Kitaplarınızı Sergilemenin En Şık Yolu: Metal Kitaplıklar

Sağladıkları saklama alanı ve şık duruşları sayesinde kitaplıklar ev dekorasyonunda her daim önemli bir yer alıyor. Çocuk odalarından salona kadar evin her köşesinde kendine yer bulabilen kitaplıklar, zevkinizi ve dekorasyon anlayışınızı sergilemenin hoş bir yolu aynı zamanda. Kitap tutkunlarının da vazgeçilmezi olan kitaplıklar, adeta bilgi birikiminizin evdeki dekoratif bir simgesi. Geniş model ve renk yelpazelerinde kaybolanlar için, öncelikle tercih edeceğiniz tarza karar vermek faydalı olacaktır. Bu noktada son zamanlarda dekorasyonda sıklıkla tercih edilen minimalist akımlar ve endüstriyel tasarımlar neticesinde metal kitaplıklar son döneme damgasını vurmuş durumda.

Evlerde Metal Esintisi: Metal Kitaplıklar

Geçmişte çok tercih edilen klasik ahşap kitaplık modelleri yavaş yavaş yerini metal kitaplık modellerine bırakıyor. Metal kitaplıklar, sade aynı zamanda iddialı duruşlarıyla evinizin dikkat çeken demirbaşlarından olacak. Dinamik yapıları ile her alana uygun çok farklı modellerde dizayn edilebilen metal kitaplıklar haliyle çok geniş bir tasarım yelpazesine sahip. Sağlam materyalleri dolayısı ile dayanıklı bir duruş sergileyen metal kitaplıklar, estetik görünüşlerinin yanında uzun bir performans garantisini de beraberlerinde getiriyorlar.

Metal kitaplıklar sahip olabilecekleri farklı stiller ile aslında her türlü dekorasyon anlayışı ile ahenk içinde kullanılabilir. Tamamen metalden oluşabildiği gibi, ahşap raflar ile metali birleştiren kitaplık modelleri de mevcut. Bu şekilde dekorasyonda doğallık ve ahşap malzemelerden hoşlananlara da hitap eden modelleri bulmak mümkün.

Kitaplığınızı Tekdüzelikten Çıkarın

Kitaplıklar her ne kadar kitaplar için depolama görevi görse de, onlara eşlik edecek dekoratif objelerle daha estetik bir görünüm de elde etmek mümkün. Yeterince geniş raflara sahipseniz kitaplarınızı dikey bir şekilde dizdikten sonra bırakacağınız boş alanları vazo, saksı ya da hoş biblolarla süsleyebilirsiniz. Bir başka fikir olarak, kitaplarınızı rafın ortasına yatay bir şekilde dizdikten sonra kenarları farklı objelerle dengeleyebilirsiniz. Düzen konusunda takıntılı biri değilseniz, bilerek yerleştirilmiş karman çorman kitaplar da bir başka tarz olarak kullanılıyor.

Metal Kitaplık Modelleri Arasından Nasıl Seçim Yapılmalı?

Evinize ya da ofisinize metal kitaplık almaya karar verdiniz ama mevcut onlarca model arasından hangisini seçeceğinize karar veremiyorsunuz. Öncelikle yapmanız gereken kitaplığınızı nereye koyacağınızı belirlemeniz. Çalışma odası ve salon ilk tercihler arasında yer alsa da, yatak odaları hatta mutfak dahi kitaplık konulabilecek yerler arasında sayılıyor. Koridorunuz çok dar değilse ve evinizin her köşesinde kitap görmekten hoşlanıyorsanız neden burada da bir kitaplık olmasın ki. Konumu belirledikten sonra bu konuma uygun kitaplık ebatlarını saptamanız lazım ki, sonradan beğendiğiniz modelin uygun ebatlarını kontrol edebilesiniz.

Seçenekleri bu şekilde daraltıp, daha sonra dikkat etmeniz gereken hususlar; renk ve tasarım. Metal kitaplıklar genellikle koyu tonlarda olsa da, açık tonlarda da metal raflı kitaplık bulmak mümkün. Aynı şekilde rafları ahşap olan modellerde de renk tercihinizi değerlendirebilirsiniz. Belki de siyah metal üzerine bej rengi ahşap rafları olan bir kitaplık tercih ederek tezat bir görünüm yakalamak istersiniz.

İstediğiniz tona karar verdikten sonra geriye kalan son adım tasarıma karar vermek. Klasik ve daha geometrik bir tasarım mı yoksa asimetrik bir model mi daha çok hoşunuza gider. Bu şekilde seçiminizi yaparak sizin için mükemmel kitaplığa sahip olabilirsiniz.

Kitaplık fiyatları kullanılan malzemenin kalitesine ve kitaplığın ebatlarına göre değişecektir. Hazır alacağınız kitaplık fiyatları özel sipariş vererek yaptıracağınız kitaplıklardan daha uygun olacaktır. Dilerseniz Engince’de yer alan birbirinden farklı ve hazır metal kitaplıklar arasından kitaplarınıza en uygun olanı seçerek evinize özgün bir hava katabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar