimalist tarz yakalanıyor.

Tv üniteleri genellikle birbirinden bağımsız bloklar şeklinde olduğundan, kişilerin kendi stilinizi yaratması mümkün olabiliyor. Örneğin; tv ünitesinde alt blok ve üst blok modüllerin farklı boyutlu tasarımları ön plana çıkıyor. Üst modüllerde açık raf stili ve alt modüllerde kapalı saklama alanları ile zarif bir görünüm sağlanıyor. Boyutları aynı olan sağ ve sol blokta kapaklı saklama alanları ve alt blok bileşenlerinden oluşan tv ünitesi gösterişli tasarımının yanı sıra sunduğu işlevsel çözümlerle de oturma odası ve salonları çok daha kullanışlı hale getiriyor. Yerden yüksek tasarımlarda modülün ayakları ön plana çıkıyor ve yer ile arasında oluşan boşluk sayesinde odanın temizliğinin daha kolay olması da tercih sebebi oluyor.

Kitaplara yer bulamadığınızda, duvar raflı tv ünitesi yine bu görevi üstlenebiliyor, ayrıca bir kütüphaneyi de kaldıramayacak boyuttaki odanızda büyük avantaj elde edilebiliyor. Evlerde vitrin havası veren, çok sayıda bölmeli ve uzun raflardan oluşan tv ünitesi tasarımları ise oldukça iddialı ve odanızda göz alıcı olabiliyor. Birkaç dekoratif biblo ile evinizde şık bir vitrin sahibi de olabilirsiniz bu sayede…

Kaliteli malzemeler ile üretim yapan Engince Mobilya’da hem göze hem de ihtiyacınıza cevap bulmanız kaçınılmaz! Geniş model yelpazesi arasından stilinize uygun modelleri bulabilir, uygun fiyat avantajları ile kolayca satın alabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar