Kışlık Eşyalarınızı Toplama Rehberi: Gardırop Düzenleme Önerileri

Bol güneşli, ışıl ışıl, dışa dönük yaz ile içine kapanık, yağışlı ve serin kış mevsimi aslında insanlar için mühim bir dengeyi oluşturuyor. Lakin giyim kuşam göz önünde bulundurulunca kış ve yaz tamamen farklı iki dengede ürünleri kapsıyor. Bu nedenle herkes ara mevsimlerde dolap toplama, düzenleme gibi bir aktiviteye mecbur kalıyor. Bu işi kolaylaştıracak yöntemler mevcut. İşte hem işinizi kolaylaştıracak hem de dolaplarınıza temiz bir nefes aldıracak küçük ipuçları ve gardırop düzenleme adımları…

Adım 1: Kıyafetlerinizi gardıroptan çıkararak temizliğe başlayın!

Geçiş mevsimi kıyafet değişikliği aslında dolapların temiz kalması için büyük bir fırsattır. Dolap tamamen boşalacağı için rahatlıkla dip köşe silinir. Tertemiz ve tozundan arınmış bir dolap eşyalarınıza güvenle ev sahipliği yapar.

Adım 2: Kıyafetlerinizin geleceği hakkında karar verin

Boşaltılan eşyaların toplu ve görünür halde bir yerde bulunmaları karar verme açısından oldukça pratiktir. Böylece kullanılmaya devam edilecek ya da artık süresini doldurmuş olan eşyalar rahatlıkla ayıklanır. Sahip olunan ürünlerin sayısı, renkleri ya da alternatifi olup olmadığı bir çırpıda görülür. Ayıklama aşamasında önemli bir başka husus da kullanılmayacak ancak işe yarar durumda olan ürünleri atmak yerine onları vermektir. İyi durumda olan ama çeşitli nedenlerle artık giyilmeyen ya da takılmayan eşyalar çöpe gitmemelidir. 

Adım 3: Gardıroptaki kıyafetlerinizi mevsimlerine göre ayırın

Kıyafetler, ayakkabılar, çantalar ve aksesuarlar hem kısıtlı sezonluk hem de çoklu sezon kullanımına uygun olarak çeşit çeşit üretilir. Bu nedenle bu ayrımı yaparken 3 ana kategoride ayırmak en doğrusudur: Kışlık, yazlık ve 4 mevsim. Ayırma yapılırken kumaş ve materyal gibi özellikler ele alınmalıdır. Oldukça kalın kışlık bir kaban ile yazlık ince keten bir gömlek hiç tartışmasız birbirinden ayrı işlevlerde kullanılır. Bu fark dolabın içinde ya da dışında da korunmalıdır. Birbirinden ayrı raf ya da bölmelere yerleştirilmelidir. Hangi mevsim geliyorsa biten mevsimin ürünleri dolabın en arkasına ya da toplanıp kaldırılacağı yere gitmelidir. Böylece yeni mevsim için kıyafetlerinize yer açılacaktır.

Adım 4: Dolabı işlevsel bir şekilde baştan yerleştirin

Yerleştirme aşaması için dolap özellikleri de oldukça önemlidir. Pek tabii dolap özellikleri kadar dışardan edinilen düzenleme aparatları da hayat kurtarıcıdır. Bunun yanı sıra eşya katlama yöntemleri ile ilgili bilgiler de düzenleme öncesi oldukça faydalı olacaktır.  Aynı zamanda yerleştirme yaparken eşyaların kullanım sıklığı da gözden kaçmamalıdır. İş, spor, gündelik, abiye gibi kategoriler sayesinde kullanım sıklığı belirlenebilir. Sık kullanılan eşyalar her zaman ulaşması en rahat yere konur. Az kullanılan kıyafetler ise belki daha arkada sadece ihtiyaç dahilinde çıkarılacak bir yere yerleştirilir.

Gardırop Düzenleme: Küçük Organizerler, Büyük Yardımcılar

Kullanışı bir dolap için tercih edeceğiniz küçük organizerler sayesinde yatay ve dikey alanları en tasarruflu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Üstelik boy boy ve şekil şekil üretilen organizerler her yerde bulunabilir, herkes tarafından zevke göre kolaylıkla satın alınabilir. Ayakkabı rampaları, giysi kılıfları, saklama kutuları, çeşitli sepetler ve düzenleyici raflar bu noktada olmazsa olmazdır.

Yayvan kutular çekmecesi olmayan bir bölmeye çekmece kolaylığı sağlamak için çok uygundur. Daha derin kutular kapaklı ya da kapaksız tercih edilebilir. Kapaklı kutular arzu edilen ürünü gizler, görüntüyü her zaman şık tutar ve içindeki eşyaları tozdan korur. Askı aparatları birden fazla ürünün tek bir askı alanına asılabilmesini sağlar. Ayakkabı rampaları ile az alana daha çok ayakkabı yerleştirilir. Çantalar ise hem askı hem sepet aparatları sayesinde daha kolay ve işlevsel olarak dolap içindeki yerini alır. Tüm bu düzenleme çabası gardırop seçimi ile de kısmen doğru orantılıdır. Dolap seçimi yapılırken, gardırop modelleri iyice incelenmeli ve kişinin önceliklerine göre belirlenmelidir.

Herkesin İhtiyacına Uygun Bir Gardırop Modeli Vardır

Gardırop seçimi öncesi, yerleşeceği alanı güzelce ölçmek gereklidir. Günümüzde dolaplar üretilirken kapak seçenekleri çeşitli olarak üretilir. Böylece dar alanlara sürgülü gardıroplar, daha geniş ve müsait alanlara ise kapaklı gardıroplar tercih edilebilir.

Gardırop içi açısından dikkat edilmesi gereken özellikler aslında kişiye özeldir. Örneğin; raf alanı fazla askılığı az ya da çekmece özelliği az askı alanı daha fazla tasarımlı dolaplar değişken bir şekilde tercih edilebilir. Katlama alanı ve asma alanı tercihleri tamamen eşyaların yoğunluğuna göre karar verilmelidir. Bu nedenle dolap alırken, gardırop fiyatları açısından karşılaştırma yapıldığı gibi iç dizayn konusunda da titiz bir şekilde değerlendirme yapılmalıdır.

Temizliği, kapladığı alanı ve içine alacağı eşyaların hepsi göz önünde bulundurularak; en uygun, en kullanışlı ve aynı zamanda şık duracak ürün seçilmelidir. Bunun için elbette pek çok seçeneği gözden geçirip, uzunca araştırmak gerekebilir. Ancak gardırop modellerindeki bu çeşitlilik aslında günlük hayatı pratikleştirmek ve odalarda arzu edilen tarzı yakalamak adına tüketicinin avantajına olan bir durumdur. Eğer dolap arayışındaysanız Engince Mobilya’nın gardırop modellerini inceleyip, aradığınız ürün özellikleri için kendi fikirlerinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar