Son Dönemin Favorisi: Kadife Kumaş Koltuk Takımları

Kadife koltuk takımı, dekorasyonda hareketli ve göz alıcı detaylardan hoşlananların ortak tercihi olarak öne çıkıyor. Şık görüntüleriyle dikkat çeken kadife takımlar pek çok farklı dekorasyon stilinde kullanılabildikleri için hem evlerde hem de ofislerde sıklıkla tercih ediliyor. Kadife koltuk takımı kullanarak yaşam alanınızda modern dekorasyondan barok dekorasyona, klasik dekorasyondan mevsimsel kış dekorasyonuna kadar birçok farklı stili yansıtabilirsiniz.

Açık renkli ve ışıltılı kadife koltuk takımları ortama lüks ve zengin bir hava katarken koyu renkli takımlar ise ağır ve ciddi bir atmosfer oluşturmanıza yardımcı olur. Estetik özellikleriyle olduğu kadar yumuşak ve kaliteli dokularıyla da öne çıkan kadife koltukları zamansız dekorasyon tarzlarını uygulamak için de kullanabilir; modası hiç geçmeyen bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.

70’li Yıllardan Günümüze…

Dekorasyon trendleri üzerindeki etkisini asla kaybetmeyen kadife kumaş, 70’li yıllardan beri şık ve etkileyici tasarımları süslemeye devam ediyor. Oturma odaları ve salonların baş köşelerinde assolist edasıyla karşımıza çıkan kadife koltuk takımları, son yıllarda yemek odalarından çalışma odalarına kadar evin tüm alanlarında yer almaya başladı. Kadife kumaşlar genellikle avangard mobilya olarak tabir edilen, ağır işçiliğe ve gösterişli hatlara sahip olan mobilyalarda kullanılıyor.

Hal böyle olunca, standart kumaş tiplerinden üretilen koltuklar zaman zaman kadife koltuk takımı fiyatlarına göre daha uygun fiyatlı oluyor. Ancak el emeğinin, görselliğin ve kalitenin en üst seviyede olması kadife koltuk takımlarının yıllardır en çok tercih edilen ürünlerden biri olmasını sağlıyor. Kadife koltuk takımları evlerde olduğu kadar ofislerin dinlenme ve görüşme alanlarında, otel lobilerinde ve lüks restoranlarda da kullanılıyor.

Son Yılların Favorisi: Tay Tüyü Koltuk Takımı

Söz konusu koltuk kumaşları olduğunda en az kadife kumaş kadar rağbet gören ve özellikle temizlik konusunda kullanım kolaylığı sağlayan tay tüyü kumaş, dekorasyon trendlerine yön veriyor! Bu kumaş tipinin yavru taylarla organik bir bağlantısı bulunmuyor; kumaş, üretim sırasında kullanılan iplikler tay kılı uzunluğunda ve görüntüsünde olduğu için tay tüyü ismiyle anılıyor. Tay tüyü kumaştan imal edilen koltuk takımları su geçirmeme, leke tutmama ve kullanım ömrünün çok uzun olması gibi üstün özellikleriyle göz dolduruyor. Yumuşak yapısıyla kadife ve süet arasında rahat ve keyifli bir his sağlayan tay tüyü kumaşlar, gün ışığında ve yapay ışık altında farklı tonlar yansıtarak ortama hareket kazandırıyor.

Tay tüyü koltuk takımları, yırtılma ve sökülmeye gösterdiği ekstra dayanım ile evcil hayvan sahiplerinin de ilk tercihleri arasında yer alıyor. Tay tüyü koltuk takımları da kadife koltuk takımı modelleri gibi özellikle kış aylarında sıcak ve konforlu mekan tasarımları yapmak için değerlendiriliyor. Kadife kumaşın dokusundan ve görüntüsünden hoşlanan ancak kullanım kolaylığını daha çok önemseyen ev ve iş yeri sahipleri tay tüyü koltuk takımlarına yöneliyor.

Kadife Koltuk Takımı ile Şık Dekorasyonlar İmza Atın

Kadife koltuk takımı modellerini metal aksesuarlarla destekleyerek modern bir yaşam alanı tasarlayabileceğiniz gibi ahşap ve altın varaklı detaylarla birlikte kullanarak klasik dekorasyona uygun bir görüntü de elde edebilirsiniz. Kadife koltuk takımınızı ahşap ayaklı bir orta sehpa ile kombinleyebilir, saten veya ipekli kumaştan imal edilen perdeler ile mobilyanıza gösterişli bir arka fon oluşturabilirsiniz. Engince Mobilya tarafından üretilen ve şıklığıyla göz kamaştıran kadife Chester koltuk takımı çeşitlerine göz atabilir, birinci kalite kadife kumaşın eşsiz görselliğini evinize taşıyabilirsiniz. Klasik çizgileriyle zamansız mekan tasarımlarının gözdesi haline gelen Palmira Koltuk Takımı’nı hem evinizde hem de iş yerinizde kullanabilir, geniş oturma alanıyla konforu ön planda tutan üçlü koltuğu yatak veya dinlenme koltuğu olarak da değerlendirebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar