Küçük Dokunuşlar ile Farklı Bir Ev

Günümüzün çoğu vaktini geçirdiğimiz salonların düzeni ve göz yormayan detayları bizler için oldukça önemlidir. Salon koltuklarında uzanmak, televizyon izlemek, belki bir şeyler atıştırmak derken neredeyse günü salon içerisinde tamamlarız. Misafir ağırlarken de yine iş salonlarımıza düşer. Yıllar geçtikçe, salon minderleri yıpranmaya başladığında yeni bir koltuk takımı yerine minderleri yani diğer adıyla kırlentleri değiştirmek daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Kırlent fiyatlarının bir koltuk takımına göre daha uygun olması, bu tercihi yapmamızın en önemli nedenlerinden biridir. Peki, kırlent seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Hangi koltuk tipine köre kırlent seçilmeli? Son trendlere uygun kırlentler hangileridir? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız, sizler için hazırladığımız bu yazının devamını okuyabilir, kırlent modelleri seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Desenli Kırlentler mi, Düz Kırlentler mi?

Ev dekorasyonlarının en önemli tamamlayıcısı olan kırlentlerin son dönemlerde çok fazla alternatifi var. Özellikle desenli kırlentler, son dönemde büyük bir ilgi topluyor. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli detay; koltuk kumaşınızı iyi tanıyor olmaktır. Düz ve spor bir koltuk takımınız varsa seçeceğiniz desenli kırlentler salonunuzda harika görünecek. Özellikle geometrik, hayvan, çiçek veya obje desenli kırlentler bu konuda size fikir verecek. Desenlerle meç edilen renklerin şıklığı karşısında biraz kafanız karışabilir ancak salonunuza en uygun kırlent seçimini mutlaka yapacaksınız. 

Desenli kırlentleri göz yorucu buluyorsanız ve daha klasik bir koltuk takımınız varsa devreye düz kırlentleri sokabilirsiniz. Düz kırlentlerde, sayısız seçenek olması ve renk skalasının fazla olması kafanızı karıştırabilir. Burada dikkate almanız gereken ilk şey koltuk renginizdir. Koltuk takımınızla uyumlu olan renkleri çok iyi analiz etmelisiniz. Koltuğunuzla aynı renklerde kırlent tercih etmek yerine koltuk renginin daha canlı tonlarını üzerinde taşıyan kırlentler size istediğiniz görüntüyü verir. Böyle bir seçim yapmak hem salon dekorasyonundan uzaklaşmamanızı hem de ortama daha canlı renkler dahil etmenizi sağlar. Düz kırlentlerinizin arasına bir tane desenli kırlent yerleştirmeyi düşünebilirsiniz. Böylece aradaki küçük zıtlık şıklığa dönüşebilir. Standart kırlentler kare formunda olsa da son zamanlarda dikdörtgen ve yuvarlak kırlentler geleneği bozdu. Alışılmışın dışında detaylar istiyorsanız, kare kırlent fikrini eleyebilirsiniz. Aslında hangi kırlenti seçerseniz seçin koltuk takımlarınızla absürt olmayacak, aksine uyumuyla dikkat çekecek kırlentleri göz önünde bulundurmalısınız. 

Kırlent seçimi yaparken alacağınız adetlere de dikkat etmelisiniz. Örnek vermek gerekirse; 2’li koltuk için 4 adet, 3’lü koltuk takımı için yaklaşık 6 adet kırlent seçimi yapabilirsiniz. Fazlası veya azı ev dekorasyonunda bir boşluk veya fazlalık oluşturabilir. Eğer köşe koltuk takımınız varsa, genişliğine göre kırlent sayısını arttırabilirsiniz. 

Kırlentler için Büyük Bütçeler Ayırmaya Gerek Yok!

Her şeye karar verdiyseniz ve hangi kırlentleri alacağınızdan artık eminseniz fiyat araştırması yapmanıza çok fazla gerek yok. Zaten bir koltuk takımı almak yerine koltuk kumaşlarında ve kırlentlerde yenilik yapmak, ayıracağınız bütçeyi yeterince azaltacaktır. En fazla, tercih edeceğiniz kırlent modellerine ve kırlent sayılarına göre fiyatlarda artma veya azalma olacak. Her ne şekilde olursa olsun kırlent fiyatları asla sizi zorlamayacaktır. Hatta birkaç kırlent daha alıp odanızın dekorasyonuna farklı bir esinti eklemek isteyebilirsiniz.

Engince Mobilya’da yer alan kırlentler, kumaş kaliteleri ve mobilya modasına uygun canlı renkleriyle oldukça revaçta. Engince Mobilya’nın sizlere sunduğu hem kumaş türlerine hem de renk seçeneklerine göz atabilir, salonunuzun havasını bir anda değiştirecek kırlentlere sahip olabilirsiniz. Hatta odanızda da kırlent modelleri için yer açabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar