Küçük Bahçeler için Bahçe Mobilyası Önerileri

İyi bir bahçe mobilyasına sahip olmak, ev konforundan çok uzaklaşmadan yaz mevsiminin tadını çıkarmak demektir. Üstelik, böyle bir keyif için çok büyük bir bahçeye de gerek yoktur. Dikkat çekici ve konforlu dinlenme alanları yaratarak, bahçeniz küçük olsa dahi başarılı bir şekilde dekore ederek, bu alanlardan maksimum derecede faydalanabilirsiniz. Doğru bahçe mobilyası tercihinde bulunmak ve bahçeyi fazla eşyalardan uzak tutmak, dekorasyon için atmanız gereken ilk adımdır. Bahçeniz ile uyum yakalamasını istediğiniz bahçe mobilyası takımlarında seçenekler oldukça  fazla. İyi bir dekorasyon fikriniz bulunuyorsa ve hayata geçirmek için sabırsızlanıyorsanız, bahçe mobilyası fiyatları hakkında bilgi almak için harekete geçebilirsiniz. Bahçe oturma grubundan bahçe koltuklarına, salıncaklardan minder puflara kadar her seçeneği doğru biçimde değerlendirin ve en doğru kararı verin.

Minimal Bahçe Mobilyaları ile Alanı İyi Kullanın!

Nasıl bir bahçe dekorasyonu istediğiniz kadar bahçe alanını bilinçli kullanmak da dekorasyonlarda kritik önem taşır. Büyük bahçeler gibi geniş alanlar sağlamayan bir bahçeyi dekore etmek, hem çok zor hem de oldukça kolaydır. Zor olmasının sebebini, yüzlerce bahçe mobilyası seçeneği arasından seçim yapmanın kafa karışıklığına neden olabileceği ya da beğendiğiniz mobilyanın bahçenizin alanına sığmaması olarak açıklayabiliriz. Kolay olmasının sebebi ise, minimal bahçe mobilyası takımlarının sayısının da azımsanmayacak kadar fazla olmasıdır. Canlı renkler ile göze çarpan ferforje masalar, hafif ve bakımı kolay olan rattan koltuklar ile daha az alan kaplayan ve konforundan uzaklaşmayacağınız pek çok model bulunuyor. Üstelik daha minimal ve az takıma sahip olan bahçe mobilyası fiyatları, büyük bahçeler için tercih edilen mobilyalara göre yine daha ekonomiktir. Bahçe mobilyalarınızın arasına dahil edeceğiniz küçük bir masa, kahvenizi veya çayınızı yudumlarken yardımınıza koşan önemli bir parçadır. Bahçenizde bir masaya mutlaka yer verin. Bahçe oturma grubunu set olarak satın almak yerine bahçe koltuğu modellerini ayrı şekilde alıp, güzel bir kombinasyon ortaya çıkarabilirsiniz.

Bahçe Salıncağı ile İçinizdeki Çocuğu Ortaya Çıkarın!

Bahçesinde bireysel alanlara öncelik vermek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri, bahçe salıncağı modelleri oluyor. İkili ve üçlü salıncakları biraz geri plana atan tekli bahçe salıncakları, son yıllarda oldukça popüler. Bu ürünleri, minimal şekildeki bahçe mobilyası takımları ile tamamlayabilirsiniz. Küçük bahçelerin yemyeşil görüntüsü ile konforu ikiye katlayan salıncaklar, bahçeye açılan verandalarda da kolaylıkla kullanılabilen ürünlerdir. Üstelik bahçe mobilyası modelleri arasındaki bu ürünü sadece yaz mevsiminde değil, havaların soğuması ile birlikte balkonunuzda da kullanabilirsiniz. Fiyatlara gelince… Bahçe mobilyası seçenekleri arasındaki salıncaklar, diğer bahçe mobilyası fiyatlarına göre her bütçeye kolaylıkla hitap eder. Fiyatları değiştiren faktörler ise kalite ve tasarımdır. Seçiminizi bu faktörlere göre yapabilir ve bahçe oturma gruplarına uyum sağlayan bir salıncağa kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Bahçe Oturma Gruplarını Seçerken Dikkat Edilecek Noktalar!  

  • Bahçe koltuğu modelleri, tasarım ve kalite açısından sayısız seçenek sunuyor. Küçük bahçeleriniz için modern bir koltuk tercihinde bulunmak, kullanım alanını fazla daraltmaz.
  • Misafir ağırlamayı seviyorsanız tek kişilik bir salıncak tercih etmek yerine, iki veya üç kişilik salıncakları değerlendirin. Böylece misafirleriniz ile yan yana sohbet etmenin tadını çıkarabilirsiniz. Salıncağın yanında ise bahçe mobilyası takımları arasında yer alan ferforje masa modellerini tercih edebilirsiniz. 
  • Bahçe mobilyasının iklim koşullarına dayanıklı olmasına önem gösterin. Yaz aylarında açık havalarda kullanılan mobilyalar, ani hava değişimlerinden etkilenmeden sağlamlığını korumalıdır. İşinizi sağlama alın ve mobilya tercihinizi güvenilir bir markadan yana kullanın.
  • İyi bir fiyat araştırması yapın. Bahçe mobilyası fiyatları, pek çok faktöre bağlı olarak değişim gösterebilir. Bütçenizin üstüne çıkmadan kaliteli bir mobilya istiyorsanız, belli dönemlerde yapılan indirimlerden yararlanabilir ve tercihte bulunacağınız ürüne daha avantajlı fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar