Oturma Odanıza Yaz Geliyor!

Şimdi, yazın cıvıl cıvıl renkli havasını evinize yansıtma zamanı! En çok vakit geçirdiğiniz oturma odanızı, yaza uygun bir şekilde nasıl dekore edebilirsiniz bundan bahsedeceğiz. Oturma odası 2020 trendleri ve renkleri üzerinden yola çıkarak yaz havasını evinize taşıyacak önerilerimize göz atmaya hazır mısınız?

Doğayı Yansıtan İç Mekanlar

Sizler de biliyorsunuz ki, doğal elyaflar ve doğal lifler çevre dostu, sürdürülebilir dekorlara olan yüksek talep sayesinde tekrar trend haline geldi. Bu nedenle 2020 yazının olmazsa olmazları arasındalar! Dekoratif aksesuarlar, kilimler, perdeler ve sepetler dekorasyonda en çok öne çıkanlar arasında. Doğal elyaftan satın alabileceğiniz bazı temel ürünler ise halı, mobilya ve dekoratif objeler. Pamuk perdeler, masa örtüleri ve doğal elyaftan yapılmış oturma odası mobilyaları tercihiniz olabilir.

Doğal liflerin sadece yaz malzemesi olduğu yanılgısına kapılmanızı istemeyiz. Doğru kumaşlarla birleştirdiğinizde dört mevsim kullanabileceğiniz alanlar yaratabilirsiniz. Böylece evinizde sıcacık bir hava yaratmış olursunuz. Doğal ürünlerden bu kadar bahsetmişken evinizin bir alanında yeşil büyük yapraklı bitkilere de yer açarak doğayı evinize taşıyabilirsiniz.

İçinizi Isıtacak Renkler

Dekor tutkunu bir ev sahibiyseniz maviler, beyazlar ve griler oturma odası dekorasyonunda karşı koyamayacağınız renk seçenekleridir. Evinize deniz temasını yansıtan doğal dokular kullanarak hoş bir hava katabilirsiniz. Gri, mavi ve beyaz renkler, oturma odanızdaki doğal malzemeleri tanıtmak için mükemmel renklerdir.

Evinizin görünümünü cesur renkleri seçerek kolayca değiştirebilirsiniz. Mesela rahatlatıcı bir renk olan nane yeşili veya yeşil tonlarıyla bunu başarabilirsiniz. Yaz sona erse bile seçiminizden pişman olmazsınız. Duvarlarla iyi uyum sağlayan dokulu yeşil ile oturma odanıza büyüleyici bir Akdeniz stili ekleyebilirsiniz. Diğer renk seçeneklerinden sezonun öne çıkan ama her zaman rahatça kullanabileceğiniz renklerinden gök mavisi, kantaron sarısı ya da somon pembesini deneyebilirsiniz. Ayrıca oturma odasında oldukça yaygın kullanılan sarı tonlarını bu yıl mavi parlaklığıyla birleştirerek farklı bir hava yaratabilirsiniz. Her iki renk arasında bir denge sağlamaya özen göstermeyi ihmal etmeyin. Renk konusunda bu kadar cesur olamam diyorsanız sadece aksesuarlarınızı bu tonlarda seçebilirsiniz.

Ahşap Sıcaklığını Sanat ile Buluşturma Vakti

Oturma odanıza ahşap ürünler eklemek, evinizde çekici ve zarif bir hava yaratmanın harika bir yoludur. Ahşap, oturma odanıza sıcaklık ve görsel bir çekicilik katacaktır. Bu nedenle oturma odanızı daha şık bir görünüme kavuşturacak olan endüstriyel ve rustik tarzlardaki ahşapları tercih edebilirsiniz. Açık renkli keten kumaştan bir köşe takımı ya da ahşabın doğallığını retro dizayn ile birleştiren Country mobilyalardan biriyle odanızın dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

Oturma odanızın bir köşesine sanat koleksiyonu eklemek, evinizin tüm görünümünü değiştirebilir. Bununla birlikte, bir hikaye anlatan ve iç mekan dekorasyonunuzu geliştirecek tasarım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz duvar dekoru oturma odanıza hayat getirmelidir. Dilerseniz bunu duvar kağıtlarıyla, dilerseniz de fotoğraflardan bir galeri duvarı oluşturarak yapabilirsiniz. Ayrıca odanızın ihtiyaç duyduğu ışığı yansıtan aynalardan kullanarak odanıza derinlik katabilirsiniz. Büyük yuvarlak bir ayna, odanızın etrafındaki ışığı yansıtarak hoş bir hava yaratır.

Etnik Desenler Bu Yaz Yine Çok Moda

Bu sezon renkli olduğu kadar modern ve etnik desenler de trendler arasında yerini aldı. Ayrıca siyah ve beyaz çizgili geometrik Hint işlemelerine kadar pek çok seçenek var. 3D duvar kağıtları ya da desenleri ile ortamın havasını tamamen değiştirebilirsiniz. Bir duvarı odak noktası haline getirmek için illa ki boyamanız gerekmiyor. 3D duvar kağıtları ile de oturma odanızı şık ve modern bir havaya kavuşturabilirsiniz. Yağlı boya tasarımları ile duvarlarınıza yaz esintisini getirebilmeniz de mümkün. Kabartmalı bir doğa tablosu bu noktada eşsiz bir seçenek olabilir.

2020 trendleri ışığında oturma odalarınıza yazı getirecek mobilyalara göz atmaya ne dersiniz? Trendlerin oturma odası koltuk takımları, sehpa, kanepe ve TV ünitesi modellerine nasıl yansıdığını görmek isterseniz Engince’nin ilham veren tasarım ürünlerini inceleyebilirsiniz. Yazın ruhunu eve yansıtmak için birbirinden güzel tasarımları incelemeyi unutmayın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar