Pop Art Tarzı Ev Dekorasyonu

Abartı duyguları dışa vurmanın en iyi yollarından biri pop art stilidir. İçinizdeki değişimi ve ruhunuzda hissettiğiniz farkındalığı başkalarına yansıtmanın en kestirme yolu ise yine pop art akımı ile düzenlenmiş bir yaşam alanıdır. Öncelikle “Pop art nedir?” sorusunu merak edenlerin sayısı son yıllarda yeniden artış göstermektedir. Popüler sözcüğünün kısaltılmış hali olan pop art stilinde düzenlenen evler, renkli ve canlı mobilyaları ile dikkatleri üzerine çeker. Üstelik canlı, hatta neon renkler sadece mobilyalar ile sınırlı değildir. Aksesuar, tablo, perde ve halı seçiminde de bu canlılık kaybolmaz. Bu durum pop art akımına uygun her ev dekorasyonunda farklı şekillerde hayata geçer. Kullanılacak mobilyalar, renkler ve aksesuarlar, ev sahibinin ruhunu en iyi şekilde yansıtır. 1950’li yıllarda Amerika’da ortaya çıkan ve genç sanatçıların öncülük ettiği bu cıvıl cıvıl dekorasyonu evinize yansıtmak istiyorsanız birkaç ipucu ile karşınızdayız.

 

Renklerin Canlılığına Kendinizi Bırakın!

 

Pop art ev dekorasyonu denildiğinde akıllara kazınan en belirgin özellik, renkler konusunda fazlasıyla özgür olmaktır. Çılgın fikirleri, sıra dışı mobilya ve aksesuarları rahatlıkla kullanmanızın en güzel yoludur. “Pop art akımı nedir?” sorusunun en iyi cevaplarından biri, en sevdiğiniz renklerin neon tonlarını dilediğiniz noktaya yansıtma lüksüne sahip olmanız demektir. Bu akım ile sınırlar ortadan kalkar. Modern dünyanın dayattığı tek düze yaşam tarzına baş kaldırma ayrıcalığı verir. Perde, halı ve kırlent gibi önemli detayların kumaşını desenli tercih etmek, pop art ev dekorasyonunu olması gerektiği çizgide devam ettirir. Kumaşlarda geometrik desenlere fazlasıyla rastlanır. Eğer ruhunuzun neşesini herkes görsün istiyorsanız pop art akımı tam size göre!

 

Pop Art Akımına Uygun Poster ve Tablolar Sizi Bekliyor!

 

Açık renk ile boyanmış bir duvarı dikkat çekici hale getiren poster ve tablolar, pop art salon dekorasyonuna en çok yakışacak aksesuarlardır. Özellikle 1950’li yıllarda yaşayan Audrey Hepburn ve Marilyn Monroe gibi ikonik isimlerin baskılarını üzerinde taşıyan ve tabii ki neon renkler ile tamamlanan poster ve tablolar, dekorasyonun enerjisini daha iyi yansıtmaya yardım edecektir. Dünyaca ünlü ikonik isimleri sadece poster ve tablolarda kullanmak yerine, biraz daha geniş perspektiften bakıp; duvar stickerlarında, kırlent kılıflarında ya da halı deseninde kullanabilirsiniz. Bu stilde sınır yok. Her şeyin düşünüldüğü renkli, çılgın ve cıvıl cıvıl dünyanızda ikonik karakterlere yer açmayı unutmayın.

 

Pop Art Ev Dekorasyonu İçin En Doğru Mobilya Seçimini Yapın!

 

Bir mobilyanın; tasarımı, renkleri ve kalitesi, salon dekorasyonunda yer verilmesini sağlayan önemli faktörlerdir. Kalite standartlarında bir oturma grubu, gerçekleştirilen her dekorasyonun uzun yıllar kullanılmasına olanak sağlar. Mobilyalar, pek çok dekorasyonda takım olarak yerini alsa da bu kural pop art ev dekorasyonu için geçerli değil. Renkler ve desenlerde olduğu gibi mobilya seçiminde de özgülüğü ele alırsınız. Canlı renklerin bir arada kullanıldığı koltukları yan yana getirirken, hiçbir mobilyanın takım olmasına gerek yoktur. Kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız birbiri ile alakası olmayan koltuk modellerini yan yana kullanabilirsiniz. Pop art dekorasyonda sadece salon değil, evin tüm bölümleri bu stili yansıtmalı. Mutfağınızın duvarlarında renkli posterlere yer verirken, elektrikli ev eşyalarınızı neon tonlarda tercih etmek, buzdolabı ya da bulaşık makinesinde de aynı çizgide ilerlemek, yaşam alanınıza hayat dolu ve eğlenceli bir enerji dahil edecek. Tüm renklerin içinde kendiniz olabilmeyi başardığınız bir ev dekorasyonu hayal ediyor ve hayata farklı bir gözden bakmayı seviyorsanız içinizdeki neşeli karakteri pop art ev dekorasyonu ile yansıtabilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar