Hangisi Daha Kullanışlı; Baza mı Karyola mı?

Evini yeni döşeyecekler ya da yaşam alanlarında yeni ve trende uygun tasarımlar görmek isteyip mobilya yenilemek niyetinde olanlar için model seçmeye başlamadan önce ne istendiğine dair net kararlar almak gerekiyor. Örneğin evinizde son moda ürünlere mi yer vermek istiyorsunuz yoksa kişiliğinizi yansıtan özel tasarımlardan mı yararlanmak istiyorsunuz? Mobilya seçiminde öncelik verdiğiniz kriter işlevsellik mi, görsellik mi? Bir başka soru: Özenle seçtiğiniz ve satın aldığınız tasarımlar nasıl bir ortamda yer bulacak? Bu gibi sorulara verdiğiniz yanıtlar, mobilya seçiminde neye ihtiyacınız olduğunun cevabını şekillendiriyor.

İki Farklı Tercih, İki Farklı Tasarım

Yorucu günün ardından stresimizi bir kenara bırakmamızı sağlayan yatak odaları aslında belki de ev dekore ederken en çok dikkat etmemiz gereken mekanlardan biri. 2021 trendlerinde görülen ferah, yumuşak geçişli tasarımlar; mavi, kahve gibi dingin tonlar yatak odası tasarımlarında da hakim yönelimler. Eğer yatak odanızı yenileyecekseniz ya da yeni dekore edecekseniz aklınıza gelen ilk soruyu duyar gibiyiz: Yatak odasında baza mı yoksa karyola mı tercih etmeliyim ya da bazasız bir takım beğenip sonradan mı eklettirmeliyim?

Buna cevap arıyorsanız şimdiden söyleyelim: Aslında cevabınız ne istediğinizle ve ihtiyaçlarınız ile doğru orantılıdır. Tercihe göre günümüzde hem karyolada hem de bazalı modellerde trende uygun, modern tasarımlar her daim var.

Baza mı, Karyola mı?

Yatak odalarımız dinginlik aradığımız alanlar. Yerli yerinde ve mümkünse az eşyanın kullanıldığı mekanlar aradığımız dinginlik, rahatlık ve huzuru sunuyor. Eğer aradığınız bu ise bazalı modeller fazlalıklardan arındırılmış bir ortam yaratmanızı sağlayacaktır. Bu tasarımlar eşyalarınızı depolamanıza yarayan sandıkları sayesinde kalabalık görüntüleri bertaraf ediyor. Eğer evinizde mevsim geçişlerinden doğan eşyalarınızı depolayabileceğiniz bir alanınız yoksa bazalı modeller gerek kıyafetleriniz, gerekse yastık, yorgan, battaniye gibi ürünlerinizi muhafaza edebileceğiniz alanlar sunuyor. Hele ki günümüzde evlerin eskiye nazaran daha küçük tasarlandığını düşünecek olursak bazalar sizin için biçilmiş kaftan. 

Buraya kadar her şey güzel ancak bazaların saydığımız avantajları yanında dezavantajları da söz konusu. Eğer temizliğe fazla vakit bulamayan biriyseniz bazalar sizin için tercihte ikinci sıraya düşebilir; çünkü sık sık açılmayan yerler olması biriken tozları da beraberinde getiriyor. Bu modellerde dayanıklı amortisör kullanılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde zaman içinde ağırlıktan zayıflayan mekanizmalar sizi zorlayabilir. Son olarak tercihiniz bazalı modeller ise içerdiği ekstra mekanizmalar ve sandığı sebebiyle yüksek baza fiyatları karşınıza çıkabilir.

Ahşap ya da demir temelli karyola içeren yatak odası takımlarının ağırlıklı tercih sebebi nostaljik esintili zarif görüntüleridir. Eğer eşya depolama sıkıntınız yoksa trende uygun zarif karyola modelleri ile odanızı dekore edebilirsiniz. Ayakları yerden yüksekte tasarlanabildiği için temizlik konusunda daha pratik olan karyolalar taşınma durumlarında ise dezavantajlı konumda; çünkü boyası, cilası çiziğe maruz kalabiliyor. 

 

Ya İhtiyaca Rağmen Bazasız Bir Yatak Odası Takımı Beğendiysek?

Bazasız bir model beğendiniz fakat bazaya ihtiyacınız var. Peki bu durumda ne yapmalı? Yatak odası takımları ağırlıklı olarak bazasız tasarlansa da şık ve modern baza modelleri bulmak elbette mümkün. Bulamadığınız takdirde baza eklemesi de yapılabiliyor. Ancak harici baza kullanımında karyola takımlarının başlık kısımları genellikle alçak üretildiği için yatak ve yastıklar yerleştikten sonra başlığınızın görünümü gölgelenebilir. Böyle bir uygulamada bu noktaya dikkat etmek, beklentiler konusunda oluşabilecek olası sorunların da önüne geçecektir.

Siz de son trendlere uygun bir yatak odası dekore etmek istiyorsanız ama aklınızda hala soru işaretleriniz varsa Engince Mobilya’nın Web sitesini ziyaret edip şık, fonksiyonel tasarımlı ve modern görünümlü, bütçenize dost modellerimize bakabilir; inceleyeceğiniz baza ve karyola fiyatları ile tarzınızı ortaya koyan ürünlere ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar