L Koltuk ve Berjer Kullanımı Önerileri

L koltuklar, estetik görünümleri ve fonksiyonel kullanım imkanları ile hem evlerde hem de ofislerde sıklıkla kullanım mobilyalardır. Modeller arasında ise sınırsız seçenek bulunuyor. Tasarımsal özellikleri ve kalite standartları düşünüldüğünde ise, ihtiyaçları cevaplayacak modelleri bulmak hiç de zor değildir. L koltuk fiyatlarında ise yine geniş bir yelpaze bulunuyor. Eviniz ya da ofisiniz için tercih edeceğiniz bir köşe koltuk takımı ile siz de kolaylıkla minimal dekorasyonlar yaratabilirsiniz.

Peki, tercih edeceğiniz l koltuk için bir berjere ihtiyacınız var mı? Berjer modelleri ile uygun bir dekorasyon elde edebilir misiniz? Tercih ettiğiniz l koltuklara hangi tonlarda berjer seçimi yapılmalıdır? Siz de yaşam alanınıza yeni bir soluk getirmek isteyebilir, iyi bir koltuk takımına ihtiyacınız olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Köşe koltukların berjer ile nasıl kullanılabileceği hakkında ise doğru bir araştırma yaparak dekorasyon fikirlerinizi kolayca hayata geçirebilirsiniz.

L Koltuk Modellerine Berjer Seçimi

Berjerler yani diğer isimleri ile tekli koltuk modelleri, günümüzde artık her takımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Mobilyalarınıza bir veya iki berjer dahil edebileceğiniz seçenekleri rahatlıkla bulabilirsiniz. L koltuk modellerinde ise durum biraz daha farklıdır. Bunun sebebi, her köşe koltuk takımında berjer gerek olmamasıdır. Yine de salonunuzda yeteri kadar yer bulunuyorsa, berjerlerin içerisinde yer aldığı bir köşe koltuk tercihinde bulunabilirsiniz. Kuralları biraz yıkmayı seviyorsanız, köşe koltuğun yanına tamamen kendi zevkinizi ortaya koyabileceğiniz bir berjer tercih edebilirsiniz. Bu konuda bütçenizi kontrol ederek harekete geçmek, sizin için en doğru karar olacak.

İyi bir fiyat araştırması ile bu durumu kolayca çözebilirsiniz. L koltuk fiyatları ve berjer fiyatları, birbirbirinden çok farklı etiketlerde bulunabilir. Bunun en büyük sebebi, kalitedir. Bazı durumlarda içerisinde berjerin de dahil olduğu takımlar bütçeniz için daha uygun olabilir. Tek başına bir berjer satın almak isterseniz, bu noktada fiyatların biraz daha yüksek olacağından bahsedebiliriz.

Araştırmanızı yaptınız, l koltuğunuz için nasıl bir berjer istediğinize karar verdiğiniz ve artık alışveriş yapmak için vakit kaybetmek istemiyorsunuz… Hayalinizdeki berjerin l koltuk modellerine uyumu sizin için önemli ise bu noktada dikkat etmeniz gereken birkaç etmen daha vardır. Dekorasyonunuzu bir berjer ile kusursuz hale getirmek için küçük ama etkisi büyük bazı detayları gözden kaçırmamalısınız. Peki, bu küçük detaylar nelerdir?

  • Modern ve sade bir köşe koltuk takımına sahipseniz, üstelik bu takımların rengi açık tonlarda ise aynı hatlarda bir berjer almak zorunda değilsiniz. Böyle bir l koltuk modeli için sıradışı bir berjer tercihinde bulunabilirsiniz. Renk olarak ise daha canlı tonlar tercih etmemeniz için önünüzde hiçbir engel yok. Açık renk köşe koltukların yanına ise; portakal, hardal veya parlament mavisi renginde bir berjer ekleyebilirsiniz. Bu canlı renkler, salonunuzu hareketlendirmeye yetecek ve yaşam alanınızı birden farklı bir görünüme bürüyecek. 
  • L koltuk fiyatları arasındaki en uygun mobilyaların araştırmasını yapıyorsanız, berjerin dahil olduğu mobilyalara öncelik verebilirsiniz. Bütçesi kısıtlı olanlar için bu yöntemin doğru bir tercih olduğunu söyleyebiliriz.
  • Eski dönemin izlerini taşıyan eşyalara ve mobilyalara ilginiz varsa, tercihinizi vintage berjer modellerinden yana kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise; modern ve sade l koltuk modellerinde vintage berjerlerin kullanılması gerektiğidir. Bu durum, büyük bir uyumsuzluğa sebebiyet verebilir. Eğer tasarım ve kumaş açısından biraz daha klasik bir l koltuğunuz bulunuyorsa, bu seçeneği mutlaka değerlendirmelisiniz.
  • L koltuk ve berjer konusunda, kalite daima pusulanız olmalıdır. Üstelik kalite konusunda çok büyük bütçeler ayırmanız da gerekmez. Doğru bir araştırma ile göz alıcı ve uzun ömürlü bir l koltuk ve berjere sahip olabilirsiniz. Engince Mobilya, bu konuda en iyi seçenekleri sizlerle buluşturuyor. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar