Koltuk Takımlarına Farklı Dokunuş: Koltuk Şalları

Koltuk şalı, ev dekorasyonunda koltuk takımlarının üzerine rastgele örtebileceğiniz ve her dönem popülerliğini koruyan bir tekstil ürünü. 2020 ev tekstilinde de popülerliğini koruyan bu şallar, farklı renk ve desen seçenekleriyle evinize yeni bir hava katmanıza da yardımcı olur. Ayrıca koltuklarının kirlenmesinden ya da eskimesinden çekenler için de harika bir tercih. Koltuk şallarını her tarz koltuk takımına kombinleyebilir ve evinizde sıcak bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Gelin koltuk takımı trendleri, şal modelleri, koltuk ve şal kombinlerine birlikte bakalım.

Koltuk Şalı Nedir?

Koltuk şalı, koltuk takımlarının tamamlayıcı bir ögesidir. Eskiden büyük annelerimizin evlerinin ayrılmaz bir parçası olan bu şallar dekorasyon modasının eskimeyen bir parçası olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle isteğe bağlı olarak kullanılan bu ürün ev dekorasyonunda zamandan ve mekandan bağımsızdır. Koltuk şallarını sadece nostaljik koltuk takımı için değil aynı zamanda modern koltuk takımı gibi her tarz koltuklarda aksesuar olarak değerlendirebilir ve şalın şıklığını koltuklarınıza yansıtabilirsiniz.

Koltuk Takımı ve Şal Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Koltuk takımlarını seçerken öncelikle mekanın boyutuna uygun büyüklükte olmasına dikkat edilmeli. Küçük bir mekana sahipseniz daha minimal ürünlerin olduğu koltuk takımları tercih edilmeli. Ayrıca renk seçimi de önemlidir. Açık renklerin hakim olduğu, göz yormayan koltuk takımı seçimi mekanın daha ferah görünmesini sağlar. Geniş mekanlarda ise kullanım şekline göre koyu ve geniş koltuk takımları tercih edilmesi uygun olur. Böylece geniş mekanın fazla boş görünmesinin önüne geçilmiş olur. Şal seçiminde ise renk ve desenlerin koltuk takımına zıt olacak şekilde tercih etmek mekanın ambiyansını olumlu etkileyecektir. Örneğin; koyu gri bir koltuk takımı kullanıyorsanız açık yeşil ya da pembe tonlarda şallar kullanabilirsiniz.

Farklı Dekorasyon Fikirleri

Dekorasyonda geçmişin çizgisinden vazgeçmeyen romantik ve samimiyeti yaşam alanlarına yansıtmak isteyenler country koltuk takımları ile istediği mekan görünüme sahip olabilir. Desenli bir country koltuk takımı tercih ettiğinizde o hareketliliği yumuşatacak pastel tonlarında tek renk şal kullanmak iyi bir seçimdir. Eğer sade renkte bir koltuk takımı tercih ettiyseniz canlı renklerle bezenmiş çiçek desenli bir berjer ve tek renkli bir şal odanızda arzu ettiğiniz sıcak havayı yansıtmanıza yardımcı olacaktır.

Koltuk şalının son dönem trend renkleri ise mavi, yeşil ve pembenin pastel tonlarıdır. Bu renkleri hem klasik hem de modern koltuk takımı için kullanabilirsiniz. Örneğin, mekanınızı nötr renklerin ağırlıklı kullanıldığı İskandinav dekorasyonuna ait koltuk takımları ile tasarlayacaksanız odanızın canlılığını korumak için bu renklerden oluşan şallarla mekana hareket katabilirsiniz.

En Trend Koltuk Takımı Modelleri

Mekan tasarımında dekore edilen alanın karakterini en iyi şekilde yansıtan öge koltuklardır. Bu nedenle doğru seçilen koltuk takımı mekana vermek istediğiniz karakteri en iyi şekilde yansıtacaktır. Özellikle mat ve yapay görüntü yerine doğadan ilham alınarak tasarlanan koltuk takımı modelleri tercih edilebilir. 2020 yılının en popüler modelleri şunlardır:

Country koltuk takımları; nostaljiyi sevenlerin tercihi.
Art Deco koltuk takımlar; klasik ve modern görünümü bir arada sevenlerin tercihi.
Modern koltuk takımları; çağdaş ve sade görünüm sevenlerin tercihi.
Avangarde koltuk takımları; ihtişamı sevenlerin tercihi.
Klasik koltuk takımları; geometrik desenlerin ağırlıklı olduğu klasik tarzı sevenlerin tercihi.

Hangi tarz koltuk takımını seçerseniz seçin her takımının birden çok kombin seçeneği vardır. Siz de ev dekorasyonunda büyük mekanlar için 2 adet üçlü koltuk ve 2 adet berjerden oluşan takımlar; 1 adet üçlü, 2 adet tekli koltuk ve 1 adet ikili koltuktan oluşan takımlarını tercih edebilirsiniz. Küçük mekanlar için bir adet ikili ve 2 adet berjerden oluşan takımları; 1 adet üçlü koltuk ve 2 adet tekli koltuktan oluşan takımları ya da köşe koltukları seçebilirsiniz. Koltuk takımı fiyatları malzemenin kalitesine ve işçiliğe göre değişebilir. Sezona uygun tarz mekan tasarımlarını keşfetmek ve bütçenize uygun yaratıcı bir dekorasyona sahip olmak istiyorsanız hemen Engince Mobilya’nın web sitesine uğrayıp ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar