Genç Odası için Kolay Dekorasyon Önerileri

Çocuklar büyüyor ve büyürken odalarında da bir takım değişiklikler gerekiyor. Bu değişikliklerin dekoratif olabilmesi için, dinamik formlar ve capcanlı renkler tek başlarına yeterli olmaz. Bir genç odası dekore ederken özellikle onların ihtiyaçlarını ve zevklerini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Günümüzde ise gençlerin o dipdiri ruhlarını yansıtan ve ihtiyaçlarını muntazaman karşılayacak olan zengin ürün çeşitlerini ve yaşam alanı aksesuarlarını her yerde bulabilmek mümkün. Öyleyse tarzlarıyla genç zevklere hitap eden ve pratik kullanım olanaklarıyla da onların yaşam alanlarının vazgeçilmezi olacak dekorasyon önerilerine göz atmaya ne dersiniz?

Genç Odalarının Olmazsa Olmazı: Çalışma Masası

Hem yatak odası hem de çalışma odası işlevi gören genç odalarında, çocuklarınıza konforlu bir dinlenme alanı oluşturmalı ve çalışmaları için verimli bir ortam sağlamalısınız. Onlar için kullanışlı ve odaklanmaya yardımcı olacak bir çalışma masası, genç odası dekore ederken ilk dikkat edilmesi gereken noktadır. Genç odasında oldukça işlevsel şekilde kullanılacak olan çalışma masasını, minimal tasarıma sahip modüler ürünlerden tercih edebilirsiniz. Çünkü minimal stil, ödev yaparken çocuğunuzun dikkatini dağıtmayacak bir sadelikte olacaktır.

Çalışma Masası ile Uyum İçinde Fonksiyonel Bir Sandalye

Çocuğunuz ödevlerini yaparken sırtını sağlıklı bir şekilde destekleyen sandalyelere ihtiyaç duyacaktır. Bu nedenle çalışma sandalyesi alırken çocuğunuzun bel sağlığını göz önünde bulundurmanızda yarar vardır. Ayrıca uzun süre çalışma masasını kullananlar için sırt ve oturak bölümünde extra katmanlı, terletme yapmayan euro file kumaşla kaplı sandalyeleri tercih etmeniz kullanım ömrü açısından çok daha isabetli olacaktır. Geniş çalışma alanına sahip masalar için de tekerlekli ayaklara sahip fonksiyonel sandalyeleri tercih edebilirsiniz. Yükseklik ayarı yapılabilen bu sandalyeler, 360 derece dönebilmekte ve zemin çizilmelerine karşı tekerlek korumalı yapıdadırlar.

Dar Alanlar İçin Ayna Detaylı Dolaplar

Genç odalarını dekore ederken kullanacağınız dolap modelleri çocuğunuz için oldukça kullanışlı olmalıdır. Bunun için hem açık hem de kapalı depolama alanlarının yer aldığı dolap modellerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Eğer genç odası için mevcut alanınız yeterince büyük değilse ayna kapaklı dolaplara da göz atabilirsiniz. Çünkü aynalar dar alanlarda daha geniş ve ferah bir atmosfer oluşturacaktır. Farklı tasarımlardan hoşlanan bir çocuğunuz varsa ahşap ve metal ağırlıklı doku barındıran tercihlere de yönelebilirsiniz.

Geniş Alanları Zenginleştiren Modül: Komodin

Genç odalarını zenginleştiren bir detay olan komodinler, ayak dizaynından çekmece tasarımına kadar pek çok renk, doku ve stil ile karşınıza çıkacaktır. Tek çekmeceli ve metal ayak tasarımlı komodinler hem modern bir görünüm sergiler hem de çocuğunuz için kolay kullanım imkanı sunar. İki çekmeceli olan retro motifli komodinler ise klasik tarzda dekore edilecek genç odaları için daha uygundur. Ayrıca yatak baş ucunda konumlandıracağınız komodinlerin üzerine dekoratif bir lamba, abajur veya biblo koyarak dekorasyona estetik bir hava katabilirsiniz.

Kanserojen İçerikli Ürünlere Dikkat!

Genç odası dekorasyonu yaparken özen gösterilmesi gereken bir diğer önemli konu da, odada yer alacak mobilyaların boya ve cilalarının sağlığa zararlı malzeme içerip içermediğini öğrenmektir. Özellikle büyüme çağındaki çocukların yaşam alanlarında kanserojen katkı maddesi içermeyen ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Çünkü kanserojen içerikli genç odası ürünleri, hem çevreye hem de sağlığa oldukça zararlı kimyasallar içermektedir.

Siz de çevreye ve sağlığa zararsız, kanserojen madde içermeyen aynı zamanda estetik duruşu ile genç odanızda göz dolduracak bir takım görmeyi istemez misiniz? Öyleyse Engince’nin genç odası takımı modelleri tam size göre. Asil duruşu ile Tyler Genç Odası Takımı ya da prenseslere layık Sindirella Genç Odası Takımı sizlerle buluşmayı bekliyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar