Klasik Komodin Modelleri ile Nostaljik Detaylar

Günün stresini geride bıraktığımız, enerji toplayıp yeni güne uyandığımız, huzurlu ve sakin bir ortam aradığımız yerlerdir yatak odaları. Hal böyle olunca buralarda göz yormayan, az eşyayla işlevselliğin sunulduğu daha pratik alanlar aranıyor. İşte komodinler bu anlamda yatak odalarının küçük kahramanlarıdır.

Yatak Odalarının Kurtarıcı Parçası: Komodin

Komodinler yatak odalarımızın olmazsa olmaz tamamlayıcı yan parçalarıdır. Çekmeceli, çekmecesiz, kapaklı modelleriyle yatak odalarına hem şıklık sunan hem de işlevsel tasarımlarla aksesuarları ve sık kullanılan eşyaları içine koyup ortamdaki karmaşayı bertaraf etmemizi sağlayan kurtarıcı parçalardır. Çekmeceli modellerini telefon, gözlük, takı, kitap gibi ortamda kalabalık yaratacak eşyaları saklamak için kullanabilirsiniz. Üzerine koyacağınız dekoratif lambalarla yatak odanıza bir yandan şıklık katar iken bir yandan da atmosferdeki aydınlatmayı destekleyebilirsiniz. Bu yıl doğadan, nostaljiden ilham alan sezon tasarımlarını bu ürünlerde de görmek mümkün. Sezonun öne çıkan trendleri arasında yer alan Wabi Sabi, Vintage gibi stillerle doğallık, sadelik, nostalji ve antika görünümlü geçişler modellerde göze çarpıyor. Böylelikle bu sezon, geçmişin izleri ile günümüzün yönelimleri arasında köprü kuran nostaljik klasik komodin modelleri tercih edilenler arasında yerini alıyor. Peki antik görünümlü, vintage, nostaljik ya da klasik komodin çeşitleri nasıl ve nerelerde kombinlenebilir?

Klasik Komodin Modelleri İle Dekorasyon Önerileri

Klasik komodinde ilk olarak ahşap ürünlerden tasarlanmış, oymalı, varaklı, klasik çizgilerin sergilendiği ayaklara ve tutacaklara sahip, çekmeceli modeller akla geliyor. Eğer klasik bir model kullanıp yatak odanızda nostaljik bir görünüm elde etmek istiyorsanız yatak odası mobilyanızı da bu çizgilerde almanızı öneririz. Zira klasik çizgilerin ağırlığı ve duruşu sebebiyle başka tasarımlarla görünüm olarak bir bütün oluşturmak nispeten güç oluyor. Klasik yatak odası modellerinde nostaljiyi arıyorsanız vintage çizgilerle bir seçenek sunmak da mümkün. Vintage esintili tasarımlar hem modern hem de klasik modellerle bir arada uyum sağlayabilmesi bakımından oldukça avantajlı ve tercih sebebi. 

Klasik Çizginizi Komodinle Evinizin Başka Köşelerine Taşıyın

Komodin deyince akla ilk olarak yatak odaları gelse de bu onları başka alanlarla kullanamayacağımız anlamına da gelmiyor elbette. Seçtiğiniz klasik bir modeli, örneğin evinizin antresinde kullanarak yatak odanızdaki nostaljik detayları evinizin diğer alanlarına da taşımanız mümkün. Özellikle klasik sevenlerin antre ya da koridorlarında sıkça tercih ettiği dresuar yerine seçeceğiniz şık bir komodin ile yaşam alanlarınızın dekorasyonunu gayet güzel tamamlayabilirsiniz. 

Geniş ve ferah alanlar için kullanacağınız bu küçük mobilyalar hem görünümü ile evinize şıklık katacak hem de fonksiyonel tasarımları sayesinde size kolaylık sağlayacak. Bu anlamda üst yüzeylerine çeşitli objeler koyup dekorasyonunuzu tamamlarken seçeceğiniz çekmeceli modeller ile de kendinize saklama alanları oluşturabilirsiniz. Buna karar verdiyseniz önceliğiniz yüksek modeller olmalı. Yüksek ayaklı klasik komodin modelleri antre ve koridorlarda daha şık duracaktır. 

Üzerine koyacağınız dekorasyonunuza uygun aydınlatma cihazları, uzun vazolar ve çiçeklerle evinizdeki şık görüntüyü koridorlarınızda devam ettirerek nostaljik dokunuşlarla klasik çizgiyi tamamlamanız mümkün. 

Bir Berjer ve Bir Komodin ile Dinlenme Köşesi

Evinde bir dinlenme köşesi kim istemez? Çok şeye ihtiyacınız yok: Evinizin tarzına uygun seçeceğiniz nostaljik bir berjerin yanına alçak, ahşap tasarıma sahip bir komodinle hem klasik çizginizi koruyun hem de kendinize ve konuklarına özel bir dinlenme köşesi oluşturun. Üzerine koyacağınız kitap ve abajur gibi öğelerle de şıklığınızı konsepte uygun bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Siz de evinizi trende uygun dekore etmek istiyorsanız Engince Mobilya’nın ergonomik, çağın getirilerinden ilham alan, kalite ve şıklığın kusursuz uyumunu sergileyen komodin tasarımlarından tarzınıza uygun olanı seçebilir, komodin fiyatlarını sitemiz üzerinden dilediğiniz gibi görüp inceleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar